נציג הנתבעת טען, כי התובע לא שאל במפורש בעיניין זה , ולכן גם לא הועמד נושא זה על הפרק בבדיקת הרכב המוצע לו , עוד טען כי אין כאן "ירידת ערך" ברכב כי זהו ערכו כחדש כפי שהוא חסר יכולת וו הגרירה ,עוד הוסיף כי בכל מצב גם העגלה בה התובע משתמש אינה מותרת גם לא ברכב בעל האפשרות להתקנת וו הגרירה.
איני מוציא מכלל אחריות את בני הזוג התובעים , שכן אלו ובעיקר התובע , לא שאלו במפורש ולא העמידו את הגרירה כעניין מהותי, לא ביטלו את העסקה עת נודע להם על כך , עת ראו את הרישיון ובו איסור וו הגרירה , עת הבינו טרם המסירה או אף במסירה ומיד עם קבלת הרכב והרישיון , כי לא יוכלו לעשות שימוש בוו הגרירה ככל שהיה מהותי ומרכזי במטרת רכישת רכב זה .
...
מגיע אני למסקנה מסתברת כי , אכן לא שאל במפורש, אך אופן וניהול העסקה חייבו התייחסות מצד נציג המכירות של הנתבעת להיבט זה .
הגעתי לכלל מסקנה , כי הגם שמונח "ירידת הערך" מסור דרך כלל, לירידת ערך לרכב בעל ערך נקוב שניזוק או נגרמה לו זו עת תבוקש מכירתו ,ומבלי להיכנס לניתוח סוגי "ירידת ערך " " טכנית" או "מסחרית " , ולמרות שמלכתחילה רכב זה אינו בעל רכיב שימוש זה , בתכונותיו, ולפיכך ירידת הערך אינה במובן זה ,עדיין קיימת " ירידת ערך צרכנית " - אי התאמה צרכנית בין המבוקש והנדרש לבין המוצע ללא מצג שלם ראוי בנסיבות מקרה זה , וכימותו של הפסד זה מחויב המציאות כאילו הוסר ממנו , כאותו רכיב שהוחסר עתה ו"היה צריך להיות כלול " בעיני התובע , מה ערכו וכיצד יבחן נזקו . לאי התאמה זו יש ערך כספי בשל השימוש המבוקש. מידע זה היה בידי הצד המיומן המוכר . מנגד ועל פי חוות דעת מומחה מטעם התובע , נתון זה של העדר יכולת התקנת וו גרירה , משליך על מכירת הרכב, שוק הרכב , הנאה מהרכב , ושימוש מלא בהשוואה לשאר דגמים יקרים יותר ופחות כדוגמת הרכב שהיה כבר בשימושו של התובע לפני העסקה מושא התביעה .
לאור האמור , הריני מורה כדלקמן :
הנתבעת תשלם לתובעים יחד סך של : 5,027 ₪ בתוספת ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד מועד פסק הדין .
נוסף לאמור ונוכח הסכום שנפסק , ושאר פרמטרים לעניין זה , תשלם הנתבעת הוצאות משפט בסך של : 800 ₪ .