מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור בתשלום משכורת נבחרי ציבור על ידי הרשות המקומית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

אשר לקבוצה של 11 עובדים שעליה נימנו בעיקר נבחרי ציבור ועובדים בכירים אשר בוטחו בביטוחי מנהלים (להלן: הקבוצה), לא הוגשו תביעות כנגד הערייה ולא בוצע כל הסדר עם חברות הביטוח.
בחלוף תקופה, השלימה הערייה את העברת הסכומים שנוכו משכרם של חברי הקבוצה בערכם הנומינלי אלא שפוליסות הביטוח צברו ריבית פיגורים והכספים שהועברו על ידי הערייה שמשו את חברות הביטוח לכסוי ריבית הפיגורים כאשר היתרה הופקדה לחסכון בחשבונם של חברי הקבוצה.
המדינה טוענת, כי התובעים הם בכירי הרשות המקומית שבמו ידיהם הביאו למצב שבגינו הם תובעים ומשמדובר בעוולה שביצעו התובעים דוקא, אין מקום ליתן בידם סעד מבית הדין.
שלישית, בכל הנוגע לאנטרס הצבורי הרי שהעירייה דאגה ליידע את העובדים כי הנושא מטופל כאשר במערכת יחסים מסוג זה לא נשקלה על ידי התובעים אפשרות לתביעה היות שהעירייה מעולם לא זנחה את היתחייבותה להשלים את הטיפול.
התובעים מוסיפים וטוענים, כי הם נכללים בגדר החריגים לחוק ההתיישנות לאור העובדה כי הערייה הודתה בקיומה של הזכות כאשר פעלה על מנת לשלמו וזאת ניתן להווכח הן באמצעות פנייתה לאקטואר חצוני והן בפנייתה לקבלת ייעוץ משפטי חצוני והן על ידי מתן הנחיות אקטיביות לתשלום בין החודשים אוגוסט 2016 לאפריל 2017 כאשר הערייה אף נקטה בפעולות למימוש התשלום, החתימה עובדים על כתבי סילוק וקבלה וביקשה מהם פרטים על האופן שבו הם מבקשים לקבל את כספם ואחד העובדים אף קיבל תשלום בפועל לפי תחשיב האקטואר.
בעניינינו, לא היתה מחלוקת לגבי העובדות הבאות: · הערייה הפקידה באיחור את הסכומים שניכתה משכר העובדים ואת הסכומים שהיה עליה להפריש בעבור העובדים; · הערייה פעלה אל מול קרנות הפנסיה על מנת להקטין את הפגיעה בזכויות העובדים אך לא עשתה כן אל מול חברות הביטוח בענין בטוחי המנהלים; · הערייה הפקידה באיחור את התשלומים ואלה הושלמו עד לשנת 2007.
...
בסיכומיה חוזרת המדינה וטוענת, כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות בהתבסס על חמישה אדנים – חלוף הזמן והתיישנות הראיות העובדתיות; האיחורים בהפקדות אינם בבחינת אירוע אחד של הפרה של הדין כלפי העובדים ולא ניתן לקשור את כל האיחורים במקשה אחד אלא יש לבחון כל איחור ואיחור (חלקם של חודש חודשיים ולכל היותר 6 חודשים); אומנם פעם אחר פעם בדקה העירייה את טענות התובעים, אך היא לא הכירה בעצם חוב הפסד החיסכון; גם אם עצרה העירייה בשלב מסוים את מרוץ ההתיישנות, הרי שמדובר בהבטחת שכר חורג שאסור היה לה להבטיח והתובעים לא היו יכולים להסתמך עליו; הבקשה לתשלום הפסדי החיסכון מטילה על קופת העירייה נטל כבד והופכת אותה למבטחת של העובדים תוך שהם דורשים תשלום של ריבית דריבית.
בבחינת ההצדקות לקביעת ההתיישנות, מצאנו כי זכויות העיריה לא נפגעו.
משהנתונים כולם מצויים בפני העיריה, לא ניתן לומר כי קיים נזק ראייתי; בהיות העיריה מודעת למחדל ומפעולותיה להקטין את הנזק עולה כי אין בהארכת התקופה כדי לפגוע באינטרס הנתבע; וכן לא מצאנו כי בשמירה על זכויות התובעים, ככל שקופחו, יש משום פגיעה באינטרס הציבורי, להיפך.
על יסוד כל האמור, משלא התקיימו ההצדקות לטענת ההתיישנות, ומשמצאנו כי נתקיימו התנאים לקיומו של סעיף 9 לחוק ההתיישנות - אנו קובעים כי תביעת התובעים לא התיישנה.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעה נטען שמשעה שהתובע מונה לתפקיד, ובהעדר סגן שימלא את מקומו של ראש המועצה הנבחר, הרי שיחולו הוראות סע' 115 לצוו המועצות המקומיות, תשי"א – 1950 (להלן – הצוו) הקובע כי מי שממלא את מקום ראש הרשות לפי סע' 114(א) לצוו יהיה רשאי לקבל מקופת המועצה משכורת באישור השר ובשעור שקבע השר.
על-פי הדין לא כל נבחר ציבור זכאי לתשלום שכר, אלא רק ראש הרשות, ובנסיבות מסוימות אף סגנו.
העד תאר (סע' 27 לתצהירו) שהחלטת משרד הפנים הדוחה את הבקשה לאישור השכר "הובאה לידיעת המועצה והתובע מספר פעמים בין היתר על ידי הן במהלך שיחות טלפוניות והן במהלך ישיבות הנוגעות לענייניה של המועצה." ביום 9.11.20 היתקיימה ישיבת הוכחות בה נחקרו התובע, מר זיאד הינו מטעם המועצה ומר בועז יוסף מטעם משרד הפנים.
השיקולים שעל בית הדין לבחון בבואו לקבוע אם תותר הגשת ראיה מסוימת באיחור הם: אופייה של הראיה הנוספת, מהו השלב אליו הגיע המשפט; האם הצד המבקש את הבאת הראיה הנוספת ידע או היה עליו לדעת על קיומה של הראיה, וכן מה תרומתה של הראיה שמבקשים להוסיף לגילוי האמת (רע"א 1237/02 ממן נ' פז חברת נפט (30.7.02)).
...
המועצה הודיעה כי אין לה התנגדות לבקשה, הגם שלא ברורה לה "מהות הזמנת הגזברית". המדינה טענה שיש לדחות את הבקשה בשל השלב המאוחר בו הוגשה, ולאחר שניתן צו לסיכומים.
בנסיבות המקרה כאן, לא שוכנעתי שהתובע הופתע מקו הטיעון של המדינה בעניין ידיעת המועצה או גורמים מטעמה על כך שלא ניתן אישור לתשלום שכר או החזר הוצאות לתובע בגין כהונתו בתפקיד.
לאור האמור, דין הבקשה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

זאת, בשל ניגוד עניינים הנובע מקרבת המשפחה בין התובע לבין המנכ"ל. הנתבעת אינה רשאית לשלם לתובע שכר ללא קבלת אישור מפורש מטעם משרד הפנים בהיותו הגורם הרגולוטורי הרלוואנטי האמון על פקוח פעילויות הרשויות המקומיות בהיבט של נבחרי ציבור.
] כך, ביום 16.11.20, בעת שנחקר מר דותן על ידי ב"כ המדינה ונשאל: "אני שואלת שאלת תם, אין לנו שום עניין להגן על עורכת הדין רווח שלא תבין לא נכון, אתה אומר שעורכת הדין רווח לא קמה וביקשה אישור שכר לסגן רמי סופר ובעצם בכך נפגע גם השכר שלך, נכון?... השאלה שלי היא, איך אתה יכול לטעון טענה כזו כשרק בתאריך 27.4.17 בחרה המועצה במר רמי סופר ובתאריך, פחות מחודש, 15.5.17 הגישה עורכת הדין רווח טופס בקשה לאישור שכר לסגן ראש הרשות המקומית בשכר?"[footnoteRef:84].
לעומת זאת, מצב בו נוצרה קרבה משפחתית בין עובד המועסק כבר ברשות המקומית לנבחר ציבור חדש הוסדר באופן ממצה ומפורש בחוזר 3/2011 שקובע כי, במקרה כזה, על הרשות להגיש בקשה לועדת השרות שהנה ועדה סטאטוטורית בצרוף המסמכים שפורטו בחוזר ובצרוף הצעה להסדרת העניין שתאושר על ידי היועמ"ש של הרשות.
משקבענו כי התובע אינו זכאי לשכר, הרי שאין מקום כי בית דין זה ידון בסוגיית עגמת הנפש שלטענת התובע, נגרמה לו. למעלה מהצורך נוסיף, כי הגם וטופס הבקשה לאישור המינוי והשכר לא נשלח על ידי הערייה למשרד הפנים במועד, משרד הפנים לא תלה את החלטתו במועד אשר בו נשלחה הבקשה ואף אישר את המינוי רטרואקטיבית מיום 27.4.17 (בכפוף להעדר ניגוד עניינים) וזאת למרות האיחור בהגשת הטופס.
...
על כן, התביעה לתשלום פיצוי בגין עגמת נפש- נדחית.
אשר על כן, התביעות לתשלום פיצוי בגין שלילת מענק הסתגלות, אי קבלת דמי אבטלה ולפיצוי בגין עגמת נפש – נדחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, התביעה על כל רכיביה- נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע סע"ש 43835-06-21 24 דצמבר 2023 לפני: כב' השופטת יעל אנגלברג שהם נציג ציבור (עובדים) גב' מזל בובליל נציג ציבור (מעסיקים) מר נתן חיים התובעים: 1. משה ברוך 2. שמואל וולמן 3. שלמה ביטון 4. שאול חרמון 5. תיקי גבע הנתבעים: 1. עריית קרית גת ע"י ב"כ: עו"ד עמיחי ויינברגר 2. משרד האוצר- אגף שכר והסכמי עבודה ע"י ב"כ: עו"ד זיו אלדן הררי מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי) פסק דין
רקע עובדתי הנתבעת 1, עריית קריית גת, היא רשות מקומית הפועלת על פי דין (להלן: הערייה).
אשר לקבוצה של 11 עובדים שעליה נימנו בעיקר נבחרי ציבור ועובדים בכירים (אם כי לא רק) אשר בוטחו בביטוחי מנהלים (להלן: הקבוצה), לא הוגשו תביעות כנגד הערייה ולא בוצע כל הסדר עם חברות הביטוח.
בחלוף תקופה, השלימה הערייה את העברת הסכומים שנוכו משכרם של חברי הקבוצה בערכם הנומינלי אלא שפוליסות הביטוח צברו ריבית פיגורים והכספים שהועברו על ידי הערייה שמשו את חברות הביטוח לכסוי ריבית הפיגורים כאשר היתרה הופקדה לחסכון בחשבונם של חברי הקבוצה.
בין העיריה לתובעים היתקיימו מגעים שונים ונערכו חישובים על ידי אנשי מיקצוע מטעם הערייה (מנהלת הסדרים פנסיוניים בשנת 2010, יועץ פנסיוני בשנת 2014 ואקטואר בשנת 2016) וזאת במטרה להביא להסכמה ולשלם לחברי הקבוצה את המגיע להם.
בהחלטה מיום 31.1.23 נקבעה התשתית העובדתית שלגביה לא היתה כל מחלוקת, כדלקמן: · הערייה הפקידה באיחור את הסכומים שניכתה משכר העובדים ואת הסכומים שהיה עליה להפריש בעבור העובדים; · הערייה פעלה אל מול קרנות הפנסיה על מנת להקטין את הפגיעה בזכויות העובדים אך לא עשתה כן אל מול חברות הביטוח בענין בטוחי המנהלים; · הערייה הפקידה באיחור את התשלומים ואלה הושלמו עד לשנת 2007.
...
בדיון ביום 19.7.23 הסכימו הצדדים כי אין צורך בשמיעת ראיות וכי ההכרעה תעשה על יסוד טענותיהם בכתב.
בנסיבות אלה, מצאנו כי טענות התובעים לגבי שיעור הנזק שנגרם להם, לא נסתרה.
לא מצאנו להיעתר לבקשת העירייה להחיל את פסק הדין על עובדים נוספים שאינם צד להליך, שכן יש לבחון כל מקרה על פי נסיבותיו ולא ניתנה למדינה הזדמנות הוגנת להתייחס ספציפית לעובדים שעניינם לא הועלה במפורש במסגרת כתב התביעה.
אחרית דבר על יסוד כל האמור אנו מורים כי על העירייה לשלם לתובעים כדלקמן: · לתובע 1 (מר משה ברוך) – סך של 32,077 ₪; · לתובע 2 (מר שמואל וולמן) סך של 62,340 ₪; · לתובע 3 (מר שלמה ביטון) סך של 14,608 ₪; · לתובע 4 (מר שאול חרמון) סך של 8,389 ₪; · לתובעת 5 (גב' תיקי גבע) סך של 14,793 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] אין חולק כי מינהלי הבחירות כולם עובדי מדינה קבועים המועסקים באופן שוטף במשרדים שונים (וכן מי שפרשו מעבודתם בשירות המדינה), אשר אותרו על ידי הגורמים המוסמכים במשרד הפנים לקראת המועדים בהם מתקיימות בחירות לרשויות המקומיות, על מנת לשמש כנציגים של שר הפנים ולטפל בעניינים מינהלתיים / פרוצדוראליים הנוגעים לניהול וארגון הבחירות ברשות המקומית אליה מונו.
בבחירות לרשויות המקומיות שהתקיימו בשנת 2013 התגמול ששולם למבקש וליתר מינהלי הבחירות נגזר, לפחות בחלקו, מהשכר של עובד המדינה במשרתו הרגילה (בין היתר בדרך של תשלום ימי חופשה) והמודל כלל תגמול נפרד לפי שעות בגין יום הבחירות.
לטענתו, על אף שהובטח לו שכר בגין 5 חודשי עבודה, לפי "חוזה 587" בפועל שולם לו תגמול עבור ארבעה חודשים בלבד, התשלום בוצע באיחור, ולא כלל את כל הזכויות והתנאים הנלווים לשכר על פי חוזה 587.
עמד על כך בית המשפט העליון בפסק הדין בדנג"ץ סרוסי נ' בית הדין הארצי לעבודה פ"ד נב (4) 817, בקבעו כי מי שכיהן כסגן ראש מועצה מקומית (נבחר ציבור) יהיה "עובד" לצורך קבלת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובראיות שהוגשו מצאתי כי דין הבקשה להדחות וטעמי הם כדלקמן: עיקר העובדות והמחלוקת בין הצדדים: המבקש הוא עובד מדינה קבוע במשרד האוצר / רשות המיסים.
על רקע האמור, התפתחה בין הצדדים מחלוקת בשאלת זכאותו של המבקש להשלמת התשלום בגין כהונתו כמנהל בחירות.
על רקע האמור, ואף אם ימצא כי מכאן ולהבא יש מקום להנהיג שינויים במתכונת ההתקשרות, בנסיבות העניין אינני מתרשמת שיש אפשרות סבירה שבית הדין יתערב בדיעבד בהסכמת הצדדים בדבר תשלום גלובלי שכולל את כל הזכויות הסוציאליות ויכפה על המדינה תשלום נוסף לזה ששולם.
משהגעתי למסקנה כי דין הבקשה לאישור להידחות לפי סעיף 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות כמו גם לפי סעיף 8 לחוק, אינני רואה צורך להידרש לטענת המדינה לעניין העדר הומוגניות בין חברי הקבוצה כמו גם ביחס לטענת המדינה לפיה התובע איננו מתאים לייצג את הקבוצה בגין התנהלותו הפסולה במילוי תפקידו וסירובו להשלים את ספירת הקולות תוך העלאת טענות סרק.
כללו של דבר מהטעמים שפורטו לעיל מצאתי כי דין הבקשה לאישור תובענה ייצוגית להידחות, הן בהתאם להוראות סעיף 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות והן מהטעם שלא עלה בידי התובע להוכיח כי עומדת לו עילת תביעה טובה, אשר יש סיכוי סביר שתוכרע לטובתו ולטובת יתר חברי הקבוצה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו