מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איסור טובות הנאה בחוזי עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 טענה, כי התובע ניהל פעילויות עסקיות פרטיות עניפות, מגוונות וחריגות כל זאת על חשבון זמן עבודתו בנתבעת ותוך שימוש אסור באמצעים שהועמדו לרשותו לצורך ביצוע עבודתו ללא ידיעת הנתבעת או הסכמתה.
הנתבעת עתרה לחייב את התובע למסור לידיה כל רווח או טובת הנאה שהפיק בנגוד להתחייבויות להסכם עבודתו במהלך תקופת עבודתו מכל פעילות שהיא לרבות פעילות פרטית בתחום הנדל"ן. משהגענו לכלל מסקנה, כי התובע לא הפר את התחייבויותיו ולא פעל בנגוד להסכם עבודתו, גם תביעה זו דינה להדחות.
...
אחרית דבר על יסוד כל האמור, אנו קובעים כי על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: א. פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 70,000 ₪.
יתר תביעות התובע והתובעת שכנגד – נדחות.
התביעה כנגד הנתבעת 2 – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהסכם העבודה, שנחזה להיות חתום ע"י הצדדים ביום 1.5.08, נקבעה הוראה דומה להסכם 2004 אולם העמלה עמדה על שיעור של 40% (להלן: "הסכם 2008"): "7.1 עמלות: העובד יהיה זכאי לעמלה בשיעור של 40% מהרווח בגין כל עיסקה בה יטפל והוסכם לגביה מראש ובכתב כי תהיה בטיפולו (להלן: "השכר המוסכם").
על מנת להסיר ספק, נקבע בזאת במפורש כי העובד אינו זכאי לכל תשלום ו/או תמורה ו/או טובת הנאה – בין בכסף ובין בשווה כסף – שלא הוסכם עליו במפורש בהסכם זה."
על פי חוק הגנת השכר (ס' 5) חל איסור לקבוע שכר כולל ולכן דינו להתבטל.
...
טענת הנתבע לעניין כוח עליון, דינה להידחות.
אשר על כן דין רכיב לגמול שעות עבודה ומנוחה להידחות.
סוף דבר: התיק העיקרי- התביעה נדחית למעט רכיב התביעה בגין השתתפות הנתבע בעלות המחשב.
בהתחשב בפער בין סכום התביעה לסכום שנפסק בפסק דין זה ובשל חשיפתו של הנתבע לתביעה בסדר גודל של מאות אלפי שקלים, מצאנו מקום לפסוק הוצאות לחובת התובעת, שתשלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 9/12/04 חתם הנתבע על הסכם עבודה עם DTR ו- GSS [להלן: "הסכם העבודה" –ת/1] בו התחייב כי: "4.2 בתקופת ההסכם לא יהיה חכמון רשאי לעסוק, ביו במישרין ובין בעקיפין, בכל עיסוק, משלח יד, עבודה, מסחר או עסק אשר יקנו לו שכר, טובת הנאה או תמורה מכל סוג שהוא, אלא אם קיבל את אישור החברה על כך מראש ובכתב" בנוסף, סעיף 6 להסכם העבודה הטיל על הנתבע חובת שמירת סודיות מידע שהגיע אליו במסגרת עבודתו ושאינו נחלת הכלל, ולתקופה של שנה לאחריה, ובכלל זה נקבע כי "הסכמי זיכיון ורישיון, מחירי רכישה ומכירה, שמות ופרטים של לקוחות ושמות ופרטים של ספקים, מהוה מידע סודי של החברה". כמו כן, נקבעה תניית אי תחרות לתקופה של שנה לאחר תום תקופת ההעסקה לפיה התחייב הנתבע לא לעסוק בשום עיסוק ולא לתת שירות העלול להעמידו ביחסי תחרות ישירה או בנגוד אינטרסים עם מעסיקתו וכן לא לעסוק במכירת מוצרים הנושאים מותגי ילדים ו/או של החברות הבינלאומיות ו/או בזכיינות מותגים כאמור.
ביום 7/8/2006 הוגשה בש"א (ת"א) 7558/06, בה התבקש בית הדין ליתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד אשר יאסור על הנתבעים בתביעה הראשונה להיתקשר עם בעלת המותגים Marvel ועם לקוחות וספקים המנויים ברשימה סודית אשר הוגשה לבית הדין במעטפה סגורה [להלן: "הבקשה להגבלת חופש העיסוק"].
...
ואלה, בתמצית, טענות הנתבע בתובענה – המניע האמיתי מאחורי התביעה, הוא ניסיונן של התובעות למנוע מ- BLI להתחרות ב LDI ועל כן, דין תביעתן להידחות.
הנתבע ישלם לתובעות סכום זה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1/2006 ועד ליום התשלום בפועל.
בנסיבות העניין משרוב התביעה נדחתה, ישלמו התובעות לנתבע שכר טרחת עו"ד בסך של 10,000 ₪.
התובעות ישלמו לנתבע את הסכום האמור תוך 30 יום מהיום שיומצא להן פסק הדין שאלמלא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך "דמי ניהול" של 10% הם טובת הנאה אסורה לנאמנים (מנוגדת לחוק ואינה הוצאה סבירה).
אין לשכוח כי התביעה הוגשה כנגד הנתבעות-המעסיקות ולא כנגד הקרן וממילא, בחתימתם כאמור – ויתרו על כל טענה כנגד הנתבעות (או מי מהן) בכל הנוגע לתקופת העבודה ולסיומה ובכל ענין הנובע מעבודתם ומסיום עבודתם – כך בהסכמי הפרישה וכך בכתבי הוויתור, כתבי ויתור שנחתמו לאחר קבלת התשלום מהנתבעות.
...
סוף דבר לטענת הנתבעות תביעה זו היא דוגמא מובהקת לחוסר ת"ל; התובעים הסתירו באופן בוטה במיוחד עובדות ומסמכים לגבי חברותם בוועד / תפקידם בוועדת השניים / מעורבותם הישירה בניהול הקרן / הנאתם האישית מכספי הקרן וכדומה (ס' 85 לסיכומיהן); התובעים הסתירו מידע שהיה בידיעתם ואשר הנתבעת ליקטה בעמל רב; כך למשל, במהלך 2 ישיבות שלפו מסמכים שלא גולו בגמ"ס ולא נמסרו לנתבעות ולו טרם תחילת הדיון; חוסר תום הלב הוא גם לאור כך שהגישו תביעה לביהמ"ש המחוזי ערב חתימת הסכם קיבוצי בקשר לקרן, במטרה לטרפד חתימה, תוך אדישות לפגיעה בכלל העובדים וביחסי העבודה הקיבוציים; בפסיקת ההוצאות יש לקחת בחשבון את סכום התביעה, ההליכים שהתקיימו והתנהגות הצדדים; התובעים הודו שתביעתם נועדה לסכל מו"מ קיבוצי שלא נשא חן בעיניהם; התובעים ניסו להתחכם בהגשת התובענה למחוזי, במסווה של תביעת נאמנות; יש לפסוק הוצאות ריאליות.
הוסף לכך כי שוכנענו בחוסר תום לבם; בכך כי באו לביהמ"ש שלא בידיים נקיות ותוך שלא גילו את מלוא העובדות המהותיות, הגם שהיו בידיעתם; ודאי יש להתייחס להעדר אמינות עדותם/גרסתם, כשהתנהל הליך ארוך וממושך, שלא ראוי היה כי ינוהל, ודאי לא בעיתויו ובמיהות הצדדים.
לאחר ששקלנו כל אלה – כמו גם כי התביעה נדחית על כל עילותיה וטענותיה וכשהגדילו עשות והעלו טענות "זיוף" "גניבה" וכיוצ"ב (שממש לא הוכחו) – יישאו התובעים, בהוצאות הנתבעות בהליך בסך 15,000 ₪ ובשכ"ט ב"כ הנתבעות בסך 40,000 ₪, סכום שישולם בתוך 30 יום, אחרת יישא סכום זה ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ר' תגובת הנתבעת מיום 14.10.16 ור' במיוחד שם ברשימת הדוגמאות בעמ' 11 תחת הכותרת "חוזים עבודה" עת מוצעים: "חוזה העסקה אישי", "הסכם העסקה מיוחד לחברה בפירוק", "הסכם עבודה אישי – שכר לפי פעילות", "הסכם עבודה אישי במשרד עורכי דין"," הסכם עבודה בחברת היי טק". למען הסר כל ספק שעשוי להוותר, צורפה לאותה תגובה גם דוגמא של "הסכם העסקה אישי", אשר הנתבעת הנפיקה מתוך מחולל הטפסים של אסקי (ר' נספח 1 לאותה תגובה).
· באשר לשאלה מדוע הפרת איסור על קבלת טובות הנאה יהווה הפרה יסודית של ההסכם - נאמר כי הנתבעת לא קובעת דבר ולא מפעילה שיקול דעת.
...
נטען כי התובעת מבקשת להגביל את גישתו של הציבור למידע משפטי בסיסי, על מנת ליצור תלות מוחלטת בשירותיה, ללא הצדקה עניינית ואין לאפשר זאת.
שלישית - אף בהתעלם מהנקודות הקודמות, לא שוכנעתי כי לו היה נכלל לדוגמא סעיף בדבר ימי חופשה שאינו עולה בקנה אחד עם דרישות החוק, הייתה התוצאה אחרת.
בכפוף לעמידה בנ"ל, בתוך 30 יום, התביעה אפוא נדחית.
כאמור התביעה נדחית, למעט קביעת חובת יידוע כמפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו