מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור בהגשת ערעור לועדה רפואית עליונה

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת הוסיפה טענת היתיישנות והבהירה, כי בהתאם לתקנון הקרן, היה על התובע להגיש ערעור לועדה רפואית עליונה בתוך 6 חודשים ממועד המצאת החלטת הנתבעת, או בתוך 45 יום לביה"ד לעבודה בנושא שאינו רפואי, אלא שהתביעה הוגשה רק ביום 08.04.18, היינו כ- 6 חודשים לאחר מועד תום תקופת ההתיישנות להגשתה, ולחלופין, 3 חודשים לאחר מועד האחרון להגשת ערעור לועדה הרפואית העליונה.
לגופו של עניין, אין חולק, כי התובע הגיש את תביעתו לביה"ד, באיחור ניכר, ומעבר לאמור באופן לקוני ותמציתי בנוגע לכך שהמחדל נעוץ במצבו הרפואי (טענה שלא נתמכה בתצהירו של התובע, כנדרש במקרים אלה), לא הוצע כל הסבר אחר לכך שלא הגיש במועד ערר לועדה רפואית עליונה ולכך שהגיש את התביעה דנן באיחור ניכר.
...
אלא שבמקרה זה, לאור מהות הטענות שהועלו ע"י הנתבעת, ולא קיבלו מענה של ממש בתגובת התובע, אנו סבורים, כי לא תצמח כל תועלת מניהול התיק ובשמיעת ראיות, שכן, בכתב התביעה עצמו, אין התייחסות של ממש לנסיבות שבעטיין, נמנע התובע מלמצות את ההליכים הערעוריים כקבוע בקרן ואין גם כל התייחסות לשיהוי הניכר בו הוגשה התובענה.
לאור כל האמור לעיל, ולאור הסעדים כמות שנתבעו בכתב התביעה, מתקיים צידוק להורות על סילוק התביעה על הסף, שכן לא יהיה בניהולו של ההליך כדי להתגבר על המשוכות שעליהן הצביעה הנתבעת: התיישנות בהתאם להוראות התקנון, אי מיצוי הליכים בניגוד להוראות התקנון וממילא היעדר סמכות מהותית של ביה"ד לדון בהחלטות רפואיות.
אנו מורים אפוא על סילוק התובענה על הסף ובהתאם להלכה הנוהגת בתובענות מתחום הביטחון הסוציאלי, איננו עושים צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בעב"ל (ארצי) 742/08 אילן פחימה – המוסד לביטוח לאומי (13.4.2010), נדונה, בדומה לעניינינו, דחיית תביעת המערער לבטל את החלטת פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי (המשיב) שלא לקבל לטפול ערר שהגיש המערער לועדה הרפואית לעררים בשל הגשתו באיחור.
בקשר לכך הובא לידיעתנו נוהל פנימי של המוסד הקובע גמישות שכזו לפיה לא תיטען טענת היתיישנות לגבי ערר לועדה רפואית עליונה המוגש תוך 90 ימים מיום המצאת החלטת הועדה הרפואית מן הדרג הראשון (במקום 30 ימים הקבועים בתקנות).
...
קביעתנו כי הערר הוגש במועד ובטווח המועדים של הנוהל הפנימי של הנתבע, היא הראויה ביותר בנסיבות המקרה, בהתחשב בנזק שהיה נגרם לתובעת אילו תביעתה הייתה נדחית כאם יחידנית שלדבריה אינה מקבלת מזונות ומכלכלת צרכי ילדיה המתבגרים לבדה וקביעת דרגת הנכות תחרוץ את גורל תביעת הנזיקין בנוגע לתאונת הדרכים.
שיקול זה היה נלקח בחשבון אילו היינו מגיעים למסקנה כי הערר אכן הוגש באיחור של מעבר ל- 90 יום כנוהל אצל הנתבע וככל שהיינו קובעים כי בסמכות בית הדין להאריך את המועד מעבר ל 90 יום.
משכך, התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בעב"ל (ארצי) 742/08 אילן פחימה – המוסד לביטוח לאומי (13.4.10 – להלן: "עניין פחימה"), שם נדונה, בדומה לעניינינו, דחיית תביעת המערער לבטל את החלטת פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי (המשיב) שלא לקבל לטפול ערר שהגיש המערער לועדה הרפואית לעררים בשל הגשתו באיחור.
בקשר לכך הובא לידיעתנו נוהל פנימי של המוסד הקובע גמישות שכזו לפיה לא תיטען טענת היתיישנות לגבי ערר לועדה רפואית עליונה המוגש תוך 90 ימים מיום המצאת החלטת הועדה הרפואית מן הדרג הראשון (במקום 30 ימים הקבועים בתקנות).
...
לכן ובשים לב להלכה בעניין צרור, אנו קובעים כי החלטת הנתבע מיום 13.3.17 התקבלה על ידי התובע תוך זמן סביר, מספר ימים לאחר שליחתה.
סיכום לאור כל האמור לעיל, עניינו של התובע מוחזר לפקיד התביעות על מנת לאפשר לתובע לטעון את טענותיו באשר לאיחור בהגשת הערר.
חרף התוצאה אליה הגענו, לא מצאנו מקום לפסיקת הוצאות, זאת בהתחשב בהתנהלותו של התובע והאיחור שהיה בהגשת הערר.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפרוטוקול פורט כדלקמן: " הועדה עיינה בחוו"ד פה ולסת ועיניים ומקבלת אותן. הועדה עיינה במסמכים הרפואיים שצורפו העוסקים בבעיה הצוארית אין אזכור לגבי בעיות אורטופדיות הקשורות לכפות הידיים והרגליים. יתכן ומדובר בתופעות הקשורות להפרעה הנוירולוגית ממנה סובל לאור מימצאי בבדיקת הועדה, הועדה דוחה את הערר בתחום האורטופדי והנוירולוגי." הנכויות שהותאמו למערער הן – 50% בגין הפרעה דו קוטבית והפרעת אישיות, 20% בגין מיאלופתיה צוארית, 20% בגין ליקוי ראיה, 10% בגין חדות ראיה, 7.5% בגין חוסר בשיניים, 20% בגין עמ"ש צוארי.
בהתאם להחלטה מיום 2.3.2021 הגיש עו"ד כהן הודעה לתיק ממנה עולה כי המערער מתקשה לקבל את העובדה שהליך זה נוגע לבחינת החלטת הועדה לעררים מינואר 2020 בלבד וכי יש לו טענות רבות נוספות כנגד המוסד לביטוח לאומי שאין מקומם להתברר במסגרת הליך זה. עוד עידכן עו"ד כהן כי פנה ללשכה לסיוע משפטי בדבר הייצוג וטרם קיבל תשובה.
לטענתו הציג לועדה תעודה רפואית של דר' קפלן רופא נורולוג מיום 8.9.2019 אשר מתאר כאבים בצואר ובגפיים התחתונות וחולשה מתמדת בגפיים העליונות בעיקר בכף יד ימין.
עוד ציין כי האיחור בהגשת העירעור נבע מהליקוי הנפשי ממנו הוא סובל.
...
בהתאם קבעתי כי בנסיבות האמורות אין טעם בקיום דיון נוסף בהיעדר נימוקי ערעור נוספים הנוגעים להליך זה וכי על עו"ד כהן להביא לידיעת המערער את החלטתי לרבות האפשרות שניתנה למערערו להגיש טיעונים וחומר נוסף לתיק ככל שהוא סבור שיש בכך צורך.
הכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הערעור להידחות, כמפורט להלן.
סוף דבר – מאחר ולא מצאתי כי נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה, הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

מונחת לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בע"ו 55256-07-19 (השופטת ע' ורבנר), אשר קיבל באופן חלקי את ערעור המשיב (להלן: קצין התגמולים), והחזיר את הדיון בעיניינה של המבקשת לועדה הרפואית העליונה, בשל חסר "במידת ההנמקה". המבקשת מכירה בכך שאין עילה להתערב בקביעה נקודתית זו בגילגול שלישי, אך סבורה שהתמונה שונה ביחס למרכיב אחר של ההכרעה – דחיית בקשתה לסילוק העירעור על הסף בשל איחור בהגשתו.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו