בית המשפט אף הציע לצדדים לקבל ייעוץ בעיניין המיסוי הכרוך במימוש נכסי העזבון, כך שתתאפשר חלוקת נכסי העזבון בצורה מיטבית ובמיסוי מופחת ככל ניתן.
המבקשות מסרבות להשיב, האם הן מעוניינות בהסכם חלוקת עזבון, וזאת על אף בהערכה ראשונית עם מומחה מדובר על מס שבח של כמיליון אחות א נימנעה במשך שנה שלמה מלשלם חשבון חשמל אותו היא צורכת, ומאחר והחשמל בבית משותף לאחות א, לאח ו ולשוכרי הדירה העליונה, נתוק החשמל היה גורם לניתוק עבור שלושת הדיירים ולכן אח ג ואח ו נשאו בתשלום במקומה.
בעוד שעד היום היה אח ג תלוי ברצונן ובשיתוף הפעולה של המבקשות, הרי שכאשר ימונה אח ג באופן פורמלי, תהא לו סמכות לפעול לקידום העזבון באישור בית המשפט, לאחר קבלת עמדת היורשים, וגם בהיעדר שתוף פעולה של מי מהיורשים, בהתאם לשיקול הדעת של בית המשפט.
...
לסיכום נטען, כי אין מקום למינוי מנהל עיזבון נוכח העשייה הענפה של אח ג, אולם אם יוחלט למנות מנהל עיזבון, כי אז יש למנות את אח ג עפ"י רצון המנוחה ולהגדיר את שכרו.
בסיום הדיון נקבע כי החלטה בדבר מינוי מנהל עיזבון וחלוקתו תישלח לצדדים, ומכאן החלטתי זו.
סעיף 81 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965 קובע כדלקמן:
" קבע המוריש בצוואתו אדם שיבצע צוואתו או שינהל עזבונו, ימנה בית המשפט או הרשם לעניני ירושה, לפי הענין, אותו אדם כמנהל עזבון, זולת אם אינו יכול או אינו מסכים לקבל את המינוי או שבית המשפט או הרשם לעניני ירושה משוכנע, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שיש סיבות מיוחדות שלא למנותו".
יצוין, כי בעוד שבתחילת ההליך, המבקשות עמדו על הצורך בניהול מנהל עיזבון ואילו המשיבים סברו כי ניתן לייתר את המינוי ולאפשר לאח ג לפעול באופן לא פורמאלי, הרי שבדיון האחרון נטען גם ע"י המשיבים, כי עקב חוסר שיתוף הפעולה מצד המבקשות, לא נותרה ברירה אלא לקיים את רצון המנוחה ולמנות את אח ג כמנהל עיזבון.
לפיכך, אני ממנה את אח ג **** כמנהל עיזבון קבוע של עיזבון המנוחה אלמונית ז"ל.
צו פורמלי ייחתם בנפרד, לאחר שמנהל העיזבון יפקיד ערובה לכיסוי כל נזק שיגרם בגין עבודתו כמנהלי עזבון, זאת בהתאם לתקנה 35 לתקנות הירושה.