מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור קבוע בקבלת משכורת

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

טענה זו, אף נסתרת מעדותו של סעיד לפיה שולם לתובע שכר חודשי קבוע, בסך 6,500 ₪ (נטו) בחודש, וכפי שקבענו לעיל, רכיבי השכר אשר מופיעים בתלושי השכר והמכונים בשמות שונים כגון: פרמיה, בונוס, תוספת מאמץ וכדומה, הנם פקטביים, ונועדו לצורכי מס, על מנת ששכרו של התובע ישתלם לו כשכר נטו, וממילא לא מצאנו כי התובע קיבל שכר העולה על סכום זה. לא מצאנו אף שוני רלוואנטי במרכיבי השכר בין החורף לקיץ לעניין השעות הנוספות, וככל שיש שינוי משמעותי בשכר, הרי שינוי זה הנו בגין תשלום דמי הבראה.
בנסיבות אלה, לא ניתן לקבוע, בבירור, מתי קיבל התובע את השיק מידי הנתבעת, מה היה התאריך לפירעון השיק, והאם המדובר בשכר ששולם בזמן עד 9 לחודש, או באיחור של יום, או יומיים, או מעבר לכך.
...
הוסיף התובע וטען, שמתדפיסי חשבון הבנק ניתן לראות שחשבונו היה ביתרת חובה, ועל כן המסקנה המתבקשת, הינה שאם היה מקבל את השיקים, המהווים את משכורתו, במועד מוקדם יותר, הוא היה מפקיד את השיקים מידית.
" סיכום תביעת התובע, בהתייחס לתחולת צו ההרחבה בענף ההובלה או בענף הבנייה - נדחית, וכפועל יוצא מכך, נדחתה התביעה לתשלום בגין אי הפרשות לקרן השתלמות , והתביעה לתוספת מקצועית.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 2,239 ₪; ושכר טרחת עורך דין בסך 25,000 ₪, וזאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הלנת שכר התובע טען, כי הנתבעת נהגה להלין את שכרו, ונהגה לשלם לו את שכרו באיחור קבוע, לאחר היום ה-15 בכל חודש.
מכל מקום, גם אם לקחנו בחשבון שהנתבעת שילמה 26 ימי עבודה, הרי ההתייחסות לשבתות הנה ליום עבודה רגיל, כך שהתובע זכאי לתוספת של 50% עבור שבתות, ובנוסף לכך זכאי לגמול עבודה בשעות נוספות, כאשר מדו"ח הנוכחות עולה, שאכן ביצע הסעות טיולים במספר ימים במהלך חודש זה. התובע ערך תחשיב באותו נספח ב' והפחית ממנו את שווי השעות הנוספות שקבל בתלוש השכר ותבע הפרש של 1,560 ₪, בעוד הנתבעת לא המציאה כל תחשיבים נגדיים.
...
אשר על כן, בכל הקשור לתביעה להפרש עבור גמול עבודה בשעות נוספות לתקופה שעד פברואר 2009 - דין התביעה להידחות.
מבדיקה מדגמית שערכנו באשר לנתונים המפורטים בטבלה מטעם התובע, ובהשוואה ליומניו ולתלושי השכר, מצאנו, כי התובע הפחית, באופן מלא, מחישוביו בטבלה את השעות הנוספות ששולמו לו על ידי הנתבעת, כמפורט בתלוש השכר תחת הרובריקה של "שעות נוספות". אם ניטול לדוגמא את חודש 3/09, הרי בהתאם לדו"חות הנוכחות-סידור העבודה, עבד התובע בחודש זה 26 ימי עבודה, מתוכם עבד שבתות.
הננו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך 14,000 ₪; לתשלום תוך 30 יום מקבלת פסק-דין זה, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין, מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

"הלנת" שכר לטענת התובע - קיבל את שכר העבודה באיחור, באופן קבוע, ובשלוש השנים האחרונות קיבל משכורת, רק ב-25 לחודש, שלאחר החודש בעדו הוא שולם [ת/1, סע' 36-35]; לכן, תבע "פצויי הלנת שכר", בשיעור 25% מהשכר החודשי, סה"כ 54,000 ₪ [ת/1, סע' 37].
...
איננו מקבלים את טענות הנתבעת, בעניין תשלומם "ביתר", כביכול.
דרישת קיזוז תשלום "ביתר", כביכול, עבור "נסיעות" - נדחית אף היא.
סיכום מצאנו, שבמשך 7 שנות עבודתו של התובע בנתבעת לא ניתנו לו תלושי שכר באופן סדיר, ואלה שניתנו - לא שיקפו נכונה את השכר שקיבל; ואף נמנעו ממנו תשלומים של זכויות נילוות: חופשה, "חגים", הבראה, פנסיה וקרן השתלמות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(3) שלישית, כעולה מעדויות העדים מטעם התובע, עניין הלנת השכר לא היה רק מנת חלקו של התובע והנתבעת הלינה את שכרם של עובדים אחרים גם כן (סעיף 5 לתצהיר מר שיפר: "אציין כי אין מדובר בארוע חד פעמי אלא באירועים חוזרים ונשנים כאשר אני וחבריי אינם מקבלים את משכורתנו בזמן"; סעיפים 3-4 לתצהיר מר אברהם: "... איך הייתי מקבל באופן קבוע משכורת באיחור של חודשים רבים ... כאשר פניתי אל הנתבע 2 וסיפרתי לו שאני לא מקבל משכורת בזמן הוא הודיע לי במפורש כי אין כרגע כסף בחשבון הבנק ושעליי להמתין"; וכן עדותו של מר שבקס שהודה כי השכר שולם באיחור (עמ' 39 שורות 7-9): ש. הבת שלך עובדת בביה"ס כמזכירה.
...
בהתחשב באי העברת ניכויי חלק העובד במועד ומאחר ולא מדובר בתקלה טכנית או במעידה חד פעמית, מצאנו כי יש מקום להרמת מסך ההתאגדות.
בנסיבות אלו מצאנו, כי יש מקום להורות על הרמת מסך ההתאגדות של הנתבעת ולחייב את מר שבקס באופן אישי בחבות הנתבעת.
סוף דבר: לנוכח האמור לעיל מצאנו לחייב את הנתבעים לשלם לתובע ביחד ולחוד את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ובהיעדר שימוע בסך 50,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לפצוי בגין איחור קבוע בתשלום השכר החודשי, הרי שדינו של זה להדחות, שכן בכתב התביעה (סעיף 38) ציין התובע כי קיבל את שכרו בכל חודש עד ה- 10 לחודש, דהיינו שכרו לא הולן, ורק בתצהירו (סעיף 28) שינה גירסה וטען כי השכר שולם לו בכל חודש רק ב- 20 לחודש.
...
בתצהיר הנתבעת לא מצאנו כל מענה או התייחסות אחרת לטענות התובע, ואף בסיכומי הנתבעת לא מצאנו כל התייחסות לרכיב תביעה זה. משכך, ועל פי תצהיר התובע שלא נסתר, אנו קובעים שדין רכיב התביעה הזה להתקבל.
די בכך כדי להוביל למסקנה שאין הוא זכאי לפיצויי פיטורים.
אשר לפיצוי בגין איחור קבוע בתשלום השכר החודשי, הרי שדינו של זה להידחות, שכן בכתב התביעה (סעיף 38) ציין התובע כי קיבל את שכרו בכל חודש עד ה- 10 לחודש, דהיינו שכרו לא הולן, ורק בתצהירו (סעיף 28) שינה גירסה וטען כי השכר שולם לו בכל חודש רק ב- 20 לחודש.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט עד לשלב זה של ההתדיינות בסך 2,500 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו