בעע (ארצי) 256/08 מחמד בשיר קוקא ו-16 אח' - יוסי שוורץ (2011) נכתבו דברים אלה היפים לעניננו:
"חוק פצויי פיטורים מחייב, ככלל, מעשה של פיטורים או מעשה של התפטרות, על מנת שתקום עילה חוקית לתשלום פצויי פיטורים. הדרישה לקיומו של מעשה פיטורים או התפטרות נקבעה בפסיקתנו מקדמת דנא. כך, למשל, נקבע כי:
בששת החודשים הבאים, ינואר עד יוני 2016, שולם לתובע שכר "קבוע" בגובה 4,800 ש"ח אשר, כפי שהודה הנתבע 3, משקף כ 70%-60% משכרו של התובע, אשר קיבל את יתרת במזומן.
אילו היה התובע מצליח להראות, כי תוצאת חלוקת שכר הנטו החודשי ששולם לו במספר שעות העבודה שעבד, בכל חודש וחודש, מצביעה על כך ששכרו השעתי עמד על 32 ש"ח נטו לשעה, היה בכך משום הוכחה לטענתו זו. אלא, שמאחר והתובע הצביע על כך שתלושי השכר פגומים ואינם משקפים דבר וחצי דבר, היה עליו להציג ראיה אחרת כדי להוכיח טענתו זו בדבר גובה השכר הנטען, וזאת לא עשה.
מאחר במשכורת חודש ספטמבר 2017, אשר על פי המועד בו הונפק התלוש כמצוין בשוליו (9.10.2017) שולמה לאחר התפטרותו של התובע, מצאנו כי סכום זה ששולם לתובע היוה פדיון חופשה שנעשה כחלק מגמר החשבון.
...
הנתבע 3 הודה, כפי שציינו מוקדם יותר בפסק דיננו, כי נעתר לבקשת התובע לשלם לו את שכר המינימום בתלוש השכר ואילו את היתרה במזומן (ר' סעיף 5 לכתב ההגנה) וזאת למשך ארבעה חודשים לאחריהם שב ושילם לו את השכר על פי "ההסכם המקורי" (ר' שם).
בנסיבות אלה מצאנו לחייב את הנתבע 3 במלוא הסכום שנתבע על ידי התובע בסך של 3,500 ש"ח.
טרם סיום
הנתבע 3 טען בסיכומיו כי התובע שכח "עשרות תשלומים ששולמו לו בעבור עבודות שהעסק היה עושה מחוץ לתחומי המסעדה כגון: שווקי אוכל, קיטרינג, ירידים ועוד, (ר' סעיף 25 לסיכומי הנתבע 3). טענה זו לא הוכחה ונטענה לראשונה בסיכומי הנתבע 3. גם טענת הנתבע 3 כי התובע נתפס פעמיים במהלך תקופת עבודתו כשהוא עובד בעבודה אחרת" בזמן שאמור היה להיות במסעדה ו"כרטיס העבודה שלו מוחתם על ידו כביכול הוא נוכח במקום" (ר' סעיף 8.10 לתצהיר הנתבע 3) קיבלה ביטוי בסיכומי הנתבע 3 (ר' סעיפים 19-28 לסיכומיו) אף שכלל לא הוכחה.
בנסיבות אלה, לא מצאנו ליתן פסק דין בהעדר הגנה על הסכום שתבע התובע מהנתבעת 1, משלא הוכח.