לפיכך, טענה המשיבה כי העובדות כפי שהעלה העותר אינן אמת, חברת עמידר לא אישרה לו להשכיר את הנכס בשכירות משנה מטעמים אחרים מאלה הקשורים לתכנית המתאר כטענתו, והוא נידרש להפעיל את העסק בעצמו ולהגיש לשם כך בקשה למתן רישיון, אולם העותר לא עשה כן.
בכל הקשור עם היות הנכס בלתי ראוי לשימוש, טענה המשיבה כי טענה שכזו נדונה ע"י וועדת הערר בדומה לסמכויות הנתונות לה מכוח סעיף 3 לחוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה) תשל"ו-1976 המאפשר מסלול ייחודי לדיון בעינייני ארנונה וביניהם טעות בציון איזור הנכס; טעות בסוג הנכס; גודלו או השמוש בו; טעות ברשום המחזיק בנכס וכו', כאשר עסקינן במסלול ייחודי למנהל הארנונה ולועדת הערר לדיון במחלוקות כאמור בסעיף 3 לחוק, ולא ניתן לפנות ישירות לביהמ"ש במסלול עוקף חוק זה שלא על דרך ערעור על החלטת ועדת הערר לבימ"ש לעניינים מינהליים.
תקנה 3 (ב) לתקנות בתי המשפט לעניינים מינהליים (סדרי דין) תשס"א-2000 קובעת:
"3(ב) לא נקבע מועד כאמור, תוגש העתירה בלא שהוי, לפי נסיבות הענין, ולא יאוחר מארבעים וחמישה ימים מיום שההחלטה פורסמה כדין, או מיום שהעותר קיבל הודעה עליה או מיום שנודע לעותר עליה, לפי המוקדם".
מכן שהעתירה מוגשת באיחור משהוגשה שנים רבות אחרי 45 הימים ממועד דחיית בקשת העותר בהשגה או ממועד מתן פסה"ד.
כידוע אין בתקנה 3(ב) כדי לפטור את בחינת טענת השהוי אף לגופה.
בפני מנהל הארנונה וועדת הערר נדונים עניינים כאמור לעיל, ולהם סמכות ייחודית ולו לכאורה, לידון בעניינים אלה, למעט במקרים יוצאי דופן (ר' עע"מ 6993/15 עריית תל אביב נ' אספיאדה בע"מ ואח'(16.8.16) (להלן: "עניין אספיאדה"), שם קבע ביהמ"ש, כב' הש' ברק ארז, כי "נישום המבקש להעלות טענות בעילות מסוימות רשאי לעשות כן תחילה באמצעות הגשת השגה למנהל הארנונה, ובהמשך לכך על-ידי הגשת ערר על החלטתו של מנהל הארנונה לועדת הערר. רק לאחר שימצה הליך זה יוכל הנישום להביא את עניינו לפתחו של בית המשפט, וזאת במתכונת של הגשת ערעור מנהלי (סעיף 6(ב) לחוק הערר; סעיף 5 ופרט 7 לתוספת השנייה לחוק בתי משפט לענינים מנהליים, התש"ס-2000" ובהמשך "המכנה המשותף של העילות המפורטות בסעיף 3(א) לחוק הערר הוא שהן בעלות אופי עובדתי-קונקריטי" ועוד הוסיפה: "בבסיס ההסדר הקבוע בחוק הערר עומדים מספר טעמים. ראשית, טענות הנוגעות לסיווג הראוי של נכסים כרוכות בדרך כלל בבירור עובדתי נרחב, אשר מצריך לעתים את בדיקת המצב בנכס, באופן שמתאים להתקיים בפני אנשי מיקצוע העוסקים בתחום הרלוואנטי (כמו אלה שמשמשים, במקרים רבים, כחברים בועדת הערר). שנית, סדרי הדין הגמישים ומאפיינים ייחודיים נוספים של הליכי ההשגה והערר מאפשרים לקיים הליך יעיל, זול ומהיר, באופן יחסי. שלישית, במסגרת הליך ההשגה מתגבשת התשתית העובדתית הנדרשת להכרעה אשר תשמש את בית המשפט אם וכאשר הסיכסוך יובא להכרעה בפניו. לבסוף, בהסדרים אלה יש כדי להקל, ולו במעט, מן הנטל שבו נושאים בתי המשפט בתחום הארנונה (על היתרונות הגלומים בפעילותם של טריבונלים מנהליים בכלל, ושל ועדות הערר לעינייני ארנונה בפרט").
...
טענות המשיבה
המשיבה מצידה טענה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מחוסר סמכות עניינית בשל אי מיצוי ההליכים, כי העתירה מוגשת בשיהוי, כי קיימים כנגד העותר הליכי גביה לאורך כל השנים בעבר ולפיכך לא התיישן החיוב, כי העותר חסר ניקיון כפיים וקיים לגביו בנסיבות עקרון סופיות השומה.
מכאן, שאין לי אלא לקבוע כי העותר אינו מוכיח שתביעת החוב התיישנה וכי אינה ברת חיוב מטעם זה ודין הטענה לכן להידחות.
סוף דבר
במצב דברים זה, ועם כל ההבנה למצבו הקשה של העותר המחויב בסכומים ניכרים לרשות המקומית, אין לו לבוא טרוניה לאיש לבד מעצמו.
העתירה נדחית.