מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור הסדר פשרה בתובענות ייצוגיות נגד איילון

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהסדר הפשרה המתוקן צוין, שעל אף שהמשיבות סבורות שלא הפרו את התחייבויותיהן כלפי לקוחותיהן, ועל אף שלא קיימת עילת תביעה כלשהיא כנגדן, לרבות עילת תביעה ייצוגית, ניאותו הן לאמץ באופן פורמאלי, למען הסדר הטוב, ומתוך רצון טוב, כללי היתנהגות מסוימים, וליטול על עצמן התחייבויות כמפורט בהסדר הפשרה המתוקן.
" "רוכש מקורי" הוגדר כך: "כל אדם או תאגיד אשר רכש רכב הסדר מדלק או מאיילון עובר למועד פסק הדין. זהות רוכש מקורי תקבע אך ורק בהתאם לרישום בעלים ראשון במרשמי משרד התחבורה (אף אם אדם אחר הוא בעל רכב ההסדר על פי דין) בכל מקרה לא יהיה יותר מרוכש מקורי אחד של רכב הסדר;" "רוכש רכב משומש" הוגדר כך: "כל אדם או תאגיד אשר רכש רכב הסדר שלא מדלק או מאיילון, בין אם רכש את רכב ההסדר מן הרוכש המקורי ובין אם רכש את רכב ההסדר מרוכש רכב ההסדר כרכב משומש. זהות רוכשי רכב משומש תקבע אך ורק על פי רשומי משרד התחבורה (אף אם אדם אחר הוא בעל רכב ההסדר על פי דין);" "משתמש" הוגדר בהסדר הפשרה המתוקן כך: "כל אדם או תאגיד אשר שכר/חכר רכב הסדר ו/או החזיק ו/או השתמש ברכב הסדר בכל או בחלק מהתקופה שראשיתה ברכישת רכב ההסדר על-ידי הרוכש המקורי ועד למועד פסק הדין, כהגדרתו להלן, ובילבד שאינו מוגדר בהתאם להסדר כרוכש מקורי או כרוכש רכב משומש;" "המועד הקובע" מוגדר כך: "המועד בו יאגד הממונה על ההסדר את רשימת המשתמשים המורכבת הן מהגופים החוכרים והן מרשימת המשתמשים שהתקבלה כאמור מהגופים החוכרים, בחלוקה לפי רכבי ההסדר." קבוצת "התובעים המיוצגים" הוגדרה כך: "כל רוכש מקורי ו/או רוכש רכב משומש של רכב הסדר ו/או משתמש ברכב הסדר, למעט מי מהם שמסר הודעת פרישה, בהתאם לאמור בסעיפים 11 או 18(ו) לחוק תובענות ייצוגיות;" עקרי הסדר הפשרה המתוקן הם כדלהלן: דלק מוטורס תשלם לתובעים המיוצגים (לרבות המבקשים בשתי הבקשות) ו/או באי כוחם, סך תשלום כספי סופי של 1,400 ₪ (כולל מע"מ) לכל רכב הסדר (להלן: "התשלום הכספי לרכב").
שנית, אינני מוציאה מכלל אפשרות כי הפרשנות המשפטית הראויה להוראות החוק בענין התנאים לאישורו של הסדר פשרה בתובענה ייצוגית אמורה להביא לתוצאה כי הפעלתן כפופה לשיקול דעת שפוטי, ומכוונת למקרה שבו נידרש כלי-עזר בידי בית המשפט לצורך בדיקת הצעת פשרה כאשר עולה חשש של ממש כי אישורה עלול להיות כרוך בפגיעה ממשית בגורם בעל ענין לגיטימי בהליך הייצוגי.
...
נוכח השווי הכספי של ההטבות הנ"ל לחברי הקבוצה המיוצגת, ובהתחשב בהיקף הנרחב של תיק זה, שהצריך השקעת משאבים וטִרחה של הצדדים שהובילה בסופו של דבר לגיבוש הסדר פשרה מוסכם, הנותן מענה הולם לסעד שנתבקש על ידי המבקשים בשתי בקשות האישור.
בסיכומו של דבר, סבורני כי יש לאשר את הסדר הפשרה המתוקן, על כל סעיפיו וחלקיו, לרבות שיעורי הגמול ושכר הטרחה, הואיל והמדובר בהסדר ראוי, הוגן וסביר בעניינם של חברי הקבוצה המיוצגת, הסדר זה משרת את טובתם של חברי הקבוצה המיוצגת, ושוכנעתי שסיום ההליך בהסדר פשרה זה הינו הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין.
בהתאם להוראת סעיף 20(ג)(2) של חוק תובענות ייצוגיות, אני מורה שהכספים שיועברו לקרן לניהול וחלוקת כספים שנפסקו כסעד שהוקמה מכוח סעיף 27א לחוק, יהיו מיועדים למטרת חינוך לבטיחות בדרכים, ו/או לשיפור תרבות הנהיגה בישראל, ו/או למטרה דומה אחרת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי ובקשת האישור המבקש, מר צבי רוזנברגר, הגיש ביום 27.6.17 תובענה ובקשה לאישור תובענה כייצוגית נגד המשיבה, מכוח חוק תובענות ייצוגיות (להלן: בקשת האישור).
א. הנתונים שהציגה איילון כבסיס להסדר הפשרה בהסדר הפשרה ובבקשה לאישורו הציגה המשיבה את הנתונים המצויים לטענתה בידיה: המשיבה זכתה במיכרז לביטוח רכבים של עובדי מדינה לשנת 2017.
סעיף 19(ב)(1) לחוק תובענות ייצוגיות מוסיף וקובע, כך: "בית המשפט לא יאשר הסדר פשרה אלא לאחר שקבל חוות דעת מאדם שמינה לשם כך, שהוא בעל מומחיות בתחום שבו עוסקת הבקשה לאישור או התובענה הייצוגית (בסעיף זה - בודק), אלא אם כן סבר בית המשפט שחוות הדעת אינה נידרשת, מטעמים מיוחדים שיירשמו; שכרו והוצאותיו של בודק, וכן אופן תשלומם, ייקבעו בידי השר". העולה מהאמור בסעיף 19(ב)(1) הנו כי המחוקק קבע כי הכלל בהתייחס להסדרי פשרה בתביעות ייצוגיות הוא כי בית המשפט לא יאשר אותם בטרם מינה בודק.
...
לאחר ששבתי ועיינתי בעמדת הצדדים בעניין מינוי בודק וכן בעמדת ב"כ היועץ המשפטי לממשלה כפי שהובאה בתגובתו, אני סבורה כי יש מקום למינוי בודק בטרם יאושר הסכם הפשרה, וכי הצדדים לא העלו טעמים מיוחדים הנדרשים לויתור על בודק.
לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי בטרם תינתן החלטה ביחס לאישור הסכם הפשרה, יש למנות בודק, אשר יקבל מהמשיבה את כלל הנתונים הדרושים ויקבע את היקף הסכומים שנגבו ביתר.
לפיכך, אני ממנה בזאת את רו"ח ד"ר הדס גלנדר (טלפון: 052-6209907, דוא"ל: hadasge@colman.ac.il) כבודקת לפי סעיף 19 (ב) (1) לחוק תובענות ייצוגיות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוריתי איפוא על פירסום ההודעה הראשונה בדבר הגשת הבקשה לאישור הסדר פשרה, לפי סעיף 25(א)(3) לחוק תובענות ייצוגיות, וכן הוריתי לב"כ הצדדים להמציא עותק מהבקשה לאישור הסדר פשרה וכן מהסדר הפשרה ומכתבי הטענות בתיק לידי היועץ המשפטי לממשלה, למפקח על הביטוח ולמנהל בית המשפט, אשר יהיו רשאים להגיש את תגובתם להסדר הפשרה בתוך 45 ימים.
עילתו של התובע נמנית על העילות המוזכרות בחוק כעילות שניתן להגיש בגינן תובענה ייצוגית סעיף 2 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות קובע את עילות התביעה בגינן ניתן להגיש תובענה ייצוגית ביניהם: "תביעה נגד מבטח, סוכן ביטוח או חברה מנהלת, בקשר לענין, לרבות חוזה ביטוח או תקנון קופת גמל, שבינם לבין לקוח, לרבות מבוטח או עמית, בין אם התקשרו בעיסקה ובין אם לאו." בעניינינו, אין חולק כי הנתבעת, חברת איילון היא בגדר מבטח, וכי התובע הוא לקוח שהתקשר עימה בעסקת ביטוח.
עם זאת, כיון שמדובר בקבוצה לא גדולה, אני מאפשרת לצדדים לפרסם את נוסח הסכם הפשרה, שיועבר לאישורי, גם באתר האנטרנט של איילון, באופן שבו יהיה ברור שאשרה תובענה ייצוגית בנוגע לעובדי ועובדות מדינה שביטחו את רכבם בשנת 2017, תוך ציון התאריכים הרלבאנטיים בהם חויבו בפחות מסכום המיכרז.
...
לאור כל האמור לעיל, מצאתי לנכון לפסוק גמול ושכר טרחה, בשיעורים נמוכים מאלו שהומלצו בהסדר הפשרה.
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה אליו הגיעו הצדדים בתובענה הייצוגית ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני מורה על פרסום אודות הסדר הפשרה כמפורט לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"צ 66215-11-15 עמירה ואח' נ' איילון חברה לביטוח בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופטת הדס עובדיה מבקשים 1. יהלום עמירה 2. שמואל לוי באמצעות עוה"ד יניב סטיס ומאירה זוהר משיבה איילון חברה לביטוח בע"מ באמצעות עוה"ד רחל לויתן, פגי שרון, תמי גרינברג ומעיין עטרי טובים פסק דין
אישור הסדר הפשרה בסעיף 19 לחוק תובענות ייצוגיות נקבע: "(א) בית המשפט לא יאשר הסדר פשרה אלא אם כן מצא, כי ההסדר ראוי, הוגן וסביר בהיתחשב בענינם של חברי הקבוצה, ואם הבקשה לאישור הסדר הפשרה הוגשה לפני שאושרה התובענה הייצוגית גם כי קיימות, לכאורה, שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה וכי סיום ההליך בהסדר פשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות הענין". .
...
מקובלת עלי עמדת הצדדים לפיה הסדר הפשרה הוגן, סביר וראוי בנסיבות העניין, בהתחשב במהות התובענה, מגבלותיה, הנסיבות העובדתיות המתוארות ובסיכויים ובסיכונים של כל אחד מהצדדים בניהול התיק.
גמול למבקשים ושכר טרחת עורכי הדין המייצגים כאמור הצדדים המליצו לקבוע כי המשיבה תשלם 130,000 ש"ח כגמול לכל אחד מהמבקשים וכן 1,175,000 ש"ח לבאי כוח המבקשים כשכר טרחה, בהתאם לחלוקתם הפנימית.
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"צ 55177-05-15 אקזני ואח' נ' איילון חברה לביטוח בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופטת הדס עובדיה מבקש 1. גלעד הלר ע"י ב"כ עוה"ד מיכאל בך ורון לדרמן משיבה איילון חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד תמי גרינברג ואם-לי פולאקביץ פסק דין לאישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית
בנוסף נטען על-ידי הצדדים כי המדריגות שנקבעו בענין רייכרט הנ"ל, אומצו בהליך של תביעה נגזרת בתנ"ג 10466-09-12 חברת השקעות דיסקונט בע"מ נגד נוחי דנקנר [11.2.2018], כאשר בהליך שם שולמו סכומים אלה מתוך הפצוי ששולם על ידי הנתבעים; ת.צ. (מרכז) 15731-10-11 נירם, חומרי גלם וציוד לדפוס בע"מ נ' פזומט מקבוצת פז בע"מ [26.12.2017], שם אושרו גמול ושכ"ט מצטברים בהקף של 24.8% משווי ההטבה לציבור כאשר הגמול ושכר הטירחה הסתכמו בהקף של 8 מיליון ₪; ת"צ (מרכז) 53368-02-11 ניצנים עיצוב גנים בע"מ נ' סונול ישראל בע"מ [נבו, 19.2.2017], שם אושרו גמול ושכ"ט אשר היוו במצטבר בין 22.72% ל – 25.25% מסך ההטבה לציבור (בהיתחשב בצורת חישובה) כאשר שכה"ט עמד על סך של 9,000,000 ₪ בתוספת מע"מ והגמול עמד על סך של 1,000,000 ₪;ת"צ (מרכז) 20119-08-11 סולמי לביא משרד נ' דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ [18.4.2018], שם נפסק שכ"ט בסך של 7,800,000 ₪ בתוספת מע"מ וגמול בסך של 863,300 ₪, אשר היוו במצטבר 26% מהקף ההטבה לציבור; בת"צ 55792-06-15 ירון ואח' נגד דלק מוטורס ואח' [14.3.2018], בו נכרת הסדר פשרה בטרם היתקיים דיון בבקשת האישור, נפסק שכ"ט בסך של 10,105,156 ₪ בתוספת מע"מ וגמול מיצטבר למבקשים בהקף של 600,000 ₪, כאשר לא נקבע בפסק הדין הקף ההטבה לציבור; ת.צ. 58064-12-12 רונית כהן ואח' נ' Facebook [5.5.2016], שם אושרו גמול ושכ"ט מצטברים בהקף של כ – 31% משווי ההטבה לציבור; ת.צ. (מרכז) 53033-12-12‏‏ מיכאל לוי נ' דפי זהב, זאפ גרופ בע"מ [7.1.2018], שם אושרו גמול ושכ"ט מצטברים בהקף של 30% משווי ההטבה לציבור; הצדדים טוענים כי בהתאם לפסיקת בתי המשפט, בעת חישוב התועלת שהניבה התובענה לקבוצה (לצורך קביעת הגמול ושכר הטירחה הראויים), יש לקחת בחשבון גם את התועלת העתידית שהניבה התובענה לחברי הקבוצה לאור מניעת נזקים עתידיים.
...
ראו בהקשר זה: ת"צ 48536-12-17 חורב נ' פועלים אי.בי.אי. - ניהול וחיתום בע"מ (19.5.2021) פטור ממינוי בודק מצאתי כי בנסיבות העניין יש מקום להיעתר לבקשת הצדדים ואין מקום למינוי בודק לפי סעיף 19(ב)(1) לחוק תובענות ייצוגיות.
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני ממנה את רו"ח אריה רפפורט כמומחה לצורך ביצוע הסדר זה. ב"כ הצדדים ימציאו למומחה את פסק הדין, ויוודאו כי הוא פנוי וחפץ בביצוע המשימות שהוטלו עליו בהסדר כמומחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו