מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אין זכות ביטול לעסקה על מוצרים שיוצרו בהזמנה מיוחדת

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תקנות ביטול עסקה אכן קובעות כי לצרכן לא תהא זכות לבטל עסקה, מקום בו מדובר בטובין שיוצרו במיוחד עבורו על פי מידות או דרישות מיוחדות (תקנה 6(א)(2)).
מכל האמור עולה כי התובע בהחלט היה זכאי לבטל את הזמנת המוצרים שטרם סופקו לו, כפי שעשה, וכי אין בסיס לטענת הנתבעת לפיה תקנות ביטול עסקה אינן חלות, וכי היא זכאית לידרוש דמי ביטול בשיעור של 15%.
התובע לא הוכיח כי הפסיד שעות עבודה כלשהן, וממילא לא הוכיח את עלותן, כך שלטעמי אינו זכאי לפצוי בגין נזק נטען זה. אשר לריביות, אני בהחלט סבור כי בגין הסכומים שהנתבעת גבתה ממנו ביתר זכאי התובע להפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד ביטול העסקה ועד למועד התשלום בפועל.
...
המחלוקות המצריכות הכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות מטעם הצדדים ושמעתי אותם ואת נציגיהם בדיון שהתקיים בפניי, אלו הן השאלות המצריכות הכרעה: מה הייתה העלות הכוללת של העסקה, האם 11,450 ש"ח כטענת הנתבעת או 10,700 ש"ח כטענת התובע.
בעניין זה, אני מקבל את טענות הנתבעת.
לפיכך אני סבור כי הנתבעת זכאית לחייב את התובע עבור המוצרים אשר סופקו לו בפועל במחירים אשר נטענו על ידי התובע, אך ללא ההנחה אשר ניתנה לו. כעולה מההזמנה, התובע קיבל הנחה של 14.53% לפני מע"מ, ובסך הכל 17% (קרי רכיב המע"מ).
הנתבעת לא הביאה כל ראיה שהיא להוכחת טענותיה, ובוודאי שלא הביאה כל ראיה לנזק אשר נגרם לה. לפיכך אני דוחה את טענות הנתבעת גם בעניין זה. סיכום כספי כאמור, הנתבעת הייתה זכאית לחייב את התובע בסך של 2,574 ש"ח עבור המוצרים שרכש (שואב האבק והכיריים), וכן בסך של 100 ש"ח כדמי ביטול עבור ביטול הזמנת שאר המוצרים, ובסך הכל 2,674 ש"ח. בפועל גבתה הנתבעת מהתובע סך של 3,739 ש"ח. משכך זכאי התובע להחזר של 1,065 ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום ביטול העסקה (תחילת חודש אוקטובר 2020) ועד למועד מתן פסק הדין, ובסך הכל 1,104 ש"ח. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מקבל באופן חלקי את התביעה ודוחה את התביעה שכנגד.
למרות התוצאה אליה הגעתי, אני סבור כי לאור התנהלותו של התובע כלפי הנתבעת ונציגיה, אשר באה לידי ביטוי גם בדיון עצמו וגם בהתכתבויות הדוא"ל בין הצדדים, ולאור העובדה שבחר שלא לציין בכתב תביעתו כי גם הכיריים סופקו לו, ראוי שכל צד יישא בהוצאותיו, וכך אני מורה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

סעיף 2 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) התשע"א – 2010 (להלן: "התקנות") קובע, כי צרכן רשאי לבטל הסכם לרכישת טובין מסוג ריהוט, בתוך 14 יום מיום קבלת הטובין.
סעיף 6 לתקנות קובע, כי זכות הביטול לא תחול לגבי טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן, על פי מידות או דרישות מיוחדות.
התובעת מצידה לא חלקה על כך שמדובר בהזמנה מיוחדת ועמדה על כך שבשל הפגם במוצר אין מקום לחייבה בדמי ביטול בשיעור של 35% כפי שנירשם בטופס ההזמנה.
משבטופס ההזמנה נרשם שמדובר בהזמנה מיוחדת והתובעת אל חלקה על כך והצדדים מסרו שבשל מידות מערכת הישיבה היה צורך במנוף, הרי שהתובעת לא זכאית לביטול העסקה.
ככל שהתובעת תסרב לאפשר את בדיקת המוצר על ידי הנתבעת, הרי שהנתבעת פטורה מחובתה לתיקון הליקויים מושא התביעה, ככל שישנם.
...
נוכח כל האמור לעיל, ומשלא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה, אני מורה על דחיית התביעה.
יחד עם זאת, וחרף התנהלותה של התובעת, והגם שסעד זה לא נתבקש על ידה, אני סבורה שיש לחייב את הנתבעת בבדיקת המוצר ותיקונו, ככל שימצאו ליקויים כטענת התובעת.
אי לכך אני מורה, כי התובעת תאפשר לנתבעת לבדוק את המוצר בתוך 20 ימים והנתבעת תתקן את הליקויים בתוך 20 ימים שלאחר מכן.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

תקנה 2 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א 2010 (להלן: "התקנות"), מקנה לצרכן את הזכות לביטול עסקה לרכישת טובין מסוג זה, בתוך 14 יום מיום קבלת הטובין, ובתנאי שלא נעשה בהם שימוש.
תקנה 6 (א)(2) לתקנות מסייגת את זכות הביטול לגבי טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
עוד נפסק, כי ביצוע הזמנה של מוצר בצבע מסוים ובמיוחד מקום בו מדובר בצבע אשר ניתן לראות דוגמה ממנו בחנות, אין בו משום דרישה מיוחדת של הצרכן השוללת אפשרות הביטול (ת"ק 6425-04-11 בצלת נ. הביטאט (פורסם בנבו) וכן ראו: ת"ק (כ"ס) 19437-03-12 הברי נ' נייט סליפ סנטר (2000) פלוס בע"מ (פורסם בנבו).
נקבע, כי כוונת המחוקק לא הייתה להגביל את זכות הביטול ל"מוצרי מדף" בלבד אלא שהמחוקק גילה מפורשות דעתו, כי זכות הביטול הצרכנית תחול גם על מוצרים אשר יוצרו במיוחד עבור הלקוח.
...
בשים לב למכלול האמור, אני קובעת כי התובעים אפשרו לנתבעת לבחון את אי ההתאמה הנטען על ידם ואף המתינו למענה לפנייתם לביטול העסקה, אלא שהנתבעת לא עשתה מאום.
הגם ששוכנעתי כי לתובעים נגרמה עגמת נפש, אני סבורה כי בהינתן חלוף הזמן כמו גם העובדה כי התובעת השתמשה במיטה, ראש נזק זה אינו מידתי ואני מעמידה הפיצוי בגין עגמת נפש על הסך של 1,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים סך של 13,360 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת, כי במקרה דנן עסקינן בהזמנה מיוחדת של ריהוט, ובהתאם לתקנות הגנת הצרכן ביטול עסקה אין לנתבעת זכות ביטול, היות שמדובר בהזמנה מיוחדת של ארונות שיוצרו במיוחד עבור הנתבעת לפי מידות ודרישות מיוחדות.
ואולם אני סבור שהנתבעת לא הוכיחה טענה זו, לחלוטין; הוראות הדין בהקשר לביטול עיסקאות, כאשר נימצאת אי התאמה בין המוצר הנידרש למוצר שסופק, מצויות בחוק המכר, תשכ"ח – 1968 (להלן: "חוק המכר") וכן בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 (להלן: "חוק החוזים - תרופות").
...
לאור המקובץ, דין התביעה להתקבל במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 19,800 ₪ בהתאם לסכום התביעה שהוגש.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת סך של 7,000 ₪ בגין הוצאות משפט.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

למעלה מהצורך יצוין, כי על פני הדברים אין כל בסיס לטענתה החדשה של המבקשת, לעניין זכות הביטול של העסקה, שכן נראה כי מדובר במקרה מובהק בו מתקיימת מיגבלה על זכות הביטול וזאת בהתאם לתקנה 6(א)(2) לתקנות הגנת הצרכן לעניין ביטול עסקה, לגבי טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
אכן, כפי טענת המבקשת בבקשתה למתן רשות לערער, בפסיקה המתייחסת לתקנה 6(א)(2) לתקנות הגנת הצרכן הובהר, כי את השאלה האם מדובר בהזמנה מיוחדת יש לבחון מהותית ולא על-פי הרשום בטופס ההזמנה בלבד וכך גם נקבע כי אין הכוונה להגבלת זכות הביטול למוצרי מדף בלבד וזכות הביטול הצרכנית תחול גם על מוצרים אשר יוצרו במיוחד עבור הלקוח, למעט אם אלו יוצרו באופן מיוחד עבור הלקוח על פי מידות או דרישות מיוחדות.
...
לא הייתה מחלוקת, כי המבקשת ובעלה יצרו קשר פרק זמן קצר לפני יום 31.3.2022 ודרשו מהמשיב להגיע באותו מועד ולהתקין את המטבח בביתם, והמחלוקת בקשר לכך הייתה בשאלה, האם היה סיכום מוקדם יותר דווקא לגבי תאריך זה. כאמור, בית המשפט התרשם מהעדויות ומהראיות ומצא לקבוע כי לא היה סיכום קודם לגבי תאריך זה, ולא נמצא שיש בטיעוני המבקשת בבקשתה למתן רשות לערער כדי לבסס התערבות במסקנה זו. המבקשת סבורה כי התרשמות בית המשפט קמא לפיה היא חיפשה "תירוץ" לבטל את העסקה תוך היאחזות במועד האספקה הנטען, שגויה.
עדיין אין בכך לשנות את המסקנה אליה הגיע בית המשפט קמא, אשר לא נמצא להתערב בה, שלא נקבע בין הצדדים מבעוד מועד התאריך יום 31.3.2022 כמועד המחייב לביצוע ההתקנה, כך שמבחינת המשיב, דרישתה של המבקשת להתקין ארונות המטבח בביתה במועד האמור, הועלתה מספר ימים בלבד לפני אותו מועד, באופן שבו לא היה באפשרותו וגם לא היה חייב לעמוד בו, והצעתו להתקין המטבח במועד מאוחר יותר הייתה לגיטימית ומכל מקום לא היה בה כדי לבסס ביטול העסקה מצד המבקשת.
סיכומו של דבר, הבקשה למתן ערעור נידחת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו