התובעת מתעתדת להשתמש בחשבונית שהיא תובעת לקבל מהנתבעות על מנת לבצע "גניבת כספים מהקופה הציבורית" היות שהיא לא שילמה כלל את המע"מ.
סעיף 47(א) לחוק מע"מ קובע שעוסק מורשה "רשאי" להוציא חשבונית מס ובעת החתימה על ההסכם, התובעת ויתרה על מימוש זכותה לקבלת חשבונית בגין רכיב מכר הקרקע.
בכל הנוגע לעילת התביעה הראשונה – הנפקת חשבונית מס בגין רכישת הקרקע – כמפורט לעיל, בהערה 1 לתביעה בסד"מ נאמר במפורש שהתובעת עומדת על דרישתה לקבל חשבונית כדין וזה לשונה: "יובהר, כי תביעה זו אינה עוסקת בחובתם של הנתבעים מכוח הדין להנפיק חשבונית בגין מכר הקרקע, ובגין כך עומדת לתובעת עילת תביעה נפרדת. התביעה דנן, כתביעה לסכום קצוב, עוסקת בהקשר זה אך ורק בחובתם החוזית של הנתבעים לשפות את התובעת עבור המע"מ בגין שירותי הבניה המסופקים על ידה".
בכל הנוגע לעילת התביעה השנייה – התובעת לא וויתרה על קבלת פיצוי בגין נזקים שנגרמו לה כתוצאה מהעיכוב בתשלום המע"מ ובמכתבה מיום 11.5.16 נאמר כי: "מרשתי רואה את מרשותך אחראיות לכל נזק שניגרם ויגרם להם בשל עיכוב בלתי סביר בתשלום המע"מ, במועד הקבוע בדין ובהסכם...". גם במכתב נוסף שנשלח ע"י ב"כ התובעת לנתבעים ביום 18.8.16 הודגש שוב כי "המנעות מתשלום תוביל להטלת סנקציות ונקיטת הליכים פליליים עקב אי תשלום מע"מ במועד ... הנזק שייגרם למרשתי ... הנו עצום ... צפויים למרשתי נזקים כבדים ביותר... מרשתי רואה את מרשותיך אחראיות לכל נזק שניגרם וייגרם לה בשל עיכוב בלתי סביר זה בתשלום המע"מ".
טענת מצוי העילה – אין לקבל את טענת הנתבעים לפיה יש לדחות את התביעה מחמת מיצוי העילה.
...
תמצית טענות הנתבעים
יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, מאחר שהחיוב במס בהתאם לסעיף 28(א) לחוק המע"מ חל עם העמדת המקרקעין לרשות הקונה.
.
כמו כן, יש לדחות את עתירת התובעת לפיה תתווסף לסכום הנ"ל הריבית ההסכמית.
התובעת אף הנפיקה חשבונית מס לנתבעים בגין תשלום זה ועל הנתבעים לשאת בתוצאות של אי תשלום המע"מ במועד ולכן עליהם לשאת בכל הקנסות והריביות שהוטלו לאור האיחור בתשלום המע"מ.
ביחס לרכיב זה חלה על הנתבעים החובה לשלם את הריבית ההסכמית, שהרי מדובר בהוצאה שהיה על הנתבעים לשאת בה על פי ההסכם והם הפרו את חובתם ולא עשו כן. כשם שבפסק הדין בסד"מ נקבע שהנתבעים ישלמו את חובם בתוספת הריבית ההסכמית, הוא הדין ליתר רכיבי התשלום שהתובעת שילמה למע"מ.
התובעת הציגה רשימה מוסדית בדבר גובה החוב כולל התוספות (טופס שע"מ- מע"מ, נספח 19 לתצהיר התובעת) ואין כל סיבה שלא לקבל אסמכתא זו. לפיכך, על הנתבעים לשלם לתובעת סך של 329,788 ₪ בתוספת הריבית ההסכמית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל כמפורט בסעיף 74 לכתב התביעה.
משהתביעה התקבלה בחלקה, הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בגובה מחצית מאגרת בית המשפט ששילמה על פי אסמכתאות וכן שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 75,000 ₪.