יתרה מכך, כאמור, בגוף הטיעון עצמו בעיניין זה השתנתה למעשה נימת התובעת (סעיפים 103-98 לתובענה שבפניי) והיא יצאה מנקודת הנחה כי ניתן לעו"ד ישראל ייפוי-כוח, אך היא אינה זוכרת זאת ועל כל פנים טוענת כי לעו"ד ישראל לא ניתנה הרשאה מפורשת לחתום בשמה על ההסכם עם הבנק, ואף אם נניח כי ניתנה הרשאה כזו, הרי שהיא אינה תקפה מנימוקים שונים המפורטים שם.
כך גם בטיעוניה לעניין ההתיישנות, לא נאחזה התובעת בסעיף 8 לחוק ההתיישנות כדי להצדיק את האיחור בהגשת התובענה שבפניי - הוא הסעיף שבו באופן "רגיל" נאחז תובע הטוען לאיחור בשל אי-ידיעת העובדות המהוות את עילת התובענה ("נעלמו מן התובע העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלה") - אלא נאחזה בסעיפים "נדירים" יותר, סעיפים 7 ו-21 לחוק ההתיישנות, כאמור לעיל.
דין דומה עשוי לחול גם מכוח סעיף 61(ב) לחוק החוזים, המטיל חובת תום הלב בבצוע כל פעולה משפטית, גם כזו אשר אינה נוגעת ליחסים חוזיים, וזאת כאשר המצג (או ההבטחה) לא ניתנו במסגרת משא ומתן לכריתת חוזה או במסגרת קיום של זכות הנובעת מחוזה או שימוש בה.
ראו גם ע"א 2483/14 שלומוביץ ואח' נ' בית חנניה מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ ואח' (14.7.2016).
...
אך לעומת זאת ראו, למשל, דברי כבוד השופט ע' גרוסקופף בע"א 4880,4913,8513/19 הבנק הבינלאומי הראשון בע"מ נ' גזונטהייט ואח' (18.7.2022), פסקה 35, לפיהם "יוער, כי סעיף 7 לחוק בנוסחו הקודם ממשיך לחול על הליכים שהיו תלויים ועומדים ערב התיקון". כמו כן, מפסקי-דין שונים, שלא כאן המקום לפרטם, ניתן לכאורה להסיק מסקנות סותרות בעניין זה.
כך או כך, אני סבורה כי בענייננו, יש לדחות את טענת התובעת לפי סעיף 7 לחוק ההתיישנות, וזאת הן לפי נוסחו הקודם והן לפי הנוסח החדש.
סעיף 21 לחוק ההתיישנות
אשר לטענת התובעת לתחולתו של סעיף 21 לחוק ההתיישנות, הרי שמקובלת עלי טענת הבנק, לפיה סעיף זה מופנה לשאלת ההתיישנות של פסק-דין ואינו קשור לשאלת התיישנותה של תובענה שטרם הוגשה.
סוף דבר
מכלל האמור לעיל, התובענה נגד הבנק ונגד הנתבע 2 נדחית על הסף.