אין לכאורה מחלוקת בין הצדדים והמומחים הרפואיים-כולל החוקרים מחברי ת/2-ת/4 ו-נ/1-נ/5-בקשר לעובדות דלהלן העולות בין היתר מהרשומות הרפואיות הכלולות בנ/3 תוך הקדמת מספר הגדרות מונחים רפואיים כפי שעולות מהראיות שהוגשו:
(א) הגדרות השריר הקאומסטרי-הוא שריר העוטף את כלי הדם וחבל הזרע המובילים לאשכים, המתכווץ בעת גירוי חיצוני כולל קור ופחד וגורם עקב זאת להעלאת האשך מכיסו לעבר תעלת המפשעה.
בעקבות איבחון זה הזמין הרופא את התובע לבדיקה על-ידי דר' לנדאו-מומחה לאורולוגיה של ילדים-חצי שנה לאחר מכן, אך התובע בא לבדיקה באיחור, ב-17.5.94, ונבדק על-ידי דר' לנדאו, שמצא כי "האשך השמאלי נמצא במפשעה" וכי "ניתן להורידו לשק אך מיד חוזר למפשעה" ולכן הוגדר כאשך רטרטקיאלי (נייד), תוך ציון כי האשך קטן באופן משמעותי מהאשך הימני, עובדה המעוררת חשד של נוון מבחינת הפוריות ואפשרות של היתהוות גידול ממאיר בו ולכן הציע לבצע ניתוח שבו תילקח רקמה מהאשך כדי לבדוק את מצבו אם אכן אטרופי (מניוון)-יכרת ואם תקין-יקבע (נ/3-2/3).
קיבוע מוקדם של האשך ב-12/82 ואפילו ב-7/93, היה מאפשר פוריות כלשהיא, בגבול של 25%-50% כאשר גם מרקמת אשך שאינו מסוגל לייצר תאי זרע, ניתן להפיק תאי זרע להריון.
...
הצדדים חלוקים בעיניין אחריות בשאלות דלהלן:
האם ביום 23.12.82, לא היה יסוד למסקנת הבודק (פרופ' ח' אבו-דאלו) כי האשך הוא "נייד" כגרסת הנתבעת, בעוד שהמסקנה הנכונה היתה כי האשך, היה בגדר אשך "טמיר" כגירסת התובע? ב. גם אם היה יסוד למסקנה כי האשך נייד, האם נכון היה לקבע את האשך כגירסת התובע, אם לאו כגירסת הנתבעת? ג. האם נכון היה להורות על מעקב אחר פעילות האשך ולפקח על כך כגירסת התובע, אם לאו כגירסת הנתבעת? ד. האם המעקב כנ"ל היה מוביל לתוצאה שונה כגירסת התובע אם לאו כגירסת הנתבעת? ה. האם ביום 4.7.93 נכון היה כי התובע יופנה לניתוח קיבוע האשך כגירסת התובע אם לאו כגירסת הנתבעת? ו. האם היה בקיבוע ב-7/93 כדי להציל את האשך כגירסת התובע אם לאו כגירסת הנתבעת? 4.
(2) נזק לא ממוני לאור כל האמור לעיל, הואיל והנכות הרפואית בגין כריתת האשך נקבעה בין היתר עקב הסיכון שבאובדן מלא של הפוריות אם יאבד גם האשך השני או יתנוון ובהיתחשב בין היתר באפשרות, בהסתברות גבוהה, כדעת פרופ' י' וינוגרד ו' רמון-כי גם אם האשך היה מקובע ב-12/82, סבל כבר מניוון שהיה מוביל לכריתתו-אז או מאוחר יותר-מחמת העדר פוריות וחשש להווצרות גידול ממאיר בו, מעמיד אני את הפצוי בראש נזק זה על סך 75,000 ש"ח, הכולל כאמור את מרכיב צמצום יכולת הפוריות ואת סבל התובע הכרוך באישפוז, בניתוח ובתוצאותיו, כמתואר לעיל.
לאור כל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 160,000 ש"ח צמוד למדד ונושא ריבית מהיום בצירוף הוצאות המשפט משוערכות להיום, אך למעט הפרש האגרות שבין אגרת התביעה על הסכום הנ"ל אילו הוגשה בבית משפט השלום ולבין האגרה החלה על הגשת התביעה כפי שהוגשה בבית משפט זה, שיחול על התובע.
כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע שכר-טירחה עו"ד בשיעור 20% מהסכומים הנ"ל בסעיף 7 בס"ק (2), (3) ו-(4) בצירוף מע"מ כדין.