מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור הסכם ממון בין בני זוג

בהליך תה"ס שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כעבור חודש ימים מאז הגשת התביעה שנמחקה, ביום 16.3.16, הוגשה על ידי הצדדים בקשה משותפת לאישור "הסכם ממון בין בני זוג" שנערך על ידי עו"ד ג' (להלן: "עוה"ד").
...
בנסיבות אלה אני קובעת שהפעלת ברירת הביטול לפי כל אחת מהאפשרויות (שלוש וחצי שנים לאחר שהתגלתה הטעות בדיון; שנתיים וחצי לאחר שפעלה עם אחיה לקבלת יעוץ; או חצי שנה לאחר הפירוד ונפסקה המצוקה הנטענת) לא נעשתה תוך זמן סביר.
לאחר שבחנתי היטב את כל טענות התובעת, עיינתי בחומר הראיות והתרשמתי באופן ישיר מהעדים השתכנעתי שלא נפל פגם ברצונה של התובעת בכריתת ההסכם אלא בחרטה שנולדה לאחר מכן אשר לכל היותר עולה כדי טעות בכדאיות העסקה ואינה מקימה עילה לביטול פסק הדין.
סיכומו של דבר הוא שלא עלה בידי התובעת להוכיח במאזן ההסתברויות הנדרש במשפט האזרחי שנפל פגם ברצונה או בקיומה של הסכמה אחרת זולת זו שבאה לידי ביטוי בהסכם.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

  הואיל וכאמור בעת אישור הסכם ממון בין בני זוג בוחן בית המשפט גמירות דעתם של הצדדים, קבעה ההלכה הפסוקה כי המדיניות השיפוטית הרצויה והראויה היא לצמצם היתערבות בהסכמי גירושין שאושרו כדין לאותם מקרים בהם מירב הראיות מצביעות על קיומו של פגם ברצון , משכך על הצד העותר לבטל הסכם גירושין אשר אושר וקיבל תוקף של פסק דין לעמוד בנטל ראיה גבוה במיוחד.
...
נוכח כל האמור, לא מצאתי כל חוסר תום לב בהתנהלות והתנהגות הנתבע.
נוכח כל האמור נחה דעתי כי התובעת הגיעה להסכמות שבהסכם מרצונה החופשי כמשמעו בדין – ולא מצאתי כל בסיס שבדין לבטול הסכם הגירושין.
סוף דבר – התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתם, פסק הדין ניתן בהליך משפטי בין הורי התובעת בו אושר הסכם ממון בין בני זוג, אך בתיק דנן מי שנתבע אינו אחד הצדדים להסכם הממון, אלא יורשי אבי הנתבעים, אשר נטען שחתם על הנספח מכוחו הוגשה התביעה נגד יורשיו.
...
אינדיקציות אלו מובילות למסקנה שהמדובר בתביעה שאינה במקרקעין, אולם מנגד מתבקש בה סעד של העברת זכויות במקרקעין.
זאת ועוד, נעשו פעולות לביצוע פסק הדין, ולכן דין טענת ההתיישנות להידחות, בהתאם לפסיקה הקובעת, שדי בפעולה שמשקלה כמשקל נוצה על מנת שטענת ההתיישנות תידחה.
סוף דבר הנתבעים יגישו כתב הגנה עד ליום 9.7.2023.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

וכבר נקבע בערכאה אחרת כדלהלן: 'ספק בליבי אם לאחר קבלת אישור להסכם ממון בין בני זוג במעמד של שופט דיין או עורך נישואין [.
...
וכבר בעבר, בפסק דין אחר (מיום כ"ה ניסן תשע"ב 17.4.12 תיק 22988/5) הארכנו בס"ד לדחות טענה לביטול הסכם, גם מחמת השיהוי בהגשת התביעה עש"ב. פסק הדין הנזכר אושר גם בבית הדין הגדול, והערעור נדחה במדוכ'ה של אבן וברזל.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ברע"א 359/85 קוק נ' קוק פ"ד ל"ט(3)421, שניתן ע"י כבוד השופטת בן פורת נקבע כך:"ספק בליבי, אם לאחר קבלת אישור להסכם ממון בין בני זוג, במעמד של שופט (בלי שערערו על פגם בהליך האישור) יכול בן זוג להשמע בטענה, שכרת את ההסכם בנגוד להצהרתו, מרצונו הטוב והחופשי. ואם נגרוס אחרת, תתרוקן לכאורה מתוכנה, הדרישה לאישור כזה, הבא לפי עצם טיבו וטבעו, להבטיח שבני הזוג יבינו היטב, את תוכן ההסכם ויסכימו לו מרצון". אומנם במקרה דנן טוענת האישה כי נפל פגם באישור ההסכם, אולם משבית המשפט לא קיבל טענה זו, נכונים הדברים המובאים מעלה.
...
סיכומו של דבר בתלה"מ 37072-11-20 הסכם ממון – המדיניות השיפוטית הראויה הינה לדבוק בחובת צדדים להסכם לכבד את ההסכם ולפעול לפיו.
משכך, ונוכח כל המפורט מעלה, אני דוחה את התביעה לביטול הסכם.
לחילופי חילופין עתרה האשה לאיזון שלא מחצה על מחצה – מכל המקובץ לעיל עולה כי לא ניתן, במקרה דנן, לקבוע חלוקה שאינה שוויונית.
לענין זה יעשה בית המשפט שימוש בשיקול דעתו, הנתון לו בשאלה של חיוב בדמי שימוש, כשם שנעשה בעמ"ש 949-03-23 ב.נ' ב, שניתן רק לאחרונה, על ידי כבוד השופט ויצמן, כדלהלן: ".... לסברתנו בנסיבות העניין ובהתייחס לכך שחיוב דמי שימוש בין בני זוג נתון לשיקול דעתו של בית המשפט, כאשר על בית המשפט לשקול את מכלול השיקולים הקשורים בבני הזוג ולהשקיף על הנסיבות בכללותן, הרי שבנדון בהתייחס לעובדה שיחד עם המערערת התגוררו גם ילדי בני הזוג הקטינים (המשיב לא חויב ישירות במדורם שכן שילם את החזרי המשכנתא על הבית) ובהתחשב במאמצים שהושקעו על ידי המערערת בטיפוח הבית והרחבתו, מאמצים אשר אין מקורם בהכרח בהונה של המערערת אלא באונה, ובהתייחס לכך שעל אף המאמצים הנזכרים אין היא מקבלת תגמול כספי בעניין זה, הרי שלסברתנו צירוף הנסיבות הנזכר יש בו להצדיק שלא להוסיף ולחייבה אף בתשלום דמי שימוש בגין שימושה בבית, כאשר מנגד בידי המשיב יש נכסי מקרקעין אותם יכול היה לנצל למגוריו שלו. דומה כי "זעקת ההגינות" מתעוררת דווקא לעניין זה. לפיכך אנו מורים כי יהא זה ראוי לפטור את המערערת מדמי שימוש ככל שתפנה את בית המגורים תוך 5 חודשים ממועד פסק דיננו זה, שאם לא כן ישוב ויעמוד חיובו של בית משפט קמא לעניין זה על כנו (למכלול השיקולים בקביעת דמי שימוש בין בני זוג הצורך בראיית "התמונה בכללותה" ראו כדוגמה - תמ"ש (ת"א) 13251/03 פ.ד.נ'.ד.ד. (2005); תמ"ש (י-ם) 3532/01 שמעון דיסקין כונס נכסים נ' ט.א. (2009)).
" סיכומו של דבר בתביעות לסילוק יד ודמי שימוש תביעת האיש לסילוק ידה של האשה מבית המגורים מתקבלת.
נוכח התוצאה אליה הגעתי, דחיית תביעת האשה וקבלת תביעות האיש, ועל פי התקנות החדשות, אין מנוס מחיוב האשה בהוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו