התביעה הוגשה בחודש דצמבר 2017 ובמסגרתה טוענת התובעת כי פוטרה לפני תום חופשת הלידה, בנגוד להוראות חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954, האוסר על פיטורי עובדת במהלך חופשת הלידה, וכן בנגוד להוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, האוסר על הפליה מחמת הורות.
במכתב זה, כתבה הנתבעת כדלקמן: "לאחר סיום חופשת לידה החלטת להאריך את חופשת הלידה מבלי ליידע את העמותה על תאריך חזרתך. אנו מנסים ליצור איתך קשר טלפוני ואין מענה. באוגוסט המעון ניסגר עקב חופשה ולקראת השנה החדשה אנו מנסים להרכיב את צוות המעון לשנה החדשה ולא מצאנו לנכון לשלב אותך מאחר ואת לא יוצרת קשר מתי תחזרי לעבודה. אנו מאחרים לך המשך חופשה נעימה. אם לא נקבל תשובה לאחר המכתב נראה לנכון כי את לא מעוניינת לחזור".[footnoteRef:19] אומנם גב' דוד כתבה במכתב כי אינה משלבת את התובעת בצוות המעון לקראת השנה החדשה וזאת מאחר והתובעת לטענתה לא יצרה קשר, אולם אין בכך משום הודעת פיטורים, וזאת מאחר והיא הוסיפה וציינה במפורש במכתב כי היא מצפה לשמוע בחזרה מהתובעת וכי אם לא תיתקבל תשובה, תראה אותה כמי שאינה מעוניינת להמשיך ולעבוד.
...
]
לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות על פי אמות המידה שנקבעו בפסיקה לעניין גובה הפיצוי שיש לפסוק, אם בכלל, לפי הוראת חוק זו (ע"ע (ארצי) 39970-03-14 שומרוני חברה להשקעות נ' דאוד טארק, מיום 19.3.19), תשלם הנתבעת לתובעת סך של 2,000 ₪ בלבד בגין רכיב זה.
קיזוז הודעה מוקדמת
הנתבעת טוענת כי יש לקזז מכל סכום המגיע לתובעת סך של 3,700 ₪ בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
עם זאת, לאחר בחינת נסיבות העניין, לא מצאנו כי יש לקזז את תמורת ההודעה המוקדמת.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, והתובעת זכאית לסכומים הבאים:
א. פדיון חופשה בסך 740 ₪
ב. דמי הבראה בסך 1,710 ₪
ג. הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 5,976 ₪
ד. פיצוי בגין העדר הודעה על תנאי עבודה בסך 2,000 ₪
לסכומים האמורים יצטרפו הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.10.2014 ועד למועד התשלום בפועל.