פסק דין נוסף שאליו היפנו ב"כ המערערים היה ת"פ 8171/09 של בית משפט המחוזי (באר שבע), מפי כב' השופט נ' זלוצ'ובר, מדינת ישראל נ' אבו קרון, מיום 7.10.10, (להלן: "פרשת אבו קרון") באותו עניין הורשע הנאשם, תושב סיני שבמצרים, על פי הודאתו, בכתב אישום מתוקן בן שישה אישומים, שכלל שלוש עבירות של קשירת קשר לעוון, קשירת קשר לפשע, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, עבירה של הדחה בחקירה וכן עבירות רבות של הברחה לפי פקודת המכס.
באישום השני הורשעו הנאשמים בכך שביום 11.11.08, מועד הבחירות לעריית ירושלים, ביחד עם אחרים ותוך הצטיידות בכלי תקיפה ובהם סכינים, מקילות, אגרופן ושוקרים חשמליים, איימו על חברי וועדות קלפי בבחירות לעריית ירושלים, ניכנסו אל שלוש קלפיות, נטלו מתוכם את ארגזי ההצבעה ואת ציוד הקלפי והציתו אותם, תוך השמדת הקלפיות.
הנאשם היה תושב רצועת עזה שהצטרף לפעילות באירגון גדודי חללי אל-אקצה והסכים לבצע פיגוע בישראל שבמהלכו יהרוג יהודי, יסתיר את גופתו ויעביר את תעודת הזהות לאירגון כדי לאפשר מו"מ לשיחרור אסירים, לרבות מרואן ברגותי.
...
סוף דבר
לאור כל האמור, ועל אף שגם לטעמי ראויים המערערים להיענש בחומרה על מעשיהם, יש להביא לידי ביטוי את שנאמר לעיל בהפחתה מסוימת של עונשי המאסר בפועל שנגזרו עליהם על ידי הערכאה קמא, תוך שמירה על מדרג הענישה שקבעה הערכאה הדיונית, בהתחשב בשוני בין נתוניהם האישיים של וואיל ושל ניזם, כולל עברם הפלילי ועונשי המאסר שריצו בעבר, לבין נתוניו של אחמד.
בית משפט קמא התייחס בהרחבה בפסק דינו לנסיבותיהם האישיות של הנאשמים ויצר מדרג ענישה בין הנאשמים בהתייחס למידת החומרה שבמעשי כל אחד מהם – מדרג המקובל עלי ובנדון זה אינני מקבל את עמדת ב"כ מערער 1 הסבורה כי חלקו של מרשה אינו רב ואולי אף פחוּת מזה של המערערים 2 ו-3.
השאלה הניצבת בפנינו היא, אפוא,האם מדרג הענישה שהוחל בסופו של דבר על הנאשמים הוא מדרג רציונאלי וסביר, או שמא יש בו משום פגיעה בערך השוויון בין הנאשמים, המצדיק את התערבותנו בשים לב למכלול שיקולי הענישה.