מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איסור השתתפות בשכר טרחה למי שאינו עורך דין מוסמך

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

ביום 11.08.15 הגיש גולדשטיין בקשה לבית המשפט לעינייני מישפחה לפסק דין משלים, בו נטען כי עקב סערת הרגשות של הצדדים נשכח עניין חופשת הקיץ והוצאות חוג עתידי לקטינה ועקב סרוב ניר להישתתף בהוצאות אלה התבקש חיובו במחצית מעלויות אלו.
נידרש טפול בעניינים אשר לא נכללו בהסכם:טפול בצו הרחקה, סמכות הדיון במזונות הקטינה בבית המשפט לעינייני מישפחה, טפול בבקשה לפי פקודת ביזיון אשר הוגשה כי שגית הערימה קשיים על ניר לראות את הקטינה בנגוד להוראות בית הדין הרבני ובתגובה ניר הערים קשיים ברשום הקטינה לגן ונדרשה הגשת בקשה לצוו בנושא, וכן בקשה לאיסור פירסום.
אולם, אני מוצאת לאמוד את שכר הטירחה בהתאם לפרט 8(5) לתוספת הראשונה לכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), תש"ס-2000, ולקבוע כי כתוצאה מהפרת החוזה על ידי גולדשטיין נגרם לשגית נזק בגובה זה. על כן אני מחייבת את גולדשטיין לשלם לשגית סך של 1,097 ₪ בתוספת מע"מ ובתוספת הפרישי הצמדה וריבית כדין מיום 24.11.15, בגין סידור הגט שלא התייצב אליו.
לאחר שבחנתי את הסכם שכר הטירחה והעניינים אשר נכללו בטיפול עליו הוסכם, אני מוצאת כי ההיתדיינות בעיניין בית המשפט המוסמך לידון בתביעת המזונות של הקטינה נכללת בטיפול בתביעת מזונות ילדה ולכן גולדשטיין אינו זכאי לשכר טירחה נוסף בגין טיפולו בעיניין זה. הבקשה למניעת פירסום – לא מצאתי כי עלה בידי גולדשטיין להוכיח כי ביצע פעולה כלשהיא בעיניין זה, הואיל והבקשה (נספח 8א לתצהיר גולדשטיין) הוגשה מטעם ניר כנגד שגית ולא כנטען על ידי גולדשטיין כי הוא הגיש את הבקשה מטעם שגית.
לא מצאתי כי גולדשטיין הניח תשתית לכאורית לגרימת עוגמת נפש וטענתו להשחתת זמן עקב היתחזות מור לעורכת דין הופרכה, הואיל ובכתב התביעה המתוקן אשר הגישה לילך ביום 18.01.15 לבית הדין הרבני (נספח 1 להגנת גולדשטיין) נרשם בצורה ברורה בסעיף 4 , כי מור הנה סטודנטית למשפטים ולא עורכת דין.
...
לאור האמור לעיל, התביעה שכנגד נדחית במלואה.
יתר התביעה נדחית.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

: "מרכיב מרכזי בתכלית האובייקטיבית העומדת ביסוד פרשנותה של פקודת המסים (גביה) ... הוא הצורך בקיומה של גבית מס אפקטיבית, לצורך ביצוע פעולות ציבוריות המשרתות את כלל האזרחים...מגשימה גם ערכים של צדק חברתי, צדק חלוקתי ושל שויון מהותי; היא מממשת את אופיה של המדינה כמדינת רווחה... היא מאפשרת הספקתם של מוצרים צבוריים הנחוצים לכלל חברי הקהילה אך אינם מיוצרים על-ידי השוק החופשי מחמת כשלי שוק...בכך מוגשמת  באופן רחב את זכות האדם לכבוד... ואמנם, עוד... הודגשה חשיבותו של שויון (מהותי) בהטלת מס, ושל השתתפותם של כל האזרחים בנטל ככלי לקיום מסגרת מדינית ולהשגת חירות... כדי להבטיח גביה יעילה ומהירה על-ידי הרשות המינהלית, הוענקה לה סמכות גביה המבוצעת בהליך מקוצר, שאינו כרוך בהליכים משפטיים או בהליכים הרגילים של הוצאה לפועל...". רוצה לומר, אם לא תשית הערייה עיקול על אלו שאינם משלמים את חובם, נמצא שהיא מפרה את חובתה ופוגעת הלכה למעשה בתכליות חשובות אלו.
באשר לסעיף 13 (9) לחוק, לשונו היא: "פירסום שהמפרסם חייב לעשות על פי דין או על פי הוראה של רשות המוסמכת לכך כדין או שהוא רשאי לעשות על פי היתר של רשות כאמור". בעיניין שגב אמר ביהמ"ש (פסקה 199 לפסק הדין) : "... הרציונל הוא שמדובר בפירסום של צו שהוצא כדין של רשות שיפוטית שפעלה מכח הסמכות שהייתה מסורה לה כחוק. יש לראות איפוא פירסום של צו עיקול זמני כפרסום שנעשה מכח חובה משפטית. הדבר הוסבר בספרם של ח' גנאים, מ' קרמניצר וב' שנור, "לשון הרע- הדין המצוי והרצוי" - עמוד 340 (2005) כדלקמן: "פירסום מכוח חובה או היתר על פי דין, סעיף 13 (9)- מדובר בפרסומים של רשות של רשויות המדינה, או בפרסומים מטעם רשות שכזו שנעשו על פי היתר או חובה משפטיים. מכוח העקרון של אחדות השיטה המשפטית יש לראות בפירסום המותר לפי חוק של המדינה כמותר בכל תחומי המשפט, וממילא אין הוא עשוי ליגרור אחריו סנקציות משפטיות...לאור קיומה של הגנה כללית לכל פירסום שנעשה מכוח חובה משפטית, אין טעם בקיום הגנה מיוחדת לפירסום שנעשה מכוח חובה חוקית". עוד נאמר שם (פס' 200 לפסק הדין) כי: "במקרה דנן הודעת העיקול הוצאה כדין ובוטלה לאחר מכן מפני שלא הומצאה בזמן ומפני שלא נטענה טענת הכבדה משכנעת. לפיכך כל אימת שהודעת העיקול הייתה בתוקף נהנה התובע מהגנת סעיף 13 (9) הנ"ל. מילים אחרות פירסום ההודעה בדבר העיקול חוסה תחת הגנה המנויה בסעיף 13 (9) לחוק איסור לשון הרע.". גם בדנן העיקול וההודעה עליו נעשו כדין כאמור.
בכל הנוגע להוצאות: היה מקום להטיל הוצאות בשיעור ריאלי על התובע לאור דחיית התובענה כמפורט לעיל, אמנם בנסיבות העניין ולאור מצבו הגופני של התובע מצאתי לנכון להקל עליו בעיניין זה. התובע ישלם לנתבעת שכר טירחת עורך דין בסך 2000 ₪ (כולל).
...
לאור כל האמור לעיל טוען התובע כי הנתבעת הטילה עיקול שלא כדין בגין חוב ארנונה כי לא הוכח שהיה קיים ו/או שהתיישן ו/או שאינו ניתן לגבייה (ראה סעיף 21 לכתב התביעה), התובע מפרט כי מדובר ברשלנות של העירייה והפרת חובה חקוקה ולפיכך יש לפסוק לו סך של 25,000 ₪ כמפורט בסעיף 21 ד על סעיפי המשנה.
(סעיפים 52-45 לסיכום טענות הנתבעת).
סוף דבר מורה על דחיית התובענה.
בכל הנוגע להוצאות: היה מקום להטיל הוצאות בשיעור ריאלי על התובע לאור דחיית התובענה כמפורט לעיל, אמנם בנסיבות העניין ולאור מצבו הגופני של התובע מצאתי לנכון להקל עליו בעניין זה. התובע ישלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך 2000 ₪ (כולל).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בסעיפים 22א(ב) ו-(ג) לחוק, פרי תיקון מס' 20, נקבעו 2 מדרגות לישכה"ט המאקסימאלי המותר עבור טפול בתביעה שאושרה כתוצאה מן ההחלטה המנהלית על ידי מי שאינם עורכי דין, כאשר המדרגה הנמוכה העוסקת במצב בו – "ניתנה ההחלטה המינהלית, ולאחר מכן נכרת הסכם שכר הטירחה והוגשה התביעה לרשות המוסמכת" הועמדה על 473 ₪ + מע"מ שהם 553 ₪, והמדרגה הגבוהה יותר העוסקת במצב בו – "נכרת הסכם שכר הטירחה והוגשה התביעה לרשות המוסמכת, ולאחר מכן ניתנה ההחלטה המינהלית" הועמדה על 949 ₪ + מע"מ שהם 1,110 ₪.
בבג"ץ ידיד נקבעו, בין היתר, הקביעות העקרוניות הבאות (שנויי הגופן במקור) – "תכליתו של החוק ראויה גם ראויה היא. בתיקון זה ביקש המחוקק למנוע גביית שכר טירחה מופרז מניצולי שואה, לעתים עד כדי יצירת נטל כלכלי של ממש על הניצולים, שאף הוביל לנקיטת הליכי הוצאה לפועל נגד חלקם. גביית שכר טירחה מופרז, אף אם חוקית היא, לעולם אינה צודקת – קל וחומר בנדון דידן. נִתֵּן אל לבנו, כי התגמולים בהם עסקינן נועדו לפצות את הניצולים בגין אותן רעות רבות וצרות אשר מצאום בימי המילחמה הקשים, פיצוי שאין בו ולוּ מעט מזעיר כדי לכפר ולהקל על סבלם הרב. לדאבון הלב, תחת אשר ינהגו בהם ביתר הגינות וביתר חמלה, היו מי שראו לנצל ניצוֹלים ובקשו להתעשר על חשבונם. לכך אמר המחוקק – לא עוד. למעשה, קריאת העתירות מלמדת כי העותרים אף הם אינם חולקים כי תכלית זו ראויה. אלא שהעותרים לא דקו פורתא בטענותיהם לעניין זה, אשר אינן מופנות נגד תכליתו של התיקון, אלא נגד האמצעים שננקטו לשם השגתה." (פסקה 35 לחוות דעת כב' השופט נועם סולברג אשר אומצה פה אחד) עוד נקבע – "התוצאה המעשית המבוקשת בגדרי התיקון היא כי חלק הארי של התגמולים המשתלמים לניצולים יִוותר בסופו של דבר בידם, דבר אשר ייטיב מטבע הדברים את מצבם הכלכלי. ואולם, זו אינה תכליתו של התיקון. תכליתו היא מניעת פגיעה בלתי-הוגנת מצד אי-אלו גורמים אשר ראו לנצל ניצולי-שואה. ההטבה הכלכלית היא פועל יוצא של התיקון, אך לא היא שעומדת במרכזו. תכליתו של התיקון, איפוא, עניינה בעשיית צדק עם הניצולים; תוצאתו היא הטבת מצבם הכלכלי." (שם, פסקה 36) המשיך בית המשפט העליון וקבע – "עיון בתמלילי הדיונים שהתקיימו בועדת החוקה מלמד כי לפני המחוקק הונחה תשתית עובדתית מספקת, אשר די בה כדי לבסס את הקשר הרציונלי כדבעי. כך, מדבריהם של נציגי הרשות לזכויות ניצולי שואה לפני הועדה, כמו גם מעדויותיהם של משתתפים נוספים עולה, כי ניצול לרעה של ניצולי שואה מצד מטפלים בתביעות הוא בגדר תופעה של ממש, ואין מדובר בתלונות בודדות בלבד. תשתית עובדתית זו נפרשה גם לפנינו בתשובתה של באת-כוח היועץ המשפטי לממשלה, אשר עמדה על שיטות הפעולה הפוגעניות בהן נקטו מטפלים בתביעות בחסות העמימות הנורמאטיבית שנהגה עובר לחקיקת התיקון. די בזה כדי להניח את דעתי בדבר קיומו של יסוד עובדתי המצדיק את השמוש באמצעים הקבועים בתיקון." (שם, פסקה 39) וקביעה אחרונה רלוואנטית ונדרשת לדנן – "משעה שהוברר כי קיימת במחוזותינו תופעה מקוממת של ניצול קשישים ניצולי שואה, רובצת לפתחנו החובה למגר תופעה זו בבחינת "ובערת הרע מקרבך" (דברים יז, ז).
הטענה עליה התבססו הנתבעות בהגנתן היא על פי סעיף 8(א)(3) לחוק הקובע כי אם המטפל יטען לפי סעיף 2 לחוק עשיית עושר ולא במשפט כי ההשבה בלתי צודקת יכריע בית המשפט בתביעה בשים לב לכך שגביית עודף שכר הטירחה לא הייתה אסורה במועד הגבייה ולמידת הפגיעה שתגרם למטפל ככל שתאושר תביעת ההשבה.
העובדה שההחלטה המנהלית ייחדה מועד ספציפי לכל מי שתביעתו הוגשה קודם אליה אינה משנה את הכלל המהותי שנקבע בה – החל גם ביחס לתובע ושעל פיו הוכר כניצול – והוא עצם ההכרה בזכאות יהודי לוב לפצוי ללא הצורך בניהול הליך מורכב, גם אם ההחלטה מבחינה בין מועדי התשלום בפועל עבור מי שתביעתו היתה כבר תלויה ועומדת קודם ליום 1.4.10 למי שהגישה לאחריו.
...
טענות הצדדים לטענת התובע יש לקבל את תביעתו ולהורות לנתבעות להשיב השבה מלאה של שכה"ט העודף כך שגובה ההחזר יעמוד על סך של 5,937 ₪.
במצב דברים זה אני סבור כי הותרת שיעור ההשבה של 40% על כנו יהיה בו משום הענקת פרס לנתבעות שניסו לנצל באופן בלתי ראוי את ההליך המשפטי גם כלפי התובע דכאן, לפחות מאז מתן פסק הדין בע"א 61044-05-18, על מנת להשיב לו בחסר ומשהלה בחר להמשיך ולעמוד על המגיע לו זכאי הוא להשבה בשיעור גבוה יותר.
על כן, לטעמי יש מקום להשבה בשיעור גבוה יותר מ-40%, אך לא השבה מלאה לאחר שאין חולק כי במועד כריתת הסכם שכה"ט לא היה שיעור שכה"ט שנקבע בו אסור ומאחר שהתובע התקשר בו מרצונו החופשי וגם נוכח מחדלו האמור במהלך ניהול הליך זה. האמור נכון הגם שעל פי פס"ד בלולו, אשר אושר בבית המשפט המחוזי, נקודת המוצא היא השבה מלאה, אך לאור שלל פסקי הדין שניתנו בהקשר זה ושיעור ההשבה שנקבע בהם סבור אני כי יש להעמיד את שיעור ההשבה במקרה זה על 60% משכה"ט העודף.
לאור קביעתי כי יש להעמיד את שיעור ההשבה על 60% משכה"ט העודף אני מחייב את הנתבעות, יחד ולחוד, להשיב לתובע סך של 3,562.20 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 4.11.16 – היינו מתום 60 יום מיום קבלת מכתב הדרישה של התובע אליהן ביום 4.9.16 (ראו נספחים י"א8-6 לתצהיר העדות הראשית מטעם התובע), וכן שכ"ט עו"ד המשקף את מכלול השיקולים שנקבעו בתקנות ובפסיקה בהקשר זה בהתאמה לעובדות המקרה דנן בסך כולל של 3,500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

כך העיד בעיניין זה הנאשם 2: "קבלתי ממנו חוות דעת שמותר לי, שהוא בדק עם עורך דין שילר בשביל ... ואמר לו שכל חבר מועצה יכול להתעסק בעסקי נדל"ן ובתנאי שהוא לא ישתתף בדיונים בנושאים שקשורים אליו או בתנאי שלא יצביע או בתנאי שלא ידבר עם חברי ערייה או עובדי ערייה וזה מה שעשיתי, לפי חוות דעתו של מור כהן, עורך דין מור כהן והוא העיד כאן, ולא רק זה, אלא אני הייתי קצוני מאוד בדעתי, באתי למור כהן אמרתי לו מור כהן, אתה טוען שמותר לי? אומר לי כן, אני מבקש ממך קח 50%, תהיה שותף איתי ב-50%, לא תקבל שכר טירחה, 50% שותף, ועל זה תיקח..." (עמוד 626 לפרו' מיום 14.1.20).
פרופ' מרים גור-אריה בהתייחסותה לתכליות ההגנה של טעות במצב משפטי מציינת: "ההנחה הסמויה בהקשר זה היא, כי ההכרה בטעות בחוק הפלילי אינה משפיעה על גבולות האיסור. אלה מתפרשים על ידי בית המשפט המוסמך, ורק על ידו. הפטור מאחריות מוענק משום שלא יהיה זה הוגן לייחס אחריות למי שלמרות מאמצים סבירים שעשה לא יכול היה לדעת נכונה את הגבולות האמיתיים של האיסור כפי שאלה נקבעו על ידי הגוף המוסמך. כיוון שכך, גם ההסתמכות על חוות דעת של עורך דין עשויה, בתנאים מסוימים, לשחרר את המסתמך מאחריות פלילית בלי שיהא בכך כדי להפוך את עורך הדין לפרשן מוסמך של החוק. לעניין זה חשוב להדגיש, כי הפטור מאחריות מכוח הסדר זה אינו מסתפק בכך שהעושה לא היה רשלן בבירור החוק, שאז די היה בטעות סבירה. כאשר הטעות היא בחוק הפלילי, ההכרה בה מותנית בעשיית מאמצים סבירים מצד העושה בניסיון לוודא את גבולות האיסור. רק אם מאמצים כאלה לא היו אפשריים, או שלמרות מאמצים אלה הטעות היתה בלתי נמנעת, תישלול הטעות בחוק הפלילי את האחריות הפלילית" (הצעת חוק העונשין (חלק מקדמי וחלק כללי), התשנ"ב-1992(הצעות חוק 2098, מיום 6.1.1992), בעמ' 63).
לא למיותר לציין שהגעתה של המלצת מהנדס העיר, לידיו של נאשם 2 טרם הדיון בועדה, קשורה קשר הדוק להיותו של נאשם 2 חבר מועצה (ומשכך, בעל גישה חוקית ישירה ועקיפה כימעט לכל מיסמכי הערייה).
...
בשל כל המפורט לעיל, שוכנעתי כי העסקתו של זהבי בפרויקט מהווה מתת.
. הרצל: בסוף מתי אני מקבל היתר? יצחק: אתה בא, עכשיו, לשתות קפה אצלי בבית.
סוף דבר: מכל המקובץ לעיל, הוכח בפניי מעבר לכל ספק סביר כי הנאשמים 3-1 ביצעו את המיוחס להם ועל כן הנני להרשיע אותם בכל המיוחס להם בכתב האישום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ת"א 29349-05-18 פלוני נ' לוי ואח' תיק חצוני: מספר בקשה:32 בפני כבוד השופט נאסר ג'השאן התובע פלוני הנתבעים .1 שמעון לוי .2 קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים ובעניין שבין קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים צד ג' 1. שמעון לוי 2. אורי לוי 3. אלבר ציי רכב (ר.צ) בע"מ צד ד' שמעון לוי אורי לוי ניסים סבאח החלטה
קרנית הגישה הודעה צד שלישי נגד הנתבע 1, כנגד המבקש (אביו של הנתבע מס' 1) וכנגד אלבר ציי רכיב בע"מ (להלן: "אלבר"), בגדרה טענה קרנית כי ככל ותחוייב על-ידי בית המשפט לפצות את התובע, יהיה על הצדדים השלישיים לשפות את קרנית או להישתתף עמה באופן מלא בתשלום כל סכום אשר תחוייב בו. במסגרת ההודעה לצד שלישי נטען כי המבקש – אביו של הנתבע מס' 1 היה בכל הזמן הרלוואנטי לתאונה הבעלים או המחזיק בקטנוע, מבלי שדאג לבטח את הקטנוע בביטוח תקף על-פי פקודת ביטוח רכב מנועי, או מבלי שהביטוח שהיה לו בעת הארוע כיסה את השמוש והחבות, ועל כן הוא אחראי ביחד ולחוד עם צדדי ג' 1 ו-3 כלפי קרנית.
עוד הוריתי על קבלת ההודעה כנגד הצדדים השלישיים 1 ו-2 כמפורט להלן: "עיינתי באישורי מסירה שהוגשו לעיוני לפיהם קיבלו הצדדים השלישיים 1 ו- 2 הודעות על קיומם של דיונים ולא טרחו הם להתייצב לדיונים אלה. לפיכך, ניתן בזאת פסק דין ולפיו ישפו הצדדים השלישיים 1 ו- 2 את הנתבעת 2 – קרנית, קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים בגין כל סכום שישולם על ידי קרנית לתובע ולמטיביו על פי פסק דיני שיינתן, אם יינתן, וזאת תוך 30 יום מיום התשלום, בתוספת שכר טירחת עורך דין והוצאות משפט לפי פירוט שיומצא" (להלן: "פסק הדין").
לפי עילת ביטול זו, מוסמך בית המשפט לבטל פסק דין לפי שיקול דעתו כאשר יש להוכיח קיומם של שני יסודות מצטברים שעניינם, בחינת סכויי הצלחתו של המבקש בתביעה נשוא הדיון אם יבוטל פסק הדין, והשני הנימוקים שסיפק המבקש למחדליו הדיוניים, האם מדובר בזלזול בבית המשפט או שמא טעות בתום לב, צירוף נסיבות אומלל או רשלנות (רע"א 1080/19 בכר נ' עו"ד ישראל בודה בתפקידו ככונס נכסים (13.05.2019); רע"א 2172/22 בורנשטיין נ' לוין, פסקה 12 (26.05.2022); רע"א 3621/20 אשכנזי נ' א.אס.קיי הלח"י 7 פיתרונות נדל"ן בע"מ, פסקה 8 (22.06.2020); רע"א 5736/15 עובד נ' פקיד שומה טבריה, פסקה 5 (08.10.2015); רע"א 706/15 המועצה המקומית באר יעקב נ' עו"ד מרדכי שלו, פסקה 7 (22.04.2015) (להלן: "עניין המעוצה המקומית באר יעקב"); רע"א 2158/15 עיסא נ' סרסור, פסקה 3 (02.06.2015)).
ועוד, הובאו בפניי 4 אישורי מסירה בדבר המצאת כתבי בי-הדין לידי המבקש: הראשון מיום 26.07.2018 בדבר מסירת הודעת צד ג' למבקש בכתובתו "רוויה 40, מושב רוויה", כאשר על אישור המסירה חתומה "הבת זוהר"; השני מיום 02.08.2020 בדבר מסירת פרוטוקול הדיון והודעת צד ג' למבקש לאותה כתובת, כאשר צוין על גבי אישור המסירה כי המבקש "סרב לחתום" וצורף תצהיר מטעם המוסר; אישור המסירה השלישי שהוגש לתיק בית המשפט ביום 23.08.2020, בדבר מסירת ההודעה לצד רביעי שהוגשה על-ידי אלבר לבנו של המבקש – שמעון לוי, אשר נטען כי הינו גר עם המבקש וחתם על גבי אישור המסירה; אישור המסירה הרביעי מיום 23.11.2020 בדבר מסירת פרוטוקול הדיון מיום 22.10.2020 לידי המבקש, כאשר על גבי אישור המסירה צוין כי דבר הדואר נימסר למי שגר עמו "דוד לוי" (ראו מוצג מ/1).
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים ונתתי דעתי לנימוקיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות ואלה נימוקיי: המסגרת הנורמטיבית הרלוונטית לדיון בבקשה לביטול פסק דין קבועה בתקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, לפיה, המבקש לבטל פסק דין או החלטה שניתנו נגדו על-פי צד אחד, נדרש להגיש בקשתו בתוך 30 ימים מיום שזה הומצא לו. כידוע, בהתאם להלכה הפסוקה, ישנן שתי עילות המאפשרות ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד: ביטול מחובת הצדק – מקרים שבהם נפל פגם בפסק הדין היורד לשורשו של ההליך, אשר מצדיק ביטולו ללא קשר לגוף פסק הדין ולהצדקתו, כמו למשל כאשר לא בוצעה המצאה כדין (רע"א 640/19 איברהים נ' אלבאחבסה, פסקה 6 (17.04.2019) (להלן: "עניין איברהים")); והעילה השנייה היא ביטול לפי שיקול דעתו של בית המשפט שמתקיימת בנסיבות בהן מוצא בית המשפט כי פסק הדין ניתן כדין.
מכאן מתבקשת המסקנה כי המבקש לא הביא סיכויי הגנה המפריכים את הראיות לכאורה הנ"ל ובמקרה זה נסיבות העניין וסיכויי ההגנה אינם מצדיקים היעתרות לבקשתו לביטול פסק הדין.
לנוכח האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו