כדברי רקע אציין בקצרה כי בקשת האישור הוגשה לפי פרט 9 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו- 2006 (להלן: "החוק"), בטענה לפיה עריית ראש העין – המשיבה (להלן: "הערייה") הפרה את חובתה בהתאם לחוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1988 (להלן: "חוק השויון") ותקנות שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (הסדרת נגישות לשירותי תחבורה ציבורית), תשס"ג-2003 (להלן: "התקנות") ולא ביצעה את עבודות הנגישות בתחנות האוטובוס לקוים ערוניים שבתחומה (להלן: "תחנות האוטובוס"), ובכלל זה לא הנמיכה את המדרכות בצמתים ובמעברי החציה הסמוכים לתחנות האוטובוס.
עוד טוענת הערייה כי אין להקיש לענייננו מהחלטות בנוגע לשכר טירחה והוצאות שנפסקו נגד חברות פרטיות ויש ליתן משקל לכך שהעירייה היא גוף צבורי וההגנה על קופתה היא הגנה על הקופה הציבורית שנועדה לשרת את תושבי העיר כמו גם את חברי הקבוצה.
בעיניין זה נפסק:
"הכלל הוא שבהליכים המוגשים לפי חוק תובענות ייצוגיות יש לפסוק, ככל האפשר, שכר טירחה לבא-הכוח המייצג לפי שיטת האחוזים (ראו, ע״א 2046/10 עיזבון המנוח משה שמש נ׳ רייכרט (23.5.2012)). על פי שיטה זו, יש לחשב את שכר הטירחה כאחוז מסוים מן הסכום שנפסק לקבוצה או שנקבע במסגרת הסדר פשרה. כל זאת, תוך היתחשבות בשיקולים שונים ובהם, בין היתר, נסיבותיו הספציפיות של ההליך, האופן בו הסתיים והתנהלותו הדיונית של התובע המייצג ובא כוחו. לצורך המקרה שלפנינו, ונזכיר כי מדובר בתביעת השבה נגד רשות, הרי ניתן ליישם את שיטת האחוזים מתוך הנחה כי הסכום שהיה נפסק לקבוצה בתום ההליך היה עומד על סכום הגבייה שבמחלוקת... מקובל עלינו, כי מן הראוי ליישם את שיטת האחוזים באופן שאינו מחמיר, שעה שמוגשת לבית המשפט בקשת אישור ראויה, בסכום נמוך יחסית, וזו מסתיימת בהודעת חדילה, בפשרה או בדרך אחרת (ובילבד, כמובן, שלא קיימים שיקולים נגדיים המצדיקים את הפחתת שכר הטירחה). ...".
ראו: עע"מ 9237/12 עריית מודיעין מכבים רעות נ' א.ש ברקאי בע"מ (18.5.2014), בפיסקה 5 לפסק דינו של הנשיא גרוניס (ההדגשה הוספה, ה.ע).
בנוסף, כקבוע בפסיקה, הבאתי בחשבון השיקולים בעת פסיקת גמול ושכר טירחה בתובענה ייצוגית כנגד העיריה גם שיקולים הנובעים מהצורך בשמירה על הקופה הציבורית, בשים לב, בין היתר, לאנטרס הצבורי הגלום בהמשך תיפקודה של הרשות ומתן שירותיה מחד גיסא ואף לאנטרס הצבורי שבאכיפת הדין כלפי גופים צבוריים מאידך גיסא, ככלי לקידום אינטרסים צבוריים וחברתיים.
...
התוצאה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ונתתי דעתי לשיקולים השונים ולנסיבות הקונקרטיות המאפיינות את בקשת האישור והסדר הפשרה בתיק זה מצאתי לנכון לפסוק למבקש גמול בסך 30,000 ₪ ולב"כ המייצגת שכר טרחה בסך 250,000 ₪ בתוספת מע"מ. כפי שהסכימו הצדדים, מסכום שכר הטרחה יעוכב תשלום של 20% עד למתן הודעה מטעם העירייה על השלמת ביצוע כלל התחייבויותיה בהתאם להסדר הפשרה.