מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איומים על בית משפט במהלך דיון

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

זאת, כך המערערת, במיוחד בשים לב לפגמים השונים שנפלו בהחלטות אלו – ובפרט העובדה שרבות מההחלטות ניתנו במעמד צד אחד ומבלי שנעשה ניסיון לאתרה; ההחלטה לקבוע דיון בבקשת הפסלות באופן שמעיד כי המותב "החליט מראש" לדחות את הבקשה; והעובדה שהמותב ייחס לבא-כוחה "איום" על בית המשפט.
כפי שהובהר בפסיקה, "בית משפט נידרש לא אחת להתנהגותם של הצדדים המופיעים בפניו, על מנת להבטיח נהולו התקין והיעיל של ההליך שלפניו"; הדבר עשוי לקבל ביטוי הן בהערות במהלך דיון והן בהחלטות שיפוטיות, ואין בבקורת מעין זו כדי להקים, כשלעצמה, עילה לפסילת המותב (ע"א 596/07 פלוני נ' שטרק, פסקה 4 (22.4.2007); וראו גם: ע"א 377/20 פלוני נ' פלונית, פסקה 6 (5.2.2020); ע"פ 8397/22 שיר נ' מדינת ישראל, פסקות 14-13 (15.12.2022)).
...
בענייננו, לא שוכנעתי כי הביקורת שהביע המותב כלפי בא-כוח המערערת מקימה חשש ממשי למשוא פנים מצדו בכל הנוגע להמשך ניהול ההליך.
בנסיבות מיוחדות אלו, לא שוכנעתי כי טענות המערערת בהקשר זה מקימות, כשלעצמן, עילה לפסילת המותב (השוו: ע"א 2004/18 פלונית נ' פלונית, פסקה 3 (18.7.2018)).
מכל הטעמים שפורטו לעיל – הערעור נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ב-ע"פ (מחוזי-ב"ש) 39297-12-22 סעד נ' מדינת ישראל (3.5.23) דחה בית המשפט המחוזי בבאר שבע, הרכב בראשות כב' הנשיאה יפה כץ וכב' השופטים עדן ולוין, ערעור הנאשם על הכ"ד ב-ת"פ 29720-09-20 מדינת ישראל נ' סעד (26.6.22), במסגרתו הורשע באיומים, בכך שב-27.11.19 (כ-10 חודשים לפני הארוע בתיק שלפני), במהלך דיון בעתירת הנאשם בבית המשפט המחוזי בבאר שבע איים על בית המשפט ועל היועץ המשפטי מטעם שב"ס שנכח בדיון, באומרו "כל יום עובר עליי לשרוף מישהו או לעשות משהו אחר, אם צריך לעשות משהו עם הידיים שלי אני אעשה בשביל לעבור מבית הסוהר הזה, אם אתה רוצה שאני אהיה משוגע אין בעיה אני אפגע באנשי סגל וזהו, ומי שאחראי אחראי, אני אלך בדרך שלי". בגין אלו הושתו על הנאשם ב-8.11.22 4 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה ו-2,000 ₪ התחייבות.
...
מתחם העונש ההולם בהינתן המפורט לעיל אני קובעת מתחם העונש ההולם נע מענישה שלא כוללת מאסר בפועל עד 10 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
משיקולים אלו, ותוך התחשבות במצבו הכלכלי של הנאשם, בהיותו אסיר, אשר יש להניח כי פרנסתו בדוחק, ובהתאם להוראת סעיף 40ח לחוק העונשין - אני קובעת מתחם קנס כמתחם 2,000 ₪ - 10,000 ₪.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, תוך התחשבות בצורך בהרתעה אישית ובהרתעת הרבים, בהתאם לסעיפים 40ו ו-40ז לחוק העונשין ומאחר שאין מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל שיקולי שיקום או הגנה על שלום הציבור לפי הוראות סעיפים 40ד ו-40ה לחוק העונשיןמיום 10.7.2012, מצאתי כי יש למקם את הנאשם בחלקו האמצעי של המתחם ואני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 5 חודשי מאסר בפועל, במצטבר לעונש המאסר אותו מרצה כעת; 3 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים מהיום שלא יעבור כל עבירת אלימות, לרבות איומים; קנס בסך 2,000 ₪, או 50 ימי מאסר תמורתו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד ייחס בית המשפט קמא משקל לעובדה, כי על אף שבמסגרת הדיון שהתקיים ביום 1.9.23 (במעמד צד אחד) כבר הפנה בית המשפט את שימת ליבו של המערער לעובדה כי אין בסמכותו להורות על צו מעצר ועל צו אישפוז כפוי במסגרת החוק למניעת הטרדה מאיימת, חזר המערער והתעקש כי כך יורה בית המשפט בטענה כי "סמכויות בית המשפט הן בלתי מוגבלות" (עמ' 12 לפרוטוקול מיום 1.9.23, ש' 30).
אף דינו של רכיב זה בעירעור דחייה; הן מקום בו כדין קבע בית המשפט קמא כי הוא משולל סמכות להורות על אישפוז כפוי מכוח הוראת החוק למניעת הטרדה מאיימת והן נוכח העובדה, כי החוק לא נועד להגן על צרכים חברתיים רחבים, אלא על איום או הטרדה המופנים ל"אדם" (ראו סעיף 1 לחוק ולפיו מטרת החוק הנה להגן על "אדם").
הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח העובדה, כי במועדים סמוכים למועד הגשת הבקשה מושא העירעור כאן (שהוגשה כאמור לבית המשפט בפתח תקווה), הגישו המערערים לבית המשפט בכפר סבא, בקשה ובה התבקשו סעדים זהים וזאת מבלי לעדכן את בית המשפט ומבלי שהדבר אף הובא לעיוני על ידי המערערים במסגרת העירעור כאן; אזכיר, כי הבקשה מושא העירעור כאן הוגשה לבית המשפט בפתח תקווה ביום 31.8.2023, היתקיים בה דיון במעמד צד אחד ביום 1.9.2023 ובמעמד שני הצדדים ביום 3.9.2023.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכתב הערעור על נספחיו, בהודעת המערער בדבר נחיצות הכרעה בערעור (הודעה מיום 18.9.2023) ובתשובה לערעור שהגיש המשיב, מצאתי כי דין הערעור להידחות מכוח הוראת תקנה 138 (א) (5) לתקנות סדר הדין האזרחי.
לעניין זה אוסיף, כי הבקשה הוגשה על יסוד אירוע מסוים, אירוע במסגרתו טענו המערערים בבקשתם כי המשיב יצא מביתו כשבידו סכין או דוקרן "במטרה לדקור" את בן זוגה של אם המערערת ובאופן מסכן חיים; אלא שבן זוגה של אם המערערת, אשר העיד בפני בית המשפט קמא, העיד כי לא ראה סכין בידי המשיב אך ראה שהמשיב "יצא עם כלי" ו- היה "במוד מסוכן" (עמ' 8 לפרוטוקול הדיון שור' 22-25) ואיני מקבלת את עמדת המערערים (שנטענה לראשונה בהודעת הערעור) לפיה יש לראות בעדות זו כחוות דעת מומחה לאור היותו של בן זוגה של אם המערערת קצין משטרה בדימוס.
משנדחה הערעור לאחר שנדרש המשיב להגיש תשובה מטעמו וזאת על אף שניתנה למערערים ההזדמנות לשקול את הצורך בערעור לאור שינוי הנסיבות, מצאתי לחיים אף בהוצאות הערעור בסך כולל של 3,500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאור האמור סובר הנאשם כי על בית המשפט לדחות את הבקשה ולא להתיר את קבלת ההודעות במישטרה בהתאם לסעיף 10א לפקודת הראיות.
כך מתאר שאלתיאל את הארוע במהלך דיון ההוכחות שהתנהל בפני בית המשפט: "שישי בערב...אני זוכר שהיה עימות ביני לבינו. אני לא זוכר בדיוק מה קרה שמה. אני לא זוכר. אני בן אדם שאני מעביר. אני נהג מונית אני מעלה מאה אנשים ביום מספרים לי את הצרות שלהם...אני רק זוכר שהיה ביני לבינו עימות והוא צעק וקילל ואישתי ראתה מאחורה ופחדה...אחרי זה היא אמרה לי בוא נלך למישטרה..." (עמ'41 לפרוטוקול הדיון מיום.
יש לציין, בעיניין זה, כי לא נטען בפני בית המשפט כי איום או פחד הוא הגורם ל"אובדן הזכרון" אצל שאלתיאל במקרה הנידון.
...
אי שיתוף הפעולה של העדים, שאלתיאל ואשתו, מביא, לדעת הנאשם, למסקנה כי מדובר בגירסה שקרית שהציגו בהודעות שמסרו במשטרה וכעת אל מול בית המשפט ומיראתו אותו, מסרב שאלתיאל לשוב על הגרסה השקרית שמסר במשטרה.
לאור האמור, אני סובר כי יש לדחות את הבקשה ולא להתיר את קבלת ההודעות במשטרה בהתאם לסעיף 10א לפקודת הראיות, חלף העדות שמסר שאלתיאל בפני בית המשפט.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נקבע מיתחם --- והושתו 6 חודשי מאסר; בע"פ (מחוזי-ב"ש) 39297-12-22 סעד נ' מדינת ישראל (3.5.23) – בית המשפט המחוזי דחה ערעור הנאשם על הכ"ד ב-ת"פ 29720-09-20 מדינת ישראל נ' סעד (26.6.22), במסגרתו הורשע באיומים, בכך שבמהלך דיון בעתירתו איים על בית המשפט ועל היועץ המשפטי מטעם שב"ס שנכח בדיון, באומרו "כל יום עובר עליי לשרוף מישהו או לעשות משהו אחר, אם צריך לעשות משהו עם הידיים שלי אני אעשה בשביל לעבור מבית הסוהר הזה, אם אתה רוצה שאני אהיה משוגע אין בעיה אני אפגע באנשי סגל וזהו, ומי שאחראי אחראי, אני אלך בדרך שלי". בגין אלו הושתו 4 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה ו-2,000 ₪ התחייבות; בת"פ (שלום-ק"ג) 990-03-22 מדינת ישראל נ' חריפלוב (10.7.23) (להלן: ענין חריפלוב),– הנאשם הורשע בשני כתבי אישום המתארים אירועים נפרדים.
...
מאז ביצוע העבירות לא הסתבך בפלילים, כמו גם קודם לכן ושירות המבחן התרשם בסופו של דבר אף כי המערער יכול להשתלב בהליך טיפולי וכיום קיבלנו דיווח כי המערער השתלב בהליך זה, מתמיד בו ומגיע לפגישות.
נוכח כל האמור ובשים לב להשתלבות המערער באופן חיובי בהליך טיפולי ושיקומי אנו מקבלים את הערעור במובן זה שתחת חודשיים עבודות שירות, המערער יבצע של"צ בהיקף גבוה מזה שביקש שירות המבחן – 200 שעות וזאת במשך שנה מהיום.
לאור כל האמור אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: צו של"צ בהיקף של 240 שעות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו