בפסק הבוררות קבע הבורר בין היתר:
"אני נעתר לתביעה ומצהיר על בטלות החוזה ועל בטלות ייפויי הכוח שנתנו התובעים לעו"ד נרדי, וכל פעולה אותה עשה עו"ד נרדי בשם התובעים על פי ייפויי הכוח. אני ער לכך שהסעד שניתן לתובעים פוגע באלו מבעלי הדירות שלא היו צד לבוררות, אולם נראה לי שמאחר וכל בעלי הדירות בבניין היו צד לדיון בבית המשפט, והיו מודעים להסכם להעביר את ההכרעה לבוררות, ולא היתנגדו, אף לא ביקשו להיות צד בהליך הבוררות, אין מניעה ליתן את הסעד המבוקש".
ביום 6.12.2016 ניתן בהסכמת הצדדים תוקף של פסק דין לפסק הבורר ע"י ביהמ"ש המחוזי בתל אביב.
התובעת העלימה מביהמ"ש, בחוסר תום לב עובדות מהותיות: האחת, כי זה ניסיונה השלישי של התובעת לגבות שלא כדין כספים מהנתבעים, לאחר שטענותיה נדחו הן בפתח הליך הבוררות והן במסגרת תשובה לבקשה שהגישו הנתבעים לביהמ"ש המחוזי במסגרת ת"א 28500-05-16, וכי קיים בעיניין זה מעשה בי"ד. השנייה, כי התובעת באה בחוסר ניקיון כפיים, כשהיא מסרבת לשלם את הוצאות המשפט שהושתו עליה בפסק הבוררות, ורק הטלת עיקולים במסגרת תיק הוצל"פ הביאוה לתשלום חלקי של הוצאות הנתבעים.
בהחלטת ביהמ"ש, הועברה הבקשה לאישור הסכום לתגובת התובעת, ש'קפצה על ההזדמנות', וסברה שתוכל לעשות מקצה שיפורים ולחזור בה מהסכמותיה הדיוניות והמניעות שקמה לה, והגישה תגובה ברוח טענותיה בכתב התביעה בהליך זה. ביהמ"ש הבהיר בהחלטתו כי פסק הבוררות אושר על כל חלקיו, לרבות החיוב בהוצאות הבוררות, וכי לישכת ההוצל"פ תפעל בהתאם.
בכתב התביעה ובתצהיר נטען על ידי התובעת כי בין הצדדים הוסכם על ביצוע עבודות בגג וזאת במסמך נפרד וכנספח להסכם.
הפרש תשלום לעירייה
התובעת עתרה לתשלום בסך 25,397 ₪ הפרש בגין סכומים שהתובעת שילמה לעריית חולון במסגרת הסכם התמ"א, לבין הסכום שהעירייה השיבה לה.
אין מחלוקת על התשלום שהתובעת שילמה לעירייה ועל התשלום שהושב לה, והתובעת הגישה את המסמכים הרלוואנטיים לשם כך.
טענת הנתבעים היא שעל התובעת להגיש תביעה נגד הערייה כדי לקבל את יתרת התשלום, ולא מוטל על הנתבעים להשיב לה את הסכום.
...
בפסק הבוררות קבע הבורר בין היתר:
"אני נעתר לתביעה ומצהיר על בטלות החוזה ועל בטלות ייפויי הכוח שנתנו התובעים לעו"ד נרדי, וכל פעולה אותה עשה עו"ד נרדי בשם התובעים על פי ייפויי הכוח. אני ער לכך שהסעד שניתן לתובעים פוגע באלו מבעלי הדירות שלא היו צד לבוררות, אולם נראה לי שמאחר וכל בעלי הדירות בבניין היו צד לדיון בבית המשפט, והיו מודעים להסכם להעביר את ההכרעה לבוררות, ולא התנגדו, אף לא ביקשו להיות צד בהליך הבוררות, אין מניעה ליתן את הסעד המבוקש".
ביום 6.12.2016 ניתן בהסכמת הצדדים תוקף של פסק דין לפסק הבורר ע"י ביהמ"ש המחוזי בתל אביב.
שלישית, אינני מקבלת את טענתה של כסלו כי היא לא הייתה במצוקה כספית שאחרת לא הייתה מוסרת שיקים לתשלומים של 300 ₪ בכל חודש לתובעת בגין ההלוואה, אלא לא הייתה לוקחת מהתובעת הלוואה, ואם הייתה מלווה סכום כלשהו, הייתה מחזירה אותו לתובעת במועד מסוים בעתיד ולא בתשלומים.
לפיכך אני מקבלת את התביעה ברכיב זה ומחייבת את הנתבעת 13 בלבד לשלם לתובעת, בנוסף לכל סכום שהיא חויבה בו עפ"י פסק דין זה, סך של 4,710 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר
הנתבעים ישלמו את הסכומים שפסקתי לעיל, וכן ישלמו לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור של 20% מסכום פסק הדין נגדם.