מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אישור בית משפט להסכם חלוקת עיזבון

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהקשר זה הוזכר כי פרטי הנכס המופיעים בהסכם חלוקת העזבון אינם תואמים לפרטי הדירה; פרטי הנכס בבקשה לאישור חלוקת עזבון גם הם אינם תואמים לפרטי הדירה; הסכם חלוקת העזבון לא אושר על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה; לא צורף הסכם רכישה של הדירה; אין דיווח על עסקה לרשויות המדינה; אין אישורים על תשלום מס בגין העסקה; לא קיימת זיקה בין התשלום למשיבות לבין העברת הזכויות בדירה.
...
בניגוד לטענת המבקש, אין כל מסמך שממנו עולה הסכמת המבקש והמשיבות לכך שהמבקש ישלם לבנותיו סך של 50,000 $ בתמורה לזכויותיהן בדירה.
שוכנעתי כי אכן מדובר ב"עסקת אמת", וכי מהות העסקה הייתה כזו שמצד אחד המשיבות התחייבו להעביר את זכויותיהן בדירה למבקש ומצד שני המבקש התחייב לעזור לכל אחת מהמשיבות ברכישת דירה לכשתינשא.
איני מקבלת את הטענה.
סוף דבר המרצת הפתיחה מתקבלת.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

טענות התובעת כאמור ואחרות, שהועלו במהלך ניהול ההליך, לבחינתן אדרש במעוף הציפור בהמשך פסק-הדין, דינן דחייה על הסף וזאת על רקע ההסכם לחלוקת עזבון שנחתם בין הצדדים ואף קיבל את אישור בית המשפט, הסכם ממנו מיתעלמת התובעת כאילו איננו קיים.
...
אחרית דבר, מכל המקובץ לעיל ולאור מהות התובענה שבפני, אני קובעת כי היקף עזבון המנוח הינו כפי שפורט בחוות דעת המומחה.
לאור מסקנות פסק-הדין אני קובעת כי עזבון המנוח יחולק בין הצדדים בהתאם להסכם לחלוקת עיזבון.
ויודגש, חרף הוראת סעיף 109 (א) לחוק הירושה, הקובע כי נכסי העיזבון יחולקו בין היורשים לפי שווים בזמן החלוקה, ולאור תוצאות ההליך והעובדה כי התובעת היא זו שמנעה את חלוקת עיזבון המנוח בסמוך לקבלת הצו לחלוקת העיזבון, אני קובעת כי הסכומים שנקבעו במסגרת פסק-הדין יועברו לידי התובעת כפי ערכם נכון למועד מתן הצו לחלוקת עיזבון והם לא ישאו הפרשי ריבית והצמדה.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית המשפט אף הציע לצדדים לקבל ייעוץ בעיניין המיסוי הכרוך במימוש נכסי העזבון, כך שתתאפשר חלוקת נכסי העזבון בצורה מיטבית ובמיסוי מופחת ככל ניתן.
המבקשות מסרבות להשיב, האם הן מעוניינות בהסכם חלוקת עזבון, וזאת על אף בהערכה ראשונית עם מומחה מדובר על מס שבח של כמיליון אחות א נימנעה במשך שנה שלמה מלשלם חשבון חשמל אותו היא צורכת, ומאחר והחשמל בבית משותף לאחות א, לאח ו ולשוכרי הדירה העליונה, נתוק החשמל היה גורם לניתוק עבור שלושת הדיירים ולכן אח ג ואח ו נשאו בתשלום במקומה.
בעוד שעד היום היה אח ג תלוי ברצונן ובשיתוף הפעולה של המבקשות, הרי שכאשר ימונה אח ג באופן פורמלי, תהא לו סמכות לפעול לקידום העזבון באישור בית המשפט, לאחר קבלת עמדת היורשים, וגם בהיעדר שתוף פעולה של מי מהיורשים, בהתאם לשיקול הדעת של בית המשפט.
...
לסיכום נטען, כי אין מקום למינוי מנהל עיזבון נוכח העשייה הענפה של אח ג, אולם אם יוחלט למנות מנהל עיזבון, כי אז יש למנות את אח ג עפ"י רצון המנוחה ולהגדיר את שכרו.
בסיום הדיון נקבע כי החלטה בדבר מינוי מנהל עיזבון וחלוקתו תישלח לצדדים, ומכאן החלטתי זו. סעיף 81 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965 קובע כדלקמן: " קבע המוריש בצוואתו אדם שיבצע צוואתו או שינהל עזבונו, ימנה בית המשפט או הרשם לעניני ירושה, לפי הענין, אותו אדם כמנהל עזבון, זולת אם אינו יכול או אינו מסכים לקבל את המינוי או שבית המשפט או הרשם לעניני ירושה משוכנע, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שיש סיבות מיוחדות שלא למנותו". יצוין, כי בעוד שבתחילת ההליך, המבקשות עמדו על הצורך בניהול מנהל עיזבון ואילו המשיבים סברו כי ניתן לייתר את המינוי ולאפשר לאח ג לפעול באופן לא פורמאלי, הרי שבדיון האחרון נטען גם ע"י המשיבים, כי עקב חוסר שיתוף הפעולה מצד המבקשות, לא נותרה ברירה אלא לקיים את רצון המנוחה ולמנות את אח ג כמנהל עיזבון.
לפיכך, אני ממנה את אח ג **** כמנהל עיזבון קבוע של עיזבון המנוחה אלמונית ז"ל. צו פורמלי ייחתם בנפרד, לאחר שמנהל העיזבון יפקיד ערובה לכיסוי כל נזק שיגרם בגין עבודתו כמנהלי עזבון, זאת בהתאם לתקנה 35 לתקנות הירושה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתצהיר אשר נערך בתאריך 12.4.2022 ציינה אחותו של היחיד, הגב' איילת כהן אנטוניר, כי לאחר אישור הסכם חלוקת העזבון על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה בפתח-תקווה היא הוכרה כנפגעת עבירה, משום שהולכה שולל בידי נוכלת מתוחכמת בשם מיכל קליינמן-זעירא אשר הונתה אותה בסכום עתק בשווי של למעלה משלושה מיליון ₪ ובשל כך הושמה במאסר ממושך לאחר שנקבע בבית המשפט כי הונתה אותה וכן גם אנשים נוספים (ראה: ת"פ (מחוזי מרכז) 38.15-12-15 מדינת ישראל נ' מיכל קליינמן-זעירא מיום 27.6.2019 ; ע"פ 5805/19 מיכל קליינמן נ' מדינת ישראל מיום 28.12.2020).
...
כחודשיים לאחר מכן (בתאריך 2.9.2021) הגיש היחיד בקשה למתן ארכה להסדרת חוב הפיגורים עד ליום 30.9.2021, וביום 13.9.2021 נעתר הממונה לבקשתו, אולם חרף זאת היחיד המשיך לצבור פיגורים משמעותיים באופן סדרתי, בנימוק שהסיבה לצבירת המחדלים הינה סירובו של הממונה להיעתר לבקשותיו להפחתת גובה צו התשלומים המקורי (ראה : סעיף 22 לתצהיר היחיד מיום 4.1.2024).
אשר על כן, טענתו של היחיד בשני תצהיריו משנת 2022 ושנת 2024, שלפיה הוא לא היה מודע לתנאי הצוואה ובעיקר לאפשרות למינוי מנהל עיזבון חיצוני, מועלית בחוסר תום לב מתוך ניסיון להתנער מחובותיו כלפי נושיו ולכן גם דינה של טענה זו להידחות (לעניין חזקת הבנת משמעות החתימה על גבי תצהיר/הסכם הסתלקות מעיזבון ראה : ת"ע (משפחה נצרת) ע.ע.י ואח' נ' י.ע.מ.י ואח' מיום 7.2.2018 ; תמ"ש (משפחה תל-אביב) ש.א. נ' ד.ש.פ. ואח' מיום 4.8.2020).
מן המקובץ לעיל עולה כי לא רק שהיחיד צבר חובות בהיקפים משמעותיים ביותר לקופת הנשייה ולא שיתף פעולה עם הנאמן כפי שהתנהל בהליך הקודם, אלא שבד בבד שכבר בשלב יצירת החובות הוא פעל בתחכום רב ובחוסר תום לב, באמצעות הסתייעות בצדדים שלישיים על מנת לסכל כל אפשרות עתידית מימוש זכויותיו בכספי ירושת אביו המנוח, ומשכך הנני מוצא לנכון לקבל את עמדת הנאמן שלפיה יש מקום להורות על ביטול ההליך.
סוף דבר : אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים; צו עיכוב יציאה מן הארץ יפוג בחלוף 90 ימים מהיום.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בהסכם חלוקת העזבון, שקבל תוקף של פסק דין בבית המשפט המחוזי (להלן: הסכם חלוקת העזבון), נקבע, בין השאר: "מוסכם כי ב"כ הצדדים ישמשו ככונסי נכסים לצורך מימוש כלל העזבון וחלוקתו בין היורשים. כן מוסכם כי שכרו של כל אחד מכונסי הנכסים ישולם על ידי מרשיו". בד בבד (לטענת עו"ד ק', לפני אישור ההסכם לחלוקת העזבון) נחתם הסכם, שהסדיר גם את תשלום שכר טירחת המשיבים (להלן: הסכם שכר הטירחה).
גם במקרה שבו נחתם הסכם שכר טירחה בין צדדים לבין בעל תפקיד, האחרון אינו רשאי לגבות שכר כלשהוא, ללא אישור בית המשפט.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו