המערערת, המציגה עצמה כחברה המיתמחה בפתוח, ייצור ושיווק פיתרונות הדבקה, חפוי, איטום ובידוד, חומרי שקום לבטון ועוד, טענה כי מוצריה ממותגים תחת "BG", והם מוכרים וידועים היטב בישראל ובעולם בתחום מוצרי הבניה ומוצרי הגמר לתעשייה, ונהנים ממוניטין גבוה בתחום זה. נטען כי סימני מסחר של המערערת, המתנגדת, רשומים מאז 2015 והם סימנים מוכרים היטב, כהגדרת מונח זה בסעיף 1 לפקודת סימני המסחר [נוסח חדש], תשל"ב-1972 ("הפקודה").
בין סוגי ההחלטות עליהן לא תנתן רשות ערעור, מצוין בסעיף 1(5) לצוו בתי המשפט: "החלטה בעיניין הזמנת עדים, סדר שמיעת עדים, ושאלות המוצגות לעדים לרבות קבלה או דחייה של היתנגדות בעיניין זה, למעט החלטה על דחיית בקשה לזמן עד או להגיש ראיה, או החלטה בעיניין בקשה לעדות מוקדמת;"
בהתייחסו להחרגה שבסיפא סעיף 1(5) הנ"ל ציין כב' השופט דנציגר:
"... החרגה זו אינה מקרית, שכן החלטה על דחיית בקשה לזמן עד או להגיש ראיה יכולה במקרים מסוימים להוביל להתנהלות מיותרת של ההליך או להתנהלותו בדרך שגויה באופן שמצריך בחינה ערעורית מיידית חלף הגשת ערעור בסוף ההליך. לכן, במקרים המתאימים, יכולה בקשת רשות ערעור על החלטה שלא להתיר זימון עד או הגשת ראיה להיות מוצדקת, וזאת כדי למנוע ניהול הליך מיותר שיביא בסופו של דבר לפגיעה בצדדים וביעילות הדיון."
רע"א 4010/13 "ניצנים" קבוצה ארץ ישראלית א' של הנוער הציוני קבוצת פועלים להתיישבות שיתופית בע"מ נ' קבוצת אפאל בע"מ (26.6.2013), סע' 7.
...
בכך נעתר הרשם לבקשה שהוגשה מטעם המשיבה.
לאחר עיון בבקשה ובתשובה, ובהתאם לסמכותי לפי תקנה 149(2)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע״ט-2018 ("תקנות סדר הדין האזרחי 2018"), החלטתי לדון בבקשת הרשות לערער כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה.
במקרה שלפנינו לא מצא לנכון הרשם להיעתר לבקשה לפי תקנה 41 משסבר כי המערערת לא הסבירה מדוע לא הוגשה הראיה מלכתחילה.
סוף דבר – הערעור מתקבל במובן זה שחוות הדעת תישאר בתיק וההוצאות מבוטלות.