הטעים בעיניין זה כב' השופט ס' ג'ובראן:
"עובד ציבור המפר את האמון שניתן בו והפועל באופן שאינו מגשים את האנטרס שעל מילויו הופקד – מפר אמונים. בכך מתבטא הרצון למנוע מעובד ציבור להמצא במצב דברים שבו בשל קבלת מתת ממי שניזקק לשירותיו הוא מעמיד עצמו במצב של התחייבות ושל ציפייה להדדיות, העשויים להשפיע על שיקול-דעתו השלטוני כמו גם הרצון למנוע מעובד הציבור להמצא במצב של ניגוד עניינים ולהשתמש בסמכויותיו למטרות פרטיות, שכן עצם ההימצאות במצב דברים זה פוגעת באמון הציבור בשירות הצבורי. המטרה של האיסור הפלילי היא להבטיח היתנהגות ראויה של עובדי ציבור ולשמור על טוהר מידותיהם" (ע"פ 6916/06 פרשת אטיאס, פסקה 43).
בעמ' 1043 ו-1045 הוסיף בוכריס באותו עניין: "הוא רצה לדעת, איך פותרים בעיות... הוא גם הציע דרך אגב בפגישה שהייתה לנו ואחר כך עם בניזרי, לחלק את זה [המיכרז] לעוד, במקום שני מציעים שיהיה עוד... הרב ביקש ממני שהחברה, החברות של משה סלע יזכו במיכרז, זה מה שעניין אותו, מה זה בנגוד לחוק או לא, זה לא עניין העניין של החוק, זה לא עניין אותו".
אמירתו של הרב אלבז לפיה הישיבה מקבלת תרומות מסלע, היה לה על מה שתסמוך, הואיל ועל פי ממצאיו של בית המשפט המחוזי, העביר סלע לישיבה סכומים נכבדים, שחלקם נימסרו לידיו של הרב אלבז עצמו – 200 אלף ש"ח, 30 אלף ש"ח, וכן מה שהוגדר כשקית ובה סכום "של למעלה מעשרות אלפי דולרים". והרי בכך בדיוק עוסק האיסור הקבוע בסעיף 295(ב) לחוק העונשין, לאמור "מתווך בשוחד" הוא גם זה "המקבל כסף, שווה הכסף, שירות או טובת הנאה אחרת על מנת שיניע, בעצמו או על ידי אחר, עובד הציבור... למשוא פנים או להפליה". הרב אלבז, שמעיניו היו נתונים לישיבה בראשה עמד, ביקש להבטיח כי סלע יוסיף לתרום לישיבה.
כך לדוגמה הודגש בע"פ 150/88 לושי נ' מדינת ישראל, פ"ד מב(2) 650, 660 (1988), כי "עבירת השוחד מטבעה גורמת להשחתת מידות במינהל הצבורי. מכאן ההכרח להטיל עונשים מרתיעים על אלה החורגים מן השורה ומביאים לשיבוש דרכי מינהל תקינים. כאן גובר האנטרס הצבורי, שעליו מצוה בית המשפט לשמור". ובע"פ 341/73 מדינת ישראל נ' ויטה, פ"ד כז(2) 610, 613 (1973) נאמר, כי "הסכנה לדמותו של השרות הצבורי ולאפיה של החברה בישראל היא כה גדולה, עד שאין להירתע מנקיטת אמצעי ענישה קשים ומורגשים היטב כלפי כל מי שעולה על דרך השוחד – אם כנותן, אם כלוקח או כמבקש ואם כמתווך". לבסוף, אפנה לע"פ 6564/04 סטויה נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 18.10.2004), בו נאמר כי "הלכה רווחת ומיוסדת היא, כי עובד ציבור הלוקח שוחד תמורת פעולה הקשורה בתפקידו, אחת דינו להענש במאסר ממשי. חריגה מן הכלל הזה מותרת רק בהתקיים נסיבות יוצאות דופן".
המייחד מקרה זה הוא, כאמור, היותו של אחד המערערים – בניזרי – שר בממשלת ישראל, שעל הבנתו המעוותת את תפקידו אין טוב יותר מאשר לחזור ולהפנות לדבריו לבוכריס (מתוך עמ' 116 לפרוטוקול), שעה שניסה לשכנעו לסייע בידי סלע לקבל פרוטוקולים מדיוניה ועדת ההקצאות: "אתה עוזר שלי, אתה בשר מבשרינו, אתה יודע כמה חשוב שהמידע הזה יגיע למשה סלע על מנת שמשה סלע יעביר את מה שהוא צריך להעביר לישיבה". אותה הבנה לפיה היה מצוה בוכריס למלא אחר הוראותיו של בניזרי, משתמעת גם מתאור המערער את תגובתו לאחר שבוכריס הסביר לו כי קיימת מניעה שבחוק להתערב בתוצאות המיכרז לניוד עובדים.
...
באשר לעונש שהושת על הרב אלבז – סבורני כי יש טעם רב בטיעוני המדינה באשר לחומרת מעשיו.
עם זאת, סבורני כי לחומרת מעשיו יש ליתן ביטוי בשיעור הקנס.
אשר לעונש מקובלת עלי עמדת חברי כי מעשי השחיתות שבהם הורשעו הרבנים בניזרי ואלבז מחייבים ענישה מחמירה מזו שהשית עליהם בית המשפט המחוזי וכן מקובלים עלי העונשים שהציע חברי וכל המוסיף לנימוקיו בעניין זה - גורע.