לגישת בעל התפקיד אשר מסתמכת על תחשיב המומחה שהוגש ביום 2.8.2020 אשר אליה הצטרף הכונס הרישמי בעמדתו המשלימה, בהתאם חלופה ג' לתחשיב ניתן למנות את הצבעות המחזיקים בסך של 1,758,240 ₪ ע.נ. מסדרה א' אשר הגיעו לאסיפה, יחד עם הסכמתם של המשקיעים הזרים וכן כלל נשייתם של מחזיקי אגרות החוב מסדרה ב' (הגם שבאסיפה המקדמית זו ההסדר אושר על-ידי מחזיקים בעלי 75,021,708 ₪ ע.נ. אשר מהוה 59.27% מכלל אגרות החוב של סדרה זו שטרם ניפרעו (דהיינו 127,057,318 ₪ ע.נ.) – כך שבהתאם לתחשיב זה הסדר הנושים זכה לרוב מניין וערך בהתאם להוראות סעיף 350(ט) לחוק החברות.
...
אמנם, לדברים אלה קשר ישיר לשאלת האבחון שבין קבוצות המחזיקים ולקביעה כי התביעה הייצוגית תנוהל על-ידי התובעת הייצוגית, סוגיה אשר ממתינה להכרעת בית-המשפט המחוזי (המחלקה הכלכלית) במסגרת התובענה הייצוגית, ברם, מקובלת עלי עמדת בעל התפקיד אשר היפנה בהקשר זה לעניין אורבנקורפ, לפיו כל עוד לא הוכרעה הסוגיה דנן במסגרת התובענה הייצוגית, הרי שיש לראות בתובעת הייצוגית כמי שמצביעה לעת עתה מכוח זכות נשייתה האישית בהיקף של 7 ₪ בלבד, ולא כנושה בעלת ערך חוב בסך של כ-60 מיליון ₪ (כגובה הסכום הנתבע על-ידה בתובענה הייצוגית).
באשר לסוגיית שכר הטרחה, מאחר והשכר המבוקש זכה בתמיכת מרבית (כמעט מוחלט) של הנושים ובשים לב כי הכונס הרשמי בעמדתו מיום 22.7.2020 הותיר העניין לשיקול דעתו של בית-המשפט, מבלי לקבוע מסמרות במחלוקת שהועלתה בין בעל התפקיד לבין הכונס הרשמי בנוגע למתווה השכר הראוי בו יש לנקוט (האם במתווה שכר טרחה המבוסס על נוהל הכונס הרשמי מיום 7.10.2019, או שמא בהתאם לשכר המבוקש על-ידי בעל התפקיד), אני סבורה כי מאחר ושכר הטרחה המבוקש אושר על-ידי הנושים, אין מניעה כי במסגרת ההליך דנן יפסק השכר המבוקש והמוסכם.
לאור האמור לעיל, ובהתחשב בכך שההסדר זכה לרוב מניין וערך כנדרש בהוראת סעיף 350(ט) לחוק החברות ובכפוף לכך שנעשו פרסומים כדין אני נעתרת לבקשה, מאשרת את הסדר הנושים ודוחה את התנגדות התובעת הייצוגית.