ואולם, לאחר אישורו של המסמך התיכנוני, ולאחר שעיריית פתח תקווה החלה לקדם במרץ תכנית מפורטת ביחס לשטח שאליו מתייחס המסמך התיכנוני, הציגה המועצה הארצית את החלטתה הקודמת, כאילו נאמר בה: "העדר קיומה של תכנית מפורטת". ההבדל בין קידומה של תכנית לבין קיומה של תכנית הוא ברור, והעותרות טענו כי החלטתה של המועצה הארצית מיום 5.6.18 החמירה את התנאים שנדרשו לביטול ההכרזה.
טענות המשיבות 2-1
המשיבות 1 ו-2 (להלן: "המשיבות") טענו כי החלטת המועצה הארצית היא החלטה סבירה ונכונה המצויה בליבת שיקול דעתה התיכנוני, ולא נפל בה כל פגם מנהלי המצדיק את התערבותו של בית משפט זה.
המשיבות טענו במסגרת כתב תגובתן כי על פי המסד התיכנוני התקף, ייעוד הקרקע הוא חקלאי בתכנית המתאר המקומית, והמתחם מיועד כפארק מטרופוליני בתכנית המתאר המחוזית (הדברים חודדו במסגרת השלמת הטיעון, כמובא בהמשך).
אשר ליחס בין תמ"מ 10/3 לבין תכנית פת/2000, סעיף 1.8 לתמ"מ קובע אמנם כי במקרה של סתירה בין התכניות יגבר האמור בתמ"מ, ואולם, המשיבות טוענות כי אין סתירה בין הייעוד לחקלאות בתכנית המתאר המקומית לבין הייעוד לנופש אקסטנסיבי בתכנית המתאר המחוזית.
...
ואולם, בסופו של דבר, עיון בתמליל הדיון מלמד כאמור על דיון רציני ומעמיק במועצה הארצית, ובסופו התקבלה החלטה סבירה ומבוססת (כמתואר בהרחבה לעיל).
על כן, לאחר שיקול, ובנסיבות הכוללות של ענייננו בהמשך לכל המתואר לעיל, סבור אני כי אין בפגם האמור כדי להביא להתערבותו של בית המשפט.
אעיר לבסוף כי בעניין הודעת העדכון מטעם העותרות בנושא הרכבת, המלצת המועצה הארצית מיום 4.6.19 אינה נושא לעתירה זו, ואין בה לדעתי כדי להשפיע על ההכרעה בעתירה זו.
סוף דבר
סיכומם של הדברים הוא שאין לדעתי כל מקום להתערב בהחלטתה של המועצה הארצית מיום 5.6.18, ועל כן העתירה נדחית.