מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איגוד ערים אזור דן - מכרז לפינוי אשפה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע המשיבה (להלן: "אקו – לוגי") הנה חברה הרשומה בישראל, אשר זכתה במיכרז מטעם איגוד ערים איזור דן (תברואה וסלוק אשפה) לתפעול אתר למחזור פסולת ביניין בחיריה, והיא נהגה לחייב קבלני פינוי פסולת בתשלום בהתאם לכמות הפסולת ששפכו באתר; המערערת 1 (להלן: "חברת פנאי") נהגה לפנות פסולת ביניין לאתר חירייה.
...
גם אם קיים חוב בין הצדדים, אין לחייב את אלי באופן אישי לשאת בו: שגה בית משפט קמא כשקבע כי יד להרים את מסך ההתאגדות בין אלי לחברת פנאי: שגה בית המשפט קמא משקבע כי מהדוחות השנתיים עולה כי חברת פנאי מצויה בהפסדים; המערערים פעלו בתום לב וחשפו את הדוחות השנתיים, מאזנים ואסמכתאות בנוגע לחברת פנאי, אולם בית המשפט התעמק בכך שלא צירפו ביאורים ביחס לרשימת החובות; אקו – לוגי לא דרשה מסמכים נוספים, אשר היו מומצאים אילו נדרשו, אין להסיק כאילו המערערים היו צריכים להוכיח את התביעה עבור אקו – לוגי; חברת פנאי היא חברה פעילה ועובדת, בעלת חשבון בנק פעיל, ללא בעיות תזרימיות העומדת בפני התחייבויותיה כלפי ספקים; שגה בית המשפט קמא כשהגיע למסקנה כי מהלכיו של אלי לכפות על אקו – לוגי להגיע עימו למשא ומתן להפחתת הסכומים, נועדו כדי לקפח את אקו – לוגי; הפעולה של הרמת מסך הינה פעולה לא שגרתית ונדירה לאחר שמנהל החברה מעל בתפקידו או פעל במרמה ובית המשפט החליט על הרמת מסך ללא כל עילה שבדין; בית המשפט לא נימק את קביעתו לחיוב אלי, ולא קבע כי הוא מעל בתפקידו או פעל בחוסר תום לב או במרמה; לא הונחה תשתית עובדתית מינימלית להרמת המסך; רשימת העילות בסעיף 6 לחוק החברות, תשנ"ט – 1999 מצומצמת כשלעצמה ולא התקיימה במקרה זה. אקו – לוגי לא עמדה בתנאים הקבועים בסעיף 6 לחוק החברות - השימוש במסך ההתאגדות לא נעשה לצורך הונאה או קיפוח אדם, ולא נעשה משיקולים של צדק או ניהול הנגוע במניעים זרים שלא לטובת החברה.
אין בידי לקבל את טענות והשגות המערערים, לעניין קביעות בית המשפט קמא בשאלת קיומו של החוב.
לאור קביעותיו העובדתיות של בית משפט קמא בדבר התחייבותו האישית של אלי כלפי אקו – לוגי, בהן בית משפט זה אינו נוטה להתערב, יש לדחות את הערעור גם בשאלת החיוב האישי.
סוף דבר הערעור נדחה.
המערערים ישלמו ביחד ולחוד למשיב, את הוצאות הערעור ושכ"ט עו"ד בסךכולל של 3,600 ₪.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"מ 2311/02 לפני הנשיא א' ברק והשופטים ד' ביניש, א' פרוקצ'יה איגוד ערים איזור דן (תברואה וסלוק אשפה) 1. דסאל מרחבים, חברה לעבודות עפר בע"מ 2. י.ר.א.ב שרותי נוי (1985) בע"מ עע"מ 2310/02 י.ר.א.ב שרותי נוי (1985) בע"מ 1. דסאל מרחבים, חברה לעבודות עפר בע"מ 2. איגוד ערים איזור דן (תברואה וסלוק אשפה) עע"מ 2311/02 פסק-דין
האגוד פירסם מיכרז פומבי לפינוי אשפה עבור ערים חברות האגוד בגוש דן, ובהן תל-אביב-יפו, רמת-גן, גבעתיים, חולון, בת ים ובני-ברק.
...
ביום 24.6.2002 החלטנו על קבלת הערעורים ועל ביטול פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי.
ככל שמושא המכרז הינו פרויקט מורכב יותר, יינתן משקל גדול יותר לאמות המידה הנוספות, ובראשן מומחיותו וניסיונו של המציע: "כשמדובר בפרויקט כה גדול, מסובך ומתוחכם כזה שנדון כאן, נכון כלל זה, גם כשפער המחיר בין ההצעה הזולה, הנדחית, להצעה היקרה, המתקבלת, הוא רב, ואפילו כשיעור שלו טוענות העותרות" (בג"ץ 350/84 אלקו הנ"ל בעמ' 663).
טענה זו אין בידינו לקבל.
בעניין שלפנינו, לאחר שבחנו את הליך בחירת הזוכה על-ידי הוועדה ואת נימוקיה, הגענו למסקנה כי החלטת הוועדה, המבוססת על שיקולים מקצועיים, נומקה בטעמים ענייניים, והיא מצויה במיתחם הסבירות המסור לשיקול-דעתה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים 11 פברואר 2014 עת"מ 52402-01-13 בפני כב' השופטת שרה גדות, סגנית נשיא העותרת: חן המקום ע"י ב"כ ארז טיקולסקר ושות' המשיבים: 1.עריית קריית אונו ע"י ב"כ עו"ד מוטי בר-לב 2.איגוד ערים אזור דן (לתברואה ולסילוק אשפה) ע"י ב"כ עו"ד הרציג, ברק, הדסי פסק דין
המשיבים טוענים כי העותרת אינה יכולה להישתתף במיכרז, אם תקיים זאת הערייה, שכן אין לה תחנת מעבר בעלת קיבולת אשפה מספיקה, והעותרת אף הורשעה בפלילים במסגרת שירותיה בתחום פינוי האשפה.
המשיבים מצביעים על סעיף 249(31) לפקודת העיריות המדבר על סמכויות הערייה, הם מפנים לסעיף 5 לצוו האגוד הקובע כי לשם תפקידו יהיו לאיגוד סמכויות הנתונות לרשות מקומית לכל דבר ועניין, הם מפנים לסעיף 10 לחוק איגוד ערים ומכל אלה מבקשים הם לקבוע כי ההיתקשרות בין הערייה לבין האגוד כמוה כהתקשרות בין רשויות מקומיות אשר אינה דורשת פירסום מיכרז.
...
אי לכך ומחמת שיהוי דין העתירה להידחות.
לאור האמור לעיל ובנסיבות שבפנינו, אין מקום לקבוע כי מדובר בפגיעה חמורה בשלטון החוק ומשום כך דין העתירה להידחות מחמת שיהוי.
העותרת תשלם לכל אחד מהמשיבים 10,000 ₪ ובסה"כ 20,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית הלכה מושרשת היא כי בבואו של בית המשפט לבקר הליכי מיכרז, בוחן הוא את סבירות הפעלת שיקול דעתה של ועדת המכרזים ואת תקינות הליכי המיכרז ואין הוא מחליף את שיקול דעתה של ועדת המכרזים בשקול דעתו משל היה "ועדת מכרזים עליונה". החלטתה של ועדת המכרזים תבוטל רק מקום בו הוכחו פגמים מהותיים היורדים לשורשו של עניין דוגמאת חוסר סבירות, פגיעה בשיווין בין המשתתפים במיכרז, הפלייה, פגם בטוהר המידות של הוועדה או מי מחבריה וכיוצ"ב, ראה לעניין זה, בג"צ 3050/84 אלקו בע"מ נ' איגוד ערים אזור דן (ביוב) פ"ד לח (4) 660 (1984), עע"מ 3190/02 קל בנין בע"מ נ' החברה לטפול בשפכים רמת לבנים בע"מ, פ"ד נח (1) 590 (2003), עע"מ 3499/08 רון עבודות עפר ייזום ופיתוח נ.א. בע"מ נ' ועדת המכרזים - עירית עפולה (2009) שאלת סבירות שיקול דעתה של ועדת המכרזים ותקינות פעולותיה, נבחנות על בסיס נתוני המידע והמצב העובדתי אשר היו בפני ועדת המכרזים, בעת קבלת ההחלטה, ראה לעניין זה, עע"מ 4753/07 חן המקום בע"מ נ' המועצה האזורית חבל מודיעין (2008).
לטענת המבקשת, המיכרז נושא התובענה עוסק בעקרו בטיפול באשפה ביתית שלה מאפיינים ייחודיים המבדילים אותה מפסולת ביניין ודורשים ניסיון וידע בפרויקטים מסוג זה. המבקשת מפנה בהקשר זה לעדותו של טל כי אם מדובר באתר בו כ- 60% מהפסולת הנה אשפה ביתית כהגדרתה בחוק שמירת הניקיון, ניתן להגדירו כפרויקט של פינוי אשפה ביתית.
...
בא כוח ח.ל.ת, ביקש להגיש את יומני העבודה של פרויקט טייבה ובעניין זה קיבלתי את התנגדותו של בא כוח המבקשת, עו"ד שרעבי, מהטעמים המפורטים בהחלטתי ועיקרם: "לו רצתה המשיבה 2 להגיש מסמכים נוספים על אלה שהוגשו על ידה במסגרת התגובה לבקשה לצו מניעה זמני ניתנה לה אפשרות לעשות כן במסגרת תגובה להמרצת הפתיחה אשר המועד שנקצב להגשתה חל אף לאחר הגשת הבקשה הנוספת לצו מניעה זמני אליה צורפו אישורי המשרד לאיכות הסביבה אשר יומני העבודה שמבקשים להגיש עכשיו נועדו לסתור את האמור בהם. המשיבה 2 לא ראתה להגיש תצהיר משלים של המצהיר מטעמה על מנת לסתור או להגיב על האמור בבקשה הנוספת לצו מניעה זמני או בנספחים שצורפו לה. זאת ועוד, ב"כ המשיבה 2 מודה כי המשיבה 2 לא נענתה לבקשה להמצאת מסמכים אשר התבקשה על ידי המבקשת ביום 27.9.12. בנסיבות אלה, כאשר המסמכים שמבוקש להגישם כעת, לא גולו ולא הועברו לב"כ המבקשת ולא הוגשו מבעוד מועד במסגרת תצהיר משלים של מנהל המשיבה 2, לא ראיתי להתיר הגשתם כעת במסגרת חקירה נגדית לב"כ המשיבה 1. מעבר לכך, שיש לנהל את הדיון ב"קלפים פתוחים", הרי שהמסמכים האמורים אף לא גולו כאשר התבקשה בקשה ספציפית לגילויים ולא ניתן לצפות כעת כי ב"כ המבקשת יהיה ערוך לבדוק אותם או לחקור חקירה נגדית לגבי מסמכים המוגשים כעת מבלי שגולו קודם לכן" (עמ' 49 לפרוטוקול).
מהמקובץ עולה כי המבקשת עמדה בנטל הראיה המוטל עליה להוכיח טענתה כי כמויות הפסולת אשר פורטו על ידי אולניק, לצורך עמידה בתנאי הסף הכמותי, בכל הנוגע למכרזי טייבה קלאנסווה, אינם אמת.
בפסק הדין בפרשת חופרי השרון,התייחס כב' השופט רובינשטיין לסוגיית החזרת הערבות למציע שהצעתו נדחתה וציין: "כמותי כבית המשפט המחוזי סבורני, כי יש מקום להבחנה בין מקרה שבו ביקש המציע מיוזמתו את השבת הערבות, לבין מקרה בו הושבה לו זו באורח חד צדדי. כאשר מושבת למציע הערבות שלא מיוזמתו, לא ניתן לומר כי גילה דעתו בדרך זו או אחרת שאין בכוונתו לתקוף את החלטת הועדה. המלומד דקל מגיע למסקנה זו בהתבסס על הנמקתה של דעת הרוב בפרשת טמג"ש, לפיה מציע הדורש להחזיר לו את כתב הערבות מגלה את דעתו כי השלים עם תוצאת המכרז, עובדה היוצרת הסתמכות על ועדת המכרזים; נהיר שלא כך כאשר הערבות מושבת למציע באורח חד צדדי. כן מציין דקל שכל פרשנות אחרת תוביל לתוצאה אבסורדית, לפיה תוכל הרשות להשתיק את המציעים המפסידים מטענה לזכייתם במכרז, על ידי כך שתשלח להם את כתב הערבות חזרה (דקל ב', 382)); לשיטתו, מציע התוקף את תוצאות המכרז אינו חייב להותיר את ערבותו בידי עורך המכרז, ואף אינו חייב להמציא לידי עורך המכרז כתב ערבות חדש, כל עוד מתנהלת תביעה וטרם התקבלה הכרעה. לגישתו, משדחה בית המשפט את העתירה ואישר את החלטתה של ועדת המכרזים, ממילא הסתיים העניין והמצאת הערבות אינה רלבנטית; ועל כן, אם קיבל בית המשפט את העתירה, רשאית ועדת המכרזים לבקש מהמציע כי ימציא לה ערבות כתנאי להמשך ההליכים".באותו ענין, איחרה המשיבה בהגשת ערבות חליפית והחלטת בית המשפט לעניינים מנהליים להכשיר את ההצעה חרף הפגם האמור, אושרה על ידי בית המשפט העליון.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

האגוד פרסם מיכרז פומבי לפינוי אשפה עבור ערים חברות האגוד בגוש דן, ובהן תל-אביב, רמת-גן, גבעתיים, חולון, בת-ים ובני-ברק.
איגוד ערים איזור דן הנו תאגיד סטאטוטורי שהוקם מכוח חוק אגודי ערים, ועל כן חל עליו חוק חובת מיכרז כאמור בסעיף 36 לצוו איגוד ערים (הוראות אחידות), התשל"ז-1977: (א) בכפוף לאמור בסעיף קטן (ב), לא יתקשר האגוד בחוזה להעברת מקרקעין או טובין, להזמנת טובין או לבצוע עבודה אלא על פי מיכרז פומבי.
...
ביום 24.6.2002 החלטנו על קבלת הערעורים ועל ביטול פסק דינו של בית המשפט המחוזי.
ככל שנשוא המכרז הינו פרוייקט מורכב יותר, יינתן משקל גדול יותר לאמות המידה הנוספות ובראשן מומחיותו וניסיונו של המציע: "כשמדובר בפרויקט כה גדול, מסובך ומתוחכם כזה שנדון כאן, נכון כלל זה, גם כשפער המחיר בין ההצעה הזולה, הנדחית, להצעה היקרה, המתקבלת, הוא רב, ואפילו כשעור שלו טוענות העותרות" (בג"צ 350/84 אלקו הנ"ל, בעמ' 663).
טענה זו אין בידינו לקבל.
בעניין שלפנינו, לאחר שבחנו את הליך בחירת הזוכה על ידי הועדה ואת נימוקיה, הגענו למסקנה כי החלטת הועדה, המבוססת על שיקולים מקצועיים, נומקה בטעמים ענייניים, ומצויה במתחם הסבירות המסור לשיקול דעתה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו