מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איסור מכירת אגרופן או סכין לקטין

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בדומה, סעיף 185א לחוק זה, הקובע איסור מכירת אגרופן או סכין לקטין, קובע אף הוא כי "רשאי בעל עסק או מי שעובד בעסק לידרוש מאדם המבקש שימכרו לו אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, תעודה שבה ניתן לוודא את גילו" [ההדגשה הוספה – ד' ב' א'].
...
כשלעצמי, אני סבורה כי אין להמעיט בחשיבות הנודעת ל"שכבה" של טענת הגנה מן הצדק ביחס ליישומו של ההסדר.
אשר על כן, כחברי השופט (בדימ') מזוז אף אני סבורה שיש לדחות את הערעור ולהותיר את הרשעת המערער על כנה.
כן הוחלט, כאמור בחוות דעתם של השופטת ד' ברק-ארז והשופט (בדימ') מ' מזוז, לדחות את הערעור בכל הנוגע להרשעת המערער, בניגוד לחוות דעתו של השופט נ' הנדל, שסבר כי יש לקבל את הערעור ולזכותו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בהנחיות היועץ המשפטי לממשלה, הנחיה מספר 4.1109 שעניינה "מדיניות חקירה ותביעה בעבירות של החזקת אגרופן או סכין ואיסור סחר בהם או מכירתם לקטין" (להלן: "ההנחיה"), נקבעו מכלול של שיקולים אותם יש לשקול טרם הגשת כתב אישום בעבירה של החזקת סכין.
...
אשר לאינטרס הציבורי, בע"פ 807/99 מדינת ישראל נ' עזיזיאן ((8.12.99) סעיף 30) נפסק, כי ההגנה של "זוטי דברים" "תתקבל רק באותם מקרים בהם אין במעשה עצמו מידה מינימלית של סכנה לערך החברתי המוגן, ואין הוא הולם מבחינה עניינית את המושג של עבירה פלילית". אני סבורה, כי בנסיבות החריגות של החזקת הסכין בתיק זה הפגיעה בערך החברתי המוגן הינה מינורית וניתן בהחלט לומר שאינה הולמת הרשעה בפלילים.
בנסיבות אלה, אני סבורה שמדובר בנסיבות חריגות של החזקת סכין (החזקה לזמן קצר עד שהחליט הנאשם מיוזמתו להשליכה לפח) ובנסיבות אישיות חריגות (בשל מצבו הנפשי של הנאשם והתנהלותו תחת חרדה כפי שבאה לידי ביטוי בחוות הדעת הפסיכיאטרית) וכל אלה על רקע מצב ביטחוני לא פשוט.
מכל המפורט לעיל, אני מקבלת טענת ב"כ הנאשם, כי עומדת לנאשם הגנת זוטי דברים, ולפיכך מזכה אותו מעבירה של החזקת אגרופן או סכין שלא כדין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מגמת ההחמרה באה לביטוי לאחרונה בפסק דינו של ביהמ"ש העליון, מפי כב' השופט הנדל בע"פ 7241/12 טאטור נ' מדינת ישראל ניתן ביום 12.2.13 שבו נדחה ערעור של מי שמסר אקדח לקרוב משפחתו על מנת שיירה בו במהלך תאונה ונידון ל- 9 חודשי מאדר בפועל, כדלקמן: "לעבירות הנשק חומרה מיוחדת. מאדם המחזיק בנשק שלא כדין נשקפת מסוכנות, על אחת כמה וכמה כאשר החזקה זו איננה קצרה זמן אלא מתקיימת לאורך מספר חודשים כבמקרה שלפנינו. לא אחת עמד בית משפט זה על הצורך בנקיטת רף מחמיר כלפי עבירות נשק, גם כלפי אלו המצויות לכאורה בשלבים נמוכים יחסית של המדרג (וראו הסקירה המקיפה בגזר דינו של בית המשפט המחוזי, בעמ' 34-31). בע"פ 5604/11 נאסר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (5.10.11) נאמר באשר לעבירת החזקת נשק כי היא "מקימה סיכון ממשי וחמור לציבור ויוצרת פוטנציאל להסלמה עבריינית, ולפיכך מחייבת ליתן ביטוי עונשי הולם המרתיע באמצעות הרחקת מבצע העבירה מן החברה לתקופה מסוימת". באותו מקרה נגזרו 12 חודשי מאסר בפועל על אדם אשר הורשע בהחזקת אקדח וכדורים, וזאת על אף נסיבות לקולא שבהם התאפיין המקרה הקונקרטי.
שליחתם למאסר מאחורי סורג ובריח תיפגע במשפחתם, ובמיוחד בנאשם 1, שסמוכים על שולחנו שני ילדיו הקטינים.
הנאשמים נטלו אחריות על מעשיהם, הודו מיד בחקירותיהם במישטרה ובביהמ"ש, הביעו חרטה עליהם וחסכו מזמנם של העדים של ביהמ"ש. הנאשמים עשו מאמצים לתקן את תוצאות העבירות כאשר נאשם 1 מכר חלקו בעסק שבו בוצעו העבירות ופנה לעבוד כשכיר במקום עבודה אחר וכך גם נאשם 2.
עברו הפלילי של נאשם 2 מכביד יותר משל אחיו כאשר הוא הורשע בשנת 2011 בעבירות סמים בגינן הוא ריצה, בין היתר, 8 חודשי מאסר בפועל, וכן הורשע בשנת 2011 בעבירה של החזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה בגינה נידון, בין היתר, למאסר מותנה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם 2, שלושה חודשי מאסר ויום שירוצו בעבודות שירות במפעל "חסד יד ביד" בלוד החל מיום 6.6.13.
אני גוזר על הנאשם 2 שנה מאסר על תנאי שלא ירצה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירות בנשק או עבירת אלימות מסוג פשע.
אני גוזר על הנאשם 2 שישה חודשי מאסר על תנאי שלא ירצה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירת אלימות מסוג עוון, למעט תגרה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

א. תסקיר של שירות המבחן בעיניינו של מוסעב שירות המבחן המליץ להטיל על מוסעב ענישה הרתעתית, מאסר בפועל, אשר יציב בפניו גבולות ברורים של מותר ואסור.
הוא הסביר כי ביצע את המעשה על רקע סיכסוך עם המתלונן בקשר להחזקת הרכב, וכנקמה על מעשיו של המתלונן, שלדבריו, החרים את הרכב והתכוון למכור אותו מבלי להחזיר לו את חלקו בכסף.
אשר למוסעב, חרף גילו הצעיר צבר לחובתו הרשעה קודמת משנת 10' בגין שבע עבירות של איומים, תקיפה סתם, החזקת נכס החשוד כגנוב, הפרות של הוראה חוקית והחזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה, שבוצעו על ידו בהיותו קטין, ובגינן נדון למאסר בפועל ולמאסר על תנאי, והרשעה נוספת מיום 2/4/12, בגין עבירה ביצוע מעשה מגונה בקבוצה, בגינה נדון למאסר בפועל, מאסר על תנאי ופצוי, הכל כמפורט לעיל.
...
ב"כ המאשימה הפנתה לתסקיר בעניינו של ג'מאל, המציג לשיטתה תמונה עגומה של נאשם שעל אף היותו מורשע בדין, אינו מוצא לנכון לשתף פעולה עם שירות המבחן באופן מלא.
לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, לא מצאתי כי במקרה זה קיימת הצדקה לסטות מן הכלל ואני רואה להפעיל את עונש המאסר המותנה במצטבר לעונש המאסר שיוטל על מוסעב בתיק זה. לאור כל המקובץ לעיל, לאחר ששקלתי את כל השיקולים לחומרא ולקולא, אני רואה לגזור על הנאשמים עונשים כדלקמן: מוסעב 1) מאסר בפועל למשך 38 חודשים, בניכוי תקופת מעצרו מיום 12/2/11 עד יום 2/4/12, המועד בו החל לרצות תשעה חודשי מאסר בת"פ 10- 06- 41880 בבית משפט המחוזי בחיפה, ומיום 3/1/13 ועד היום.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

פרשנות לשונית: "אגרופן" עפ"י הגדרתו המילונית במילון א' אבן שושן (הוצאת המילון החדש בע"מ, 2000) הוא: "נשק קר, מכשיר המורכב על אצבעות היד, כשהן קמוצות, כדי להכות ולפצוע בו". "נשק קר" מוגדר כ: "כלי נשק הפוצע או ממית על ידי דקירה וחבטה, כגון: סכין, פגיון, אלה, אגרופן". עיון בהגדרה הלשונית מלמד אפוא, כי אין כל נפקות לחומר ממנו עשוי האגרופן, אלא המדובר בהגדרה פונקציונאלית – כלי שתכליתו להכות ולפצוע.
תכלית זו נתמכת גם בדברי ההסבר להצעת החוק שנוגעת לאיסור מכירת סכינים לקטינים (הצעת חוק העונשין תיקון מס' 54 מיום 20.12.99, ה"ח 2833 בעמ' 154), שם הוסבר כי הצעת החוק באה בעקבות עליה מסוכנת בשימוש בנשק קר, במיוחד בקרב בני נוער.
...
ברי כי משהוצג להתרשמותנו המוצג ודנים אנו במסקנה הנדרשת ממנו, יכולים אנו להדרש לבחינת קביעותיו של בית המשפט קמא.
למסקנה אחרונה זו מסכים גם בית המשפט קמא בקובעו כי "אין ספק שהמוצג הוא מכשיר המורכב על האצבעות כדי להכות, וכי איזה מטרה אחרת יכולה להיות לו?" (עמ' 4 להחלטה נשוא הערעור ש' 22-23).
נוכח כל האמור לעיל, החלטנו לקבל את הערעור, לבטל את החלטת בית המשפט קמא על ביטול כתב האישום כנגד המשיב ולהחזיר את התיק לבית המשפט קמא להמשך דיון בו מהנקודה בה עמד, עובר למתן ההחלטה האמורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו