בסעיף 21 לשני חוזים אלו נרשם כי "תוקפו של החוזה למשך תקופת ההרשאה". בסעיף 25(ח)(1) לחוזים נקבע כי "ההסכם יבוא לסיומו מיד עם גמר תקופת הזיכיון, לרבות הארכתה".
כאמור, בשנת 2007 רכשה המבקשת את כל זכויות יחיד סי במחצבת אשרת דרום, וביום 1.2.2009 העבירה יחיד סי לתובעת, במסגרת כתב העברה, זכות הרשאה זמנית לחציבה בנחל אשרת דרום, לתקופה שהחל מיום 1.6.2005 ועד ליום 31.5.2022.
לחלופי חילופין, התבקש בית המשפט ליתן כל סעד זמני אחר, לפי שיקול דעתו, אשר יהיה בו כדי להותיר בתוקפו את המצב הקיים בו המבקשת מפעילה את המחצבות, וזאת גם לאחר יום 31.5.2022.
בדיון מיום 8.2.22 הוסיפה המבקשת כי לא ייגרם נזק לציבור מהפסקת החציבה כפי שטוענת רמ"י. להיפך, תכלית הבקשה, כפי שנטען בה, הנה להותיר על כנו את המצב הקיים מזה כ- 20 שנה, עד לבירור טענות המבקשת בפני בית המשפט, כמו גם לאפשר את המשך החציבה שכן אין הצדקה להשבתת המחצבה או להגבלת החציבה בתקופת הצוו, דבר המהוה נזק מיותר וחסר טעם.
מאזן הנוחות:
במיכרז החדש שפורסם בימים אלו ביחס למחצבת אשרת דרום, צוין כי אם במועד אישור העסקה עם הזוכה החדש יוותרו בשטח מפעלים או מתקנים, ואם המבקשת לא תזכה במיכרז, אזי תנתן לזוכה האפשרות להגיע להסכם עם המבקשת בנושא המחוברים המצויים בשטח ההרשאה, וזאת בתוך 30 יום ממועד אישור העסקה, כאשר אם לא יגיעו הצדדים להסכם, תסלק המבקשת את המחוברים משטח ההרשאה בתוך 120 יום ממועד אישור העסקה.
סוף דבר, לאחר שקילת מכלול הנסיבות, ובאיזון הראוי בין סכויי התובענה שאינם מובהקים מחד גיסא, ומאזן הנוחות הנוטה בעת הזו לטובת המבקשת, מאידך גיסא, ניתן בזאת סעד זמני האוסר על רמ"י להעניק זכויות לזוכה במיכרז במחצבת אשרת דרום עד להכרעה בתובענה.
...
תשומת הלב שפסק הדין של בית המשפט העליון העוסק בחברת יחיד סי לפיו, נדחה הערעור ללא צו להוצאות, נושא בכותרתו הן את ע"א 6699/96 והן את ע"א 7290/96, וזאת, כפי הנראה, משום שהדיון בערעורים אוחד.
סוף דבר, לאחר שקילת מכלול הנסיבות, ובאיזון הראוי בין סיכויי התובענה שאינם מובהקים מחד גיסא, ומאזן הנוחות הנוטה בעת הזו לטובת המבקשת, מאידך גיסא, ניתן בזאת סעד זמני האוסר על רמ"י להעניק זכויות לזוכה במכרז במחצבת אשרת דרום עד להכרעה בתובענה.
הבקשה לסעד זמני ככל שהיא מתייחסת למחצבת אשרת צפון - נדחית על כל חלקיה.