התובע גם הפנה להקלטה של חברו, שהתחזה ליהודי וזומן לראיון.
זאת, מתוך תפיסה כי תחום יחסי העבודה הוא אחד מתחומי החיים העקריים בהם נתקלים בני קבוצות מסוימות בחברה בהפלייה בלתי מוצדקת הפוגעת במעמדם הכלכלי והחברתי על בסיס סטריאוטיפים בלתי מוצדקים או דיעות קדומות.
בסעיף 2 לחוק השויון נקבע:
(א) לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או משך שירות המילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1986 , הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
(1) קבלה לעבודה;
.
זאת ובנוסף - "השאלה בדבר האופי או המהות של התפקיד היא שאלה אובייקטיבית. לכן, אין די בכך שהמעביד מאמין, אפילו בכנות ובתום לב, שעל המועמד למלא דרישות מסוימות כדי להיות כשיר. בקביעת מבחנים אובייקטיביים יש להמנע מסטראוטיפים, מאחר שאלה לעולם אינם אובייקטיביים, אלא נובעים מדעות שהשתרשו בחברה, מבלי שיהיה להן בסיס אובייקטיבי מוצק." (ר. בן ישראל, שויון הזדמנויות ואיסור הפליה בעבודה, כרך א', עמ' 208 (האוניברסיטה הפתוחה, התשנ"ח-1998).
...
לטענת הנתבעת, יש לדחות את התביעה וזאת ממספר טעמים.
בהתחשב באלה ובשים לב לנסיבות המקרה שבפנינו, בהתאמה לסכומי פיצויי שנפסקו במקרים דומים, הגענו למסקנה כי הפיצוי הראוי הוא בסך 40,000 ₪.
במקרה זה, מאחר שנפסקו לזכות התובע פיצויים בגין נזק בלתי ממוני מכח חוק השוויון, לא מצאנו כי יש מקום לפסוק לזכותו פיצוי נוסף, זהה במהותו לפיצויים לפי חוק השוויון (השוו: ע"ע (ארצי) 1889-05-16 מועצה מקומית מג'אר – גאנם, (19.12.17).
סוף דבר – התביעה מתקבלת בעיקרה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פיצויים לפי סעיף 10(א) לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח -1988, בסך 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.