מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אין רישום בספרי משרד הרישוי להעיד על בעלות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעים הנם אחים ובמועדים הרלוואנטיים לתביעה נתבע 2 היה רשום בספרי משרד הרשוי כבעלים של רכב מסוג אופל נושא מספר רשוי 49-802-18 (להלן: "הרכב").
בנידון, נתבע 2 הפנה להלכה הפסוקה, לפיה רישום הבעלות על רכב במשרד הרשוי הנו דקלראטיבי בלבד, והוסיף באומרו כי על העסקה חל חוק המכר, תשכ"ח-1968, והרי בהתאם לסעיף 33 לחוק הנ"ל, הבעלות ברכב עוברת עם מסירת החזקה בממכר לקונה ללא צורך ברשום כלשהוא.
במסגרת התביעה הגישו שני הנתבעים תצהירי עדות ראשית, מוצגים נ/1 ו-נ/3, בהם נטען כי בהתאם לזכרון הדברים הבעלות ברכב עברה, כביכול, לנתבע 1 לפני ארוע התאונה.
...
בכך פעל נתבע 2 בניגוד לסעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי (נוסח משולב), תש"ל – 1970, בו נקבע כדלקמן: "בכפוף להוראת פקודה זו, לא ישתמש אדם- ולא יגרום ולא יניח שאדם אחר ישתמש ברכב מנועי, אלא אם יש על שימושו שלו או של האדם האחר באותו רכב פוליסה בת תוקף לפי דרישותיה של פקודה זו". יוצא אפוא כי נתבע 2 עוול כלפי התובעת בעוולת הפר חובה חקוקה בהתאם לסעיף 63 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש).
בנסיבות העניין, דין התביעה נגד נתבע 2 להתקבל, וכך אני מורה.
סכום זה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה, 1.2.18, ועד להיום, מגיע לסך של 53,540 ש''ח. כאמור, התביעה הוגשה על סך של 84,325 ש''ח. סכום זה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, 18.1.16, ועד להיום מגיע לסך של 87,950 ש''ח, ובניכוי הסכום לעיל, היתרה הינה 34,410 ש''ח. לסיכום, אני מחייב נתבע 2 לשלם לתובעת סך של 34,410 ש''ח וזאת בנוסף לסכומים ששולמו על ידי נתבע 1 עד להיום בהתאם לפסק הדין שניתן בתביעה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן נתבקש להורות על העברת כל הנתונים, המסמכים וחוות הדעת המקצועיות שעמדו בבסיס אותה "הנחיה". בתמצית, עד שנת 2018 נהגו רשויות מקומיות רבות, וביניהן העותרות, לרשום בדוחות הכספיים שלהן תקציבים שהעביר משרד החינוך לרשתות חינוך הפועלות בתחומן (כמו גם תשלומים ששלמו הורי תלמידים) ככספים שנכנסו לקופתן ויצאו ממנה.
וכך לשון המכתב: "... ממספר מקרים שהובאו בפני אגף בכיר לבקורת הסתבר כי רשויות מקומיות מסוימות רשמו בדוחות הכספיים שלהן את כלל ההכנסות ואת כלל ההוצאות של בית הספר, בהסתמך על נתונים שהועברו לרשות המקומית על ידי הרשת המפעילה את בית הספר. מובהר בזאת כי דרך רישום זו אינה נכונה. ה"בעלות" (במשמעות של בעלות על הרשוי הניתן על ידי משרד החינוך) אינה של הרשות המקומית, אלא של אותה רשת חינוך.
לפיכך, אין לרשום בספרי הרשות המקומית את ההכנסות ואת ההוצאות של בית הספר.
...
עיון בעתירה ובנספחים שצורפו לה מגלה כי דין העתירה להידחות על הסף עקב השיהוי המשמעותי בהגשתה.
בנסיבות אלו, העתירה נדחית על הסף.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשים, רשומו של הרכב בספרי משרד הרשוי, הנו רישום דקלראטיבי בלבד ואינו מוכיח בעלות.
אשר למבקש 2 קבע בית משפט קמא כי הוא הבעלים הרשום של הרכב ולכן גם עליו חלות החובות כמו על הבעלים בפועל.
המבקש 1 הציג בפני בית משפט קמא את גירסתו, לרבות במהלך עדותו בבית משפט קמא ביום 4.7.14, גרסה עליה חזר בבקשתו בפני בית משפט קמא לביטול פסק הדין, גרסה עליה חוזרים המבקשים במסגרת בקשת רשות העירעור.
...
אין בידי לקבל טענתם זו של המבקשים.
בנוסף, אף לגופו של עניין, אין בידי לקבל את טענת המבקשים כי לא ניתן להם יומם בבית המשפט ולו הייתה ניתנת להם ההזדמנות, היה בידם להוכיח כי דין התביעה נגדם להידחות.
סוף דבר דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד מייחד את התובע בתביעה הנדונה, שבכל הקשור לעובדות שלכאורה יש בהן להקים לו עילה על פי הפוליסות (עובדות שכפי שאפרט להלן - לא נטענו בכתבי טענותיו), מתברר מהראיות שהציג מטעמו שבעצם הוא מבקש לבסס את הוכחתן על "עדות בעל דין יחידה", כאשר הוא מאשר בעדותו שבאופנוע הנידון הוא היתקשר בעסקת רכישה (שבראיות שהוצגו קיבלה ביטוי - רק ברשום האופנוע בבעלותו במשרד הרשוי) ועסקת מכירה (שבעניינה הוצג זכרון דברים) - שבוטלה (מבלי שנירשם במשרד הרשוי כל רישום בעיניינה; ומבלי שהוצג כל מיסמך הממקם את מועד הביטול).
כל זאת - כאשר לא הוצאה חשבונית או קבלה על התשלומים שנטען כי היו חלק מהעסקאות ולא נרשם בספרי העסק ודיווחיו למי מהרשויות דבר לגבי העיסקאות הללו, גם לא נרשם דבר בכרטיסיות העסק לגבי קבלתו של האופנוע הנידון לבדיקה או לטפול ו/או תיקונים שנטען כי בוצעו בו. אעיר כי בכל הקשור לנסיבות התאונה השנייה, העד הנוסף שהתובע מביא מטעמו (מי שהעיד כי רכש את האופנוע, ולגירסת התובע בחקירתו - "התייאש ממנו"), הוא עד שמיעה בכל הקשור לתאונה השנייה (שמיעה מהתובע); כאשר היתנהלות התובע והעד הזה "בזמן אמת" בכל הקשור לביטול העסקה (שאין לגביו מיסמך תומך כלשהוא) - כפי שהיא עולה מעדותם שאיננה מגובה במסמך כלשהוא, מעלה ספקות ניכרים לגבי הגרסה של התובע, לפיה - ביטול העסקה היה רק לאחר התאונה.
בכתב ההגנה מפנה הנתבעת כי מדובר בפוליסות ביטוח סחר, וכי לטענתה - האופנוע מושא התביעה הוא בבעלות התובע, ומכאן לא עונה להגדרת "רכב" שבפוליסה, ומפנה לרישום הבעלות על פי רישיון הרכב ותעודת הביטוח שצורפו לכתב התביעה.
...
בנסיבות אלה, דין התביעה הנדונה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן: התביעה הנדונה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך 8,000 ₪, וכן החזר הוצאות המומחה הרפואי שמונה בנדון (לפי חשבונית).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד קובע מיסמך ההבנות כי "רכב מעביד" הנו "רכב בבעלות מעביד" או "רכב שכור על ידי מעביד". כיצד יש לפרש את התיבות "רכב בבעלות המעביד" לצורך זה? בית המשפט העליון פסק בשאלה זו וקבע כי המבחן הקובע הוא המבחן הקנייני ולא הרישום במשרד הרשוי.
בעדותו הראשית הסביר רואה החשבון, כי לחברה יש אינטרס שהרכב יהיה רשום בספרי הנהלת החשבונות שלה שכן ההוצאה על הרכב היא הוצאה מוכרת לצרכי מס (עמ' 9 שורות 27-28).
אם הרכב איננו רכב של החברה, מדוע לא נסע המבוטח על הרכב שבבעלותו?! בנוסף, הצהרת רואה החשבון, שהרכב אינו רשום בספרי הנהלת החשבונות של החברה, היא בעלת ערך ראייתי מוגבל, שכן הצהרה זו ניתנה על סמך מיסמכי החברה משנת 2015 ולא על סמך מיסמכי החברה משנת 2014, אז שולמה תעודת ביטוח החובה באמצעות כרטיס האשראי של בעל המניות בחברה.
...
מכל המקובץ, לא עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו ודין התביעה להידחות.
סוף דבר אני מורה אפוא על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו