מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחוד התנגדויות לביצוע שיקים בין צדדים זהים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני שתי תביעות שהדיון בהן אוחד.
התביעה בתיק 47281-05-16 ("תביעת סלמה") ראשיתה בהתנגדות שהגיש אביטן לבצוע שני שיקים בסכום כולל של כ- 18,000 ₪ על ידי גב' דינה סלמה, בשם חברת פטיט סי, אשר הוסבה למתכונת הנוכחית בהחלטת כב' הרשם רומי על קבלת ההיתנגדות.
התובע עותר לפצוי בסך 200,000 ₪ בגין שווי הציוד שלא הוחזר לו, בתוספת סך 160,000 ₪ בתוספת מע"מ עבור 16 חודשי שימוש בציוד לפי חישוב של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ לחודש, וכן תשלום חודשי זהה עבור כל חודש שבו ממשיכים הנתבעים או מי מהם לעשות שימוש בציוד זה. התובע שכר מחברת קשדן בע"מ (להלן – "קשדן בע"מ" או "המשכירה המקורית") מבנה בשדרות החרות בחדרה לצורך הפעלת מסעדה.
המשא ומתן בין התובע למחלוף לא השתכלל להסכם מחייב וממילא, הסכם זה, לו נחתם, היה עומד בסתירה להסכם השכירות של התובע ופטיט סי לא היתה מחוייבת לו. במסגרת המשא ומתן בין התובע לבין מחלוף, ניכנס מחלוף לעסק ואף שילם לתובע תשלום בסך 8,000 ₪, שאותו העביר לפטיט סי. בעודו מצוי בעסק ב"תקופת נסיון" מכח מגעיו עם התובע, ניכנס מחלוף למשא ומתן עם הנתבעת מאחורי גבו של התובע, ביודעו כי התובע מצפה להיות חלק מהסדר כלשהוא בין הצדדים.
...
יש לקבוע אפוא כי משך כשלושה חודשים עשו הנתבעים שימוש לא רק בתשתית, החוסה תחת סעיף 14 לחוזה, אלא גם במטלטליו של התובע, לרבות ציוד חשמל, כלי מטבח ועוד, וכן בציוד מתכלה של התובע כגון מפיות, סבון, חומרי ניקוי ועוד.
אחריות הנתבעים מכל האמור לעיל עולה כי פטיט סי הפרה חובתה לפצות את התובע לפי המנגנון שנקבע בסעיף 16 להסכם השכירות שנחתם בין התובע לבין קשדן בע"מ, שפטיט סי נכנסה בנעליה.
משקבעתי כי היה על פטיט סי לפצות את התובע בגין השקעותיו בנכס, שסכומן עלה בהרבה על סכום שני השיקים שבמוקד תביעת סלמה, אני קובע כי לא היה מקום לפתוח בהליך הוצאה לפועל נגד אביטן וכי סלמה תישא בכל הוצאות הליך ההוצאה לפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שני השקים חוללו בציון "אין כסוי מספיק". אין מחלוקת כי שני השקים נימסרו מראש לשם תשלום דמי שכירות לפי הסכם שכירות שנכרת בין הצדדים ביום 30.9.17 ולאחר מימוש אופציה להארכת השכירות עד ליום 31.12.19.
לימים אוחדה עם תיק זה, היתנגדות לבצוע שטר שהוגשה על ידי הנתבע כנגד בקשה לבצוע שטר נוספת מיום 19.12.19 ובגין שני שקים נוספים זהים לקודמיהם אך מועד פרעונם ליום 1.11.19 וליום 1.12.19.
...
סוף דבר הוא כי התביעה המתוקנת כולה נדחית.
אף תביעה זו נדחית נוכח נסיבות התנהלות התובעים בקשר עם תיקון הליקויים במושכר ונקיטת הליכים משפטיים כנגד הנתבע ואשתו תוך חיוב מיותר של הוצאות משפט והוצאה לפועל כפי שהוטלו על הנתבע ואשתו ללא עוול בכפם.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

רקע ארבעה מהשטרות נכללים בהתנגדות שהוגשה בת"ט 12762-06-21, ואילו שטר נוסף בסכום זהה מצוי בהתנגדות בהליך ת"ט 4424-11-21.
הדיון בשני ההליכים הנ"ל אוחד.
בין הצדדים נכרת ביום 22.10.17 הסכם ("הסכם קבלן משנה")- (להלן: "ההסכם"), לפיו הוטל על המשיבה ביצוע עבודות המיקרו דחיקה של קו ביוב מאסף (להלן: "העבודות") במסגרת מיכרז בו זכתה המבקשת לבצוע עבודות תשתית לשכונת נאות אפק בקרית ביאליק (להלן: "האתר" או "הפרוייקט").
מכאן שעל פי מהותם של דיני השיטריות – הטענה כאילו גם לאחר שנימסר השטר הוא עדיין כפוף לקיומה של עסקת היסוד – וכי אין לשטר חיות ללא עסקת היסוד – אינה יכולה לעמוד, והדבר נכון שבעתיים שעה שבין הצדדים נחתם זיכרון דברים שבעטיו נימסרו שטרות תחילה, ובהמשך אף נחתם זיכרון דברים שני אשר במסגרתו נימסרו המחאות שהחליפו את ההמחאות שנמסרו במסגרת זיכרון הדברים.
סיכומו של דבר כאמור, אינני סבור כי מדובר בהגנה מבוססת או משכנעת – על כל פנים כך הוא בהנתן התשתית הראייתית המונחת לפניי בשלב מקדמי זה, ואני סבור כי סכויי ההגנה אינם מן הגבוהים, ועל כן אני סבור, שיש להתנות את קבלת ההיתנגדות בנקודה זו בהפקדה כספית של מלוא סכום ההמחאות, שיהיה בה כדי להבטיח, שככל ותידחה ההגנה בסופו של דבר – לא תמצא עצמה המשיבה בתום הליך משפטי יקר, מבלי שיש בידה להפרע את חובה.
...
עם זאת, אני סבור כי לא ניתן לקבוע בוודאות כי טענת הקיזוז היא "הגנת בדים", וקיימת אפשרות – גם אם בדוחק רב – כי המבקשת תצליח להוכיח כי קמה לה זכות קיזוז למול סכומי השטרות.
סיכומו של דבר כאמור, אינני סבור כי מדובר בהגנה מבוססת או משכנעת – על כל פנים כך הוא בהינתן התשתית הראייתית המונחת לפניי בשלב מקדמי זה, ואני סבור כי סיכויי ההגנה אינם מן הגבוהים, ועל כן אני סבור, שיש להתנות את קבלת ההתנגדות בנקודה זו בהפקדה כספית של מלוא סכום ההמחאות, שיהיה בה כדי להבטיח, שככל ותידחה ההגנה בסופו של דבר – לא תמצא עצמה המשיבה בתום הליך משפטי יקר, מבלי שיש בידה להיפרע את חובה.
אשר על כן, ועל יסוד האמור לעיל, אני קובע כדלקמן: 5129371ההתנגדות מתקבלת במובן זה שניתנת רשות להתגונן מפני התביעה בטענת הקיזוז, ובה בלבד.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תחילה נותב הדיון בתיק ההוצל"פ השני לבית המשפט בחדרה אך בהחלטת כב' הנשיאה אייזנברג מיום 6.2.23 אוחד הדיון בשתי ההתנגדויות בפני מותב זה. לטענת המבקשת הציגה המשיבה את השיקים לבצוע ללא כל זכות שבדין, שעה שהיה ידוע לה כי אינה זכאית להגישם ולקבל תמורתם.
תימלול של שיחה זו לא צורף אך שיחה זו הושמעה בדיון שהתנהל בפני תוך שתמלולה הונח בפני נציג המבקשת אשר אישר כי התימלול זהה לשיחה (ת/1 – מפנה לפרוטוקול הדיון מיום 27.4.23).
יתרה, בסיכומי המשיבה נטען ובצדק כי גם ככל שתתקבל טענת המבקשת כי הודיעה למשיבה שהשיקים מושא התביעה כאן נגנבו, היה זה לטענת שני הצדדים באותה שיחה מתומללת שצורפה כנספח ד' להתנגדות המוזכרת לעיל, אשר ממנה עולה במפורש כי היתקיימה לאחר שהשיק מושא תיק ההוצל"פ הראשון חולל – קרי, לאחר 20.2.22 (מהסיבה: נתקבלה הוראת ביטול) שעה שהשיקים נימסרו למשיבה עוד בחודש ספטמבר 2021 בהתאם לקבלה על ניכיון השיקים שהונפקה לשנקל נושאת תאריך 19.9.2021.
בדיון לא הכחיש נציג המבקשת את השיחה שהושמעה בדיון, את תוכנה או כי הוא הדובר בה. בא כוחו טען בסיכומיו רק כי יש לראות בתימלול השיחה המצורף כנספח ד' כמכריע וזאת לאחר שבתצהיר הכחיש נציג המבקשת שיחה זו כזכור, שעה שגם לו הייתי נסמכת בפסק דיני זה על שיחה זו הרי שממילא מתוכנה עולה כי שיחה זו היתקיימה בין הצדדים לאחר חילולם של השיקים.
...
טענות המבקשת לכישלון תמורה כנגד המשיבה נדחות על ידי משהוכח על ידי המשיבה היפוכו של דבר ומתן תמורה למסבי השיקים אשר הסבו את השיקים מושא ההתנגדויות לידי המשיבה כדין בנסיבות.
מבלי לקבוע דבר לעניין האמירה המצוטת לעיל מפי נציג המבקשת "מתחייב וערב אישית לפרעון החוב המבוטא בהמחאות" - אני קובעת כי דין ההתנגדות להידחות.
סוף דבר אני מורה על דחיית ההתנגדויות מושא 2 התיקים אשר יושבו לבצוע בלשכת ההוצל"פ. מחייבת את המבקשת בהוצאות המשיבה בסך 2,500 ₪ אשר יתווספו לסכום החוב בתיקי ההוצל"פ. ערעור בהתאם להוראות הדין.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני היתנגדות לבצוע שטר.
המבקש עוד טען כי השיק הראשון ע"ס 80,000 ₪ ניתן ככיסוי להלוואה אשר העמיד למשיב במזומן, ועדות על כך הנה זמן פרעון שיק אחר בסכום זהה אשר ניתן ע"י המשיב למבקש חודש לאחר זמן פרעון השיק דנן.
יתרה מזאת, המבקש טען כי השיק השני ניתן למשיב כשיק בטחון בהתאם להסכם הלוואה אשר נחתם בין הצדדים במסווה של הסכם שתוף עסקי ביום 05.06.2021 ולפיו נתן המשיב למבקש סכום של 400,000 ₪ ובתמורה יפרע המבקש את חובו וישלם למשיב סך של 5,000 ₪ בחודש באופן שאינו תלוי בחוב עצמו.
בע"א 89/465 גדעון בן צבי נ' בנק המזרחי המאוחד פ"ד מח (1) 66, נפסק: .
כן ראה פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי בע"א (ת"א) 2277/04 קלאסיק אייר הובלה אוירית בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ [פורסם בנבו]: "...עם זאת, מבקש רשות להיתגונן חייב לאמת את הגנתו בתצהיר, כמשקל נגד לראיה שבכתב התומכת את התביעה נגדו. בתצהירו, חייב הנתבע להכנס לפרטי העובדות, ואין די בטענה סתמית שאינה יכולה להוות טענת הגנה הראויה לברור (שם, בעמ' 408)." בעניינינו, טענת המבקש כאמור הנה כי השיק הראשון נשוא ההיתנגדות ניתן ככיסוי להלוואה שנתן המבקש למשיב ואשר בגינה נותר המשיב חייב לו סך של 329,000 ₪, וכי עומדת לו טענת הקזוז כנגד השיק השני כך שלטענתו שילם למשיב במזומן סך של 181,600 ₪ וזאת בנוסף לסך 25,000 ₪ ששילם בהעברות לב"כ המשיב.
...
אשר על כן אני קובעת כי ההתנגדות מתקבלת בכפוף להפקדה כאמור ותצהיר המבקש ישמש ככתב הגנה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו