מגמת ההחמרה באה לביטוי לאחרונה בפסק דינו של ביהמ"ש העליון, מפי כב' השופט הנדל בע"פ 7241/12 טאטור נ' מדינת ישראל ניתן ביום 12.2.13 שבו נדחה ערעור של מי שמסר אקדח לקרוב משפחתו על מנת שיירה בו במהלך תאונה ונידון ל- 9 חודשי מאדר בפועל, כדלקמן:
"לעבירות הנשק חומרה מיוחדת. מאדם המחזיק בנשק שלא כדין נשקפת מסוכנות, על אחת כמה וכמה כאשר החזקה זו איננה קצרה זמן אלא מתקיימת לאורך מספר חודשים כבמקרה שלפנינו. לא אחת עמד בית משפט זה על הצורך בנקיטת רף מחמיר כלפי עבירות נשק, גם כלפי אלו המצויות לכאורה בשלבים נמוכים יחסית של המדרג (וראו הסקירה המקיפה בגזר דינו של בית המשפט המחוזי, בעמ' 34-31). בע"פ 5604/11 נאסר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (5.10.11) נאמר באשר לעבירת החזקת נשק כי היא "מקימה סיכון ממשי וחמור לציבור ויוצרת פוטנציאל להסלמה עבריינית, ולפיכך מחייבת ליתן ביטוי עונשי הולם המרתיע באמצעות הרחקת מבצע העבירה מן החברה לתקופה מסוימת". באותו מקרה נגזרו 12 חודשי מאסר בפועל על אדם אשר הורשע בהחזקת אקדח וכדורים, וזאת על אף נסיבות לקולא שבהם התאפיין המקרה הקונקרטי.
שליחתם למאסר מאחורי סורג ובריח תיפגע במשפחתם, ובמיוחד בנאשם 1, שסמוכים על שולחנו שני ילדיו הקטינים.
הנאשמים נטלו אחריות על מעשיהם, הודו מיד בחקירותיהם במישטרה ובביהמ"ש, הביעו חרטה עליהם וחסכו מזמנם של העדים של ביהמ"ש.
הנאשמים עשו מאמצים לתקן את תוצאות העבירות כאשר נאשם 1 מכר חלקו בעסק שבו בוצעו העבירות ופנה לעבוד כשכיר במקום עבודה אחר וכך גם נאשם 2.
עברו הפלילי של נאשם 2 מכביד יותר משל אחיו כאשר הוא הורשע בשנת 2011 בעבירות סמים בגינן הוא ריצה, בין היתר, 8 חודשי מאסר בפועל, וכן הורשע בשנת 2011 בעבירה של החזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה בגינה נידון, בין היתר, למאסר מותנה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם 2, שלושה חודשי מאסר ויום שירוצו בעבודות שירות במפעל "חסד יד ביד" בלוד החל מיום 6.6.13.
אני גוזר על הנאשם 2 שנה מאסר על תנאי שלא ירצה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירות בנשק או עבירת אלימות מסוג פשע.
אני גוזר על הנאשם 2 שישה חודשי מאסר על תנאי שלא ירצה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירת אלימות מסוג עוון, למעט תגרה.