מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור במסירת דירה עקב אי סיום תשתיות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ואלה מרכיבי תביעת הדיירים: סה"כ עלות תיקון ליקויי הבניה לפי חוות דעת המומחה קפלן – 108,200 ₪ דמי שכירות וארנונה בשל אי סיום העבודות במועד- 6,000 ₪ איחור במסירת הפרויקט מעבר ל- 90 יום – 6,150 ₪ חומרים ששולמו ע"י הדיירים – 5,000 ₪ ביטוח הפרויקט – 2,500 ₪ טובין שלא סופקו לפרויקט – 21,000 ₪ עלות חוות דעת מומחה – 1,170 ₪ פיצוי בגין הפרת חוזה בסך 15% מהתמורה הכוללת – 48,000 ₪ עלות התיקונים בשל רטיבות והעדר איטום ראוי – 66,690 ₪ עלות תקוני טיח וצבע – 4,500 ₪ עוגמת נפש – 10,000 ₪ קזוז (חוב לקבלן) – 48,400 ₪ סה"כ 220,610 ₪, כאשר לצורכי אגרה העמידו הדיירים את תביעתם על סך 200,000 ₪ (אעיר כי סיכום אריתמטי של סכומי הנזק הנטענים (בקיזוז פריט יב') מוביל לתוצאה - 230,810 ₪).
מדובר לטעמי, בטענה כללית שנטענה בעלמא אשר לא גובתה בתשתית עובדתית-ראייתית מספקת.
במסגרת סיכומיהם טוענים הדיירים כי בפועל הדירה נימסרה להם (כלא ראויה) ביום 1/4/17 (מפנים לחקירתו הנגדית של מנהל החברה לעניין מועד הגשת בקשה לבדיקת אטימות הממ"ד, וכן לעובדה כי החברה הודתה בכתב הגנתה כי העבודות הושלמו באיחור, ללא שהציגה נתונים וראיות לגבי שינויים שנעשו בהקף העבודה המקורי, שהצדיקו שינוי במועד המסירה החוזי.
...
לאחר עיון בסעיף 11 להסכם לביצוע העבודות נשוא התביעה, נחה דעתי שלא לתת תוקף לתניית הפיצוי המוסכם משלושה טעמים עיקריים: ראשית, עפ"י הפסיקה, חובתו של תובע פיצוי מוסכם להבהיר כבר בכתב התביעה מהי ההפרה שבגינה נתבע הפיצוי המוסכם, כך שלא די בטענה כללית בעלמא של "הפרות חוזרות ונשנות" או "הפרה מתמשכת" (ראו: ס' 23-24 לכתב התביעה) כדי לחבר באופן "אוטומטי" בין הפיצוי המוסכם החוזי לבין כל סוגי ההפרות הנטענות בכתב התביעה (ע"א 2161/11 דרור נגד פרץ, פורסם בנבו 5.2.13).
בחנתי טענה זו, ואף אני סבור, כי בנסיבות העניין, זכאים הדיירים לפיצוי בגין עוגמת נפש מהחברה, אם כי בשיעור מדוד אותו אני אומד בסך 5,000 ₪.
סוף דבר מכל האמור לעיל ולסילוק התביעות בשני התיקים – אני מחייב את החברה (הכוונה לשתי הנתבעות בתיק) לשלם לדיירים (משפחת רוס) את הסך 55,963 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 23.3.2018 עד התשלוך המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בין השיקולים שעומדים בפני בית המשפט ניתן, בין היתר, להיתחשב במידת הבצוע של החוזה, בדרגת החומרה של אי החוקיות, במידת האשמה היחסית שבהתנהגות הצדדים לחוזה ותום ליבם (ע"א 719/20 סלים לחאם יזמות ובניה בע"מ נ' שיכון ובינוי – סולל בונה תשתיות בע"מ (פורסם במאגרים; 2021; בפיסקה 19 לחוות דעתו של כב' השופט עמית)(תשומת הלב כי מדובר בפסק הדין בעירעור על עניין סולל בונה שהוזכר לעיל)).
כזכור, התכתבויות הצדדים מוכיחות כי קבלן החשמל גמהק היה מצוי ממילא בסכסוך כספי עם הנתבעת, ורק ביום 3.2.15 הוא הסכים למסור האישורים שבידו שנחוצים לשם הוצאת טופס 4, כך שנושא החשמל התעכב בשל כך ולא רק בשל העיכוב בחתימת מהנדס רשום על הגרמושקה (ראו מוצגים ג/2, ו-ג/3).
א פיצוי בשל איחור במסירה (א) לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה: (1) סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 – בעבור התקופה שתחילתה במועד החוזי וסיומה בתום שמונה חודשים מאותו מועד; (2) סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.25 – בעבור תקופה שתחילתה תשעה חודשים לאחר המועד החוזי ואילך.
...
התוצאה לאור האמור לעיל אני מקבל את התביעה כמעט במלואה, ומחייב את חברת דורי לשלם לתובעים את סכום הפיצוי המוסכם בהתאם לסעיף 26 להסכם.
ההודעה לצד שלישי נדחית.
לפיכך אני קובע כי הנתבעת תישא בהוצאות התובעים בסך 470,000 ₪, וכן בשכ"ט באי כוחם בסך 275,000 ₪ בתוספת מע"מ, שנדרשו לעבודת תיאום ניכרת בין התובעים השונים, לבקשות ביניים רבות, ולמספר ישיבות הוכחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בגדרם של הסכמי התמ"א סוכם בין התובעת לבין דיירי הבניינים, בין היתר, על שפוץ כללי של הבניינים; החלפת תשתיות; בניית מעלית; בניית מרחב מוגן דירתי (להלן - "ממ"ד") בכל דירה; בניית מיסתור כביסה; הרחבת שטח הסלון; בניית מרפסת שמש משולבת במרפסת סוכה; ובניית 16 מחסנים בקומת הכניסה עבור כלל דיירי הבניין.
הנזקים אשר נגרמו לתובעת לטענתה, פורטו בכתב התביעה כדלקמן: פיצוי לרוכשי דירות הגן בגין אי התאמת הממכר למוצג בתוכניות (אם בעין ואם בהנחות מפליגות באי גביית ריבית על איחור בתשלומים), וכן עיכובים בגין אי מסירת הדירות במועד, בעקבות הצורך בבצוע תיקונים, שינוי בתכניות וקבלת אישורי איכלוס 1,614,128 ₪ עלויות לתיקון ניזקי תיכנון כולל ביצוע מחודש של קירות הדף ומסתורי כביסה 463,376 ₪ הפרישי הצמדה וריבית לסעיפים א' וב' לעיל 40,569 ₪ אובדן ימי עבודה, השחתת זמן הנהלה ותקורות בשל התארכות משך הבצוע והצורך לטפל בתיקון מחדלי הנתבעים 250,000 ₪ אובדן רווחים ואובדן כספים בעיסקאות נוספות שלא נחתמו עקב מחדלי הנתבעים וכן פגיעה במוניטין, אשר הועמדו לצרכי אגרה 2,000,000 ₪ סה"כ: 4,368,073 ₪ לאחר שמיעת עדי התביעה הודיעו התובעת והאדריכל על סיום המחלוקת ביניהם בפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.
...
לסיכום נקודה זו, לא הוכח כי הליקויים המיוחסים למודד או לקונסטרוקטור הם שגרמו לעכובים במסירת הדירות.
סיכום אשר על כן אני דוחה את התביעה נגד המודד ונגד הקונסטרוקטור כאחד.
בשים לב לסכום התביעה, להיקף ההליכים, ולכך שהנתבעים נאלצו להתגונן מפני תביעת ענק בנושאים שונים, תשלם התובעת לכל אחד משני הנתבעים הוצאות בסכום כולל של 100,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה ביום 14.10.18 במסגרתה טענו התובעים כי הנם זכאים לפצוי בסך כולל של 458,386 ₪, כאשר סכום זה כולל את עלות תיקון הליקויים בדירה בסך של 261,036 ₪, ירידת ערך בסך של 59,000 ₪, החזר וזיכוי בסך של 49,350 ₪ בגין אי ביצוע עבודות ואספקת חומרים להם התחייבה הנתבעת במיפרט הטכני, פיצוי בגין איחור במסירה בסך של 39,000 ₪, פיצוי בגין עוגמת נפש והיעדר הנאה מהדירה בסך של 30,000 ₪, פיצוי בגין דיור חלופי בסך 15,000 ₪ והוצאת חוות דעת מומחים בסך כולל של 8,190 ₪.
בסעיף 3 נקבעו פרטי המפרט, כאשר בסעיף ה ו- ו נקבעו כללים באשר לשינויים במיפרט: "(ה) קונה המבקש לוותר על פריט מתומחר, להוסיף פריט מתומחר או לשנות את מיקומו, ימסור על כך הודעה למוכר לפני התקנת הפריט ולא יאוחר מהמועד האחרון שנקבע לכך בחוזה המכר, אם נקבע מועד כאמור, ובילבד שלא ייקבע מועד מוקדם משישה חודשים מיום סיום שלב ביצוע יסודות הבניין או מועד אחר שקבע השר בצו, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, ורשאי השר לקבוע מועדים שונים לסוגים שונים של דירות או בניינים.
טענות התובעים ביחס לפגיעה בפרטיות או ביחס לטרחה בהעמדת הדירה לצורך ביצוע תיקונים, הנה נכונה לגבי כל בעל דירה בבית משותף שבביתו עוברת תשתית משותפת ואין בה בכדי להצדיק פיצוי בגין ירידת ערך.
...
אינני מקבלת את טענת התובעים כי יש לשערך את הסכום הנ"ל, החל ממועד הגשת התביעה.
אי לכך, אני מקבלת את הודעת צד ג גם ביחס לרכיבי נזק אלו.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך כולל של 224,889 ₪, בהתאם לפירוט שלהלן: סך של 108,960 ₪ בגין ליקויים שאושרו בחוות דעת מומחה בית המשפט ובתשובותיו לשאלות ההבהרה, הכל כמפורט בסעיף 25 לפסק הדין.
כמו כן, אני מקבלת את ההודעה לצד ג בחלקה, ומחייבת את צד ג לשלם לנתבעת: סך של 213,891 ₪ בגין ליקויי הבנייה, ירידת הערך (בניכוי הסך 10,998 ₪), האיחור במסירה ועוגמת הנפש.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

הנתבעת צרפה לכתב ההגנה מכתב אותו שלחה למהנדס הערייה ביום 20.2.20, לפיו עבודות הבנייה בפרויקט הסתיימו והחברה מצויה בשלבי מסירה לדיירים, וכי אי ביצוע סלילת הכביש על-ידי הערייה מעכב קבלת טופס איכלוס, חיבור הבניין לתשתיות ומסירת הדירות לרוכשים.
אמנם, אין בכך כדי ללמד כי האיחור במסירת הדירה נגרם כולו שלא בעטיה של הנתבעת, אולם מצאתי לנכון להעמיד את תקופת האיחור המזכה את התובעים בפצוי בהתאם להוראות חוק המכר (דירות) והסכם המכר – על התקופה שמשכה בין חודש ינואר לחודש מאי 2020 בלבד, ולקבוע כי התקופה שבין חודש יוני לחודש אוגוסט 2020 אינה מזכה אותם בפצוי כלשהוא.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, בפסק-הדין אליו הפנו התובעים במהלך הדיון בפניי, שמעתי את טענות הצדדים בדיון ושקלתי אותן, נוכחתי כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
לנוכח האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך 10,500 ₪ בצירוף הוצאות בסך 700 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו