בשל המרחק הרב, חשו השניים למקום באמצעות אופנוע ים כאשר אוחיון נמצא איתם בקשר עין באמצעות משקפת עמה מתצפת על האופנוע ים, אולם הסביר כי לא יכול להבחין במתרחץ בודד במים שכן: "במים יש המון גולשים, קייט סרפ זה ספורט שמגודר כספורט ימי ולכן גם החוף משולט בצורה מוגברת שהרחצה אסורה שם. משולט עם אובר שלטים...קשה לראות כי זה חוף של ספורט ימי והמון גולשים ואנשים ואני לא יכול לראות והחוף מסומן שהחוף אסור לרחצה. כיוון שהחוף מוכרז לספורט ימי אז הערייה מציינת בשלטים שזה חוף אסור לרחצה" (עמ' 54-55 לפרוטוקול).
אפנה לת.א. 2591/06 עיזבון המנוח אלמטאלקה שריף ז"ל אוח' נ' עריית אשקלון ואח' (פורסם בנבו, 16/1/2008) שם נקבע: " יש לקבוע, כי אין בטענה לפיה טבעו באותו חוף אחרים, כדי להעלות או להוריד לגבי קביעת חבותן של מי מהנתבעות". וראה גם ת.א. (נצ') 3758/04 עיזבון המנוח קונטון ניקולאי ואח' נ' עריית בת-ים ואח' (פורסם בנבו 19/12/2006) נקבע כי: "אין בטענה לפיה באותו חוף טבעו באותה שנה שלושה אנשים כדי להפוך את הרחיצה בים באותו חוף למסוכנת, שכן לא ברור האם טביעת שלושה אנשים אכן משקפת מסוכנות של רצועת חוף מסוימת במידה שאינה רגילה ביחס לנתוני יתר חופי הארץ"
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי אסור היה על המנוח להכנס לרחוץ בים במקום בו ניכנס ולדאבון הלב טבע, שכן מדובר היה באיזור המוכרז כאסור לרחצה, משולט ככזה, חסר כל סממנים של חוף רחצה מותר ומוסדר, נחזה כחוף המיועד לספורט ימי במאובחן מחוץ המשמש מתרחצים, מצוי במרחק רב של כחצי קלומטר מסוכת ההצלה ומתחום חוף הרחצה המותר לרחצה, באופן שלא אפשר למצילים להבחין בו מבעוד מועד.
...
לשון אחר, ככל שהתובעים מבקשים לסמוך ידיהם על אותה תמונה נ/2 אותה צירפו הם עצמם לראיותיהם- דין תביעתה להידחות מניה וביה ולו מהטעם הזה שהרי תמונה זו, תומכת בקו ההגנה של העירייה.
בעניין זה, יפים הדברים שנאמרו בסעיף 56 לפסק דינו של בהמ"ש מחוזי בעניין הלכת פלוני כדלקמן:
" גם את טענתם האחרונה של התובעים בסוגיית הפיקוח, שלפיה לא מנעו המצילים את כניסתו של המנוח למים, ולא הוציאו אותו מהמים, מצאתי שיש לדחות. ההלכה הפסוקה הכירה בכך שלא ניתן להציב מציל על כל מתרחץ על מנת למנוע לחלוטין את הסיכונים הכרוכים בשחייה בים. כך גם אין אפשרות להציב מפקח על כל מתרחץ. אמנם מפעיל החוף, המדינה או הרשות המקומית אינם רשאים להתעלם מהפרה שיטתית של איסור השחייה, הנעשית בחוף המזמין אליו רוחצים, או בחוף שהרוחצים נוהגים לפקוד באופן קבוע, חרף איסור השחייה, ואולם נקיטת אמצעים סבירים בחוף בלתי מוכרז שהרחצה אסורה בו, אינה מחייבת הצבת מפקח קבוע באותו חוף, אשר יאכוף את איסור הרחצה בכל רגע נתון. האמצעים הסבירים שננקטו בענייננו היו בראש ובראשונה באמצעות השילוט הקבוע המזהיר מפני הסכנה, והאוסר את הרחצה, ותחימת האזור המסוכן לשם מניעת כניסה למקום. ...מטבע הדברים לא ניתן לבנות לאורך חוף הים חומות של קבע, אשר ימנעו את הכניסה לים בחוף הלא מוכרז, או במקומות המסוכנים, במיוחד בשים לב לשינויים בסיכונים מיום ליום".
על מנת לסבר את האוזן בנוגע לאורך חופי ים תיכון הנמצאים בשטחה המוניציפלי של עיריית ת"א, אפנה לדבריו של טל פילטר בעמ' 45 לפרוטוקול: "בכפוף להנחיות משרד הפנים, יש לנו הנחיות איך מתנהלים בחוף אסור לרחצה. חופי ת"א יפו משתרעים מהגבול בת ים בדרום ועד להרצליה בצפון. אורך החופים הוא כ- 13 ק"מ. מתוכם אם נוריד מעגנות ונמלים שנמצאים, והשטח שנותר הוא סה"כ 10 ק"מ. מתוך כ- 10 ק"מ, 2 ק"מ מוכרזים ומותרים לרחצה, ו-8 ק"מ שאסורים. חופי ת"א יפו הם מרכז המדינה ויש לנו חוקים מהרגולטור איך עלינו להתנהג בחופים אלו, איזה שילוט וסיורים אנו אמורים לעשות ואנו פועלים בדיוק בהלימה להנחיות שאנו מקבלים ממשרד הפנים. אנחנו גם נבדקים על זה מספר פעמים בשנה ע"י אנשי משרד הפנים ומוגשים דוחות ביקורת, וניתן לעיין בהם ולראות שאנו מקפידים"
אין זה חלילה אומר כי מציל אשר יבחין במתרחץ המסכן את עצמו בניגוד להוראות, יעמוד מנגד ולא ינקוף אצבע.
אפנה לת.א. 2591/06 עזבון המנוח אלמטאלקה שריף ז"ל אוח' נ' עיריית אשקלון ואח' (פורסם בנבו, 16/1/2008) שם נקבע: " יש לקבוע, כי אין בטענה לפיה טבעו באותו חוף אחרים, כדי להעלות או להוריד לגבי קביעת חבותן של מי מהנתבעות". וראה גם ת.א. (נצ') 3758/04 עזבון המנוח קונטון ניקולאי ואח' נ' עיריית בת-ים ואח' (פורסם בנבו 19/12/2006) נקבע כי: "אין בטענה לפיה באותו חוף טבעו באותה שנה שלושה אנשים כדי להפוך את הרחיצה בים באותו חוף למסוכנת, שכן לא ברור האם טביעת שלושה אנשים אכן משקפת מסוכנות של רצועת חוף מסוימת במידה שאינה רגילה ביחס לנתוני יתר חופי הארץ"
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי אסור היה על המנוח להיכנס לרחוץ בים במקום בו נכנס ולדאבון הלב טבע, שכן מדובר היה באזור המוכרז כאסור לרחצה, משולט ככזה, חסר כל סממנים של חוף רחצה מותר ומוסדר, נחזה כחוף המיועד לספורט ימי במאובחן מחוץ המשמש מתרחצים, מצוי במרחק רב של כחצי קילומטר מסוכת ההצלה ומתחום חוף הרחצה המותר לרחצה, באופן שלא אפשר למצילים להבחין בו מבעוד מועד.
מבלי להמעיט במאומה מהטרגדיה הנוראית שפקדה את המנוח ומשפחתו ועם כל הצער שבדבר, לא נותר לי אלא לקבוע כי דין התביעה להידחות.