מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי תשלום עבודות בנייה פיתוח תשתיות כבישים ומדרכות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנספח א' בחוזה התשתיות פורטו העבודות שעל יהל לבצע במסגרת היתחייבותה, ובין היתר הנחת קוי מים ביוב ומערכות נקוז ותעול, סלילת כבישים ומדרכות, ועבודות פיתוח וגינון בשטחי ציבור (להלן: עבודות הפיתוח או נספח א').
עוד עולה שהיה ברור לצדדים להסכם התשתיות ולרמ"י, כי היזם שילם בעבור כל זכויות הבנייה בקשר לעבודות הפיתוח שהיה על יהל לבצע, ושרק תוספת של אחוזי בניה מעבר לזכויות שהיו ידועות, תחייב את היזם בתשלום היטלים נוספים למועצה.
...
נוכח תוצאה זו לא מצאנו להידרש לטענת המועצה שהיא מוסמכת לקבוע בחוק העזר הסדר המשנה מהוראות הסכם הפיתוח.
סוף דבר אנו מקבלות את הערעור.
תביעת המשיבות נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 9961-03-18 12 ספטמבר 2021 לפני: כב' השופט אורן שגב התובע anour musa abaker khater מספר אשרה 09C00032 ע"י ב"כ: עו"ד שחר דור הנתבעים 1. ח.מ.מ אחזקות ופיתוח בע"מ ח.פ. 514488758 (עיכוב הליכים) 2. א.ר.א.ג. בינוי ופיתוח בע"מ ח.פ. 512613597 ע"י ב"כ: עו"ד עזמי נאסר 3. עריית בני ברק ע"י ב"כ: עו"ד הריאטה רוזנברג פסק דין
העובדות בתמצית הנתבעת 1 היא חברה העוסקת בענף התשתיות, אחזקת כבישים, מדרכות וכיו"ב; הנתבעת 2 היא חברה קבלנית העוסקת בתחום הפיתוח והבנייה והנתבעת 3 היא עריית בני ברק (להלן – עריית בני ברק).
התובע פירט בתצהירו כי מעסיקתו היא הנתבעת 1, כי שכרו שולם על ידה והפיקוח על עבודתו נעשה על ידי מנהליה.
...
גם תביעתו לתשלום דמי חגים, חופשה ונסיעות נדחית בהעדר הוכחה.
סוף דבר התביעה נדחית על כלל רכיביה.
לאור תוצאות ההליך, ישלם התובע לכל אחת מהנתבעות סך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

זהו המבנה, לגביו היתקשרה פרימק בהסכמים עם עריית נתיבות ורשות מקרקעי ישראל (להלן – "המבנה המסחרי"), ותשלומים ששולמו על-ידי פרימק לעריית נתיבות, אגב רכישתו והקמתו, הם נושא המחלוקת בתביעה זו. היות ושכונת "נתיבות מערב" היתה שכונה חדשה, אשר ניבנתה על קרקע שבעבר יועדה לחקלאות, נדרשו עריית נתיבות ורשות מקרקעי ישראל לבצוע עבודות פיתוח נרחבות בשכונה, ובכללן הנחת תשתיות מים וביוב, הנחת תשתית לכבישים ומדרכות, הנחת תשתית שתאפשר רשת חשמל ועוד.
נטען, כי היה על התובעת לשים לב לעובדה, ולפיה היא נידרשת לשלם סכום העולה פי עשרה על הסכום שלטענתה היה עליה לשלם במועד זה. לטענת רמ"י, עצם העובדה שהסכום שולם ללא כל מחאה, שומטת את הקרקע תחת התביעה, שכן ההסכמה לשלמו מלמדת, כי בזמן אמת סברה התובעת שזהו הסכום המתאים שעליה לשלמו.
...
מן האמור לעיל נגזרת המסקנה, כי קבלת התביעה לא תפגע בעקרון החוקיות, ובחובה לגבות את תשלומי החובה במלואם בהתאם לדין, שכן ב"דלי החוזי" מצוי סכום העולה על הסכום שפרימק תובעת את השבתו.
גם הטענה לפגיעה בשיוויון דינה להידחות, שכן רמ"י ועיריית נתיבות לא הציגו ולו בדל שראיה, ולפיה, היזמים, שזכו במתחם המסחרי הנוסף בשכונת נתיבות מערב, שבחלקו העיקרי מיועד למגורים, שילמו היטלים בהתאם לנפח החלק המסחרי.
כאשר בצד זאת יש לומר, שצודקות הנתבעות בטענתן, כי לא ניתן לטעון גם לקיום ההסכם ולאכיפתו, וגם לבטלות חלקים ממנו ולהשבה עקב כך. סוף דבר התביעה מתקבלת, והנתבעות ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך של 1,202,424 ₪ (כמפורט בסעיף 108 לעיל), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבלי לפגוע בכלליות האמור לעיל מובהר כי עבודות הפיתוח והתשתיות הקשורות להרחבה יבוצעו בתיאום ובהתאם לדרישת הרשויות המוסמכות כתנאי למתן היתר בניה לבניית יחידות הדיור, לרבות עבודות הפיתוח הסביבתי ויכללו בין היתר עבודות עפר, פריצת דרכים, סלילת כבישים ומדרכות, מצעים וציפויי אספלט, הנחת קוי ביוב ומים עם הסתעפות עד לגבולות המגרשים הנכללים בהרחבה, כולל חיבור מערכת הביוב של ההרחבה לנקודת איסוף מתאימה, לרבות הקמה של כל מיתקני הביוב הנדרשים להקמת ההרחבה בלבד, הקמת תשתית רשתות חשמל טלפון וטלוויזיה בכבלים תת קרקעיים בהתאם לדרישות החברות הממשלתיות עבור ההרחבה; תאורה, הקמת קירות תומכים בין המגרשים ו/או בינם לבין הכבישים כפי שיידרש וכיוצ"ב".
הקבלן ביצע עבודות פיתוח ותשתית בכל שכונת ההרחבה, מעבר לשלב א' של המיתחם, דהיינו מעבר לעבודות שהיה עליו לבצע עבור התובעים; עבודות נוספות אלה מומנו על ידו, ולא שולמו לו על ידי המושב, שבחר להמנע מלשווק מגרשים נוספים מעבר לאלה ששיווקו לתובעים ולבני המושב במסגרת הסכם הפשרה.
...
לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, סבורתני כי התובעים – פרט לקרש - לא הרימו את הנטל להוכחת אחריותו האישית של יפתח.
הקבלן יהיה אחראי אישית רק לחיובו בנזק הלא ממוני כלפי קרש כערב, ותו לא. סוף דבר נוכח כל המקובץ, אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובעים סכומים כדלהלן: המושב - בהתחשב בהסכמי הפשרה שנערכו בין התובעים לבין המושב, ואשר קיבלו תוקף של החלטות במועדיהם, בסכומים ששולמו על ידי הנאמנים, וכן בתוצאות ההודעה לצד השלישי, אני מחייבת את המושב לשאת ב-% 70 מכלל הוצאות התובעים, וכן בשכ"ט עו"ד בסך של 140,400 ₪ כולל מע"מ כחוק, שישולם לתובעים בתוך 30 יום מהיום.
הקבלן - נוכח כל האמור לעיל, אני מחייבת את הקבלן לשלם לתובעים סך של 400,000 ₪ בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענו, שתב"ע 64/598 אשר חלה על החלקה ההיסטורית, ולאחר הפרצול גם על החלקות שנוצרו ממנה, קובעת בס' 4 לתקנונה כי בעלי החלקות הם אלו שיכינו, על חשבונם, תכניות מפורטות ותכנית בינוי לפיתוח התשתיות, תכניות אשר תוגשנה לועדה המקומית.
בנוסף, טענו, קבעה תכנית זו כי הבינוי של הבניה הפרטית למגורים יעוכב כל עוד לא נוכחה הוועדה לתיכנון ובניה כי הבעלים הסדירו את הדרוש לשלב הבניה הרלוואנטי, כגון מים ביוב נקוז כבישים מדרכות וכיו"ב. עוד טענו, שבין כלל בעלי החלקה ההיסטורית היו גם הנתבעים שידעו על התכניות ועל הכוונה לבצע את הפרויקט- ולא היתנגדו לכך.
עוד טענה, שגם אינה חתומה על הסכם השתוף (עליו לא ידעה), וממילא לא נתנה הסכמתה לאמור בו. עוד טענה, שרק לאחר שהפרויקט הסתיים, ולמעשה בחלוף למעלה מ- 3 שנים תמימות מעת סיום עבודות הפיתוח וקבלת טופס 4, החליטו התובעים לפתע להגיש את התובענה דנא וכי לא מן הנמנע כי לו היו התובעים פועלים בזמן אמת לוודא שהיא יודעת על הפרויקט, מעוניינת בו ומסכימה לתנאי הסכם השתוף, היא הייתה מצטרפת אף היא, אלא שהתובעים לא עשו כן, וכעת מנסים לכפות עליה בדיעבד תשלום סכומים הזויים, נעדרי כל קשר למציאות ולהוצאות האמתיות.
אולם, הפגמים בעדותה, בעניינים לא מהותיים להכרעה בתובענה זו, מחווירים לעומת שינוי הגרסה המהותי של התובעים מתביעה בגין עשיית עושר לתביעה חוזית, אך ורק בגלל שהתובעים איתרו לאחר הגשת התביעה תשלום בסך של 5,000 ש"ח, תוך שהם חוזרים בהם מהטענה בכתב התביעה המקורי שהנתבעת לא שילמה דבר, ומייצרים גרסה עובדתית חדשה של מצגים לגבי הסכמה נטענת, שנוצרו אך ורק במועד הגשת התביעה המתוקנת.
...
אשר על כן, התובעים ישלמו לנתבעת שכ"ט בא כוחה בסך של 5,000 ₪ בלבד.
סוף דבר ביהמ"ש דוחה התביעה תוך שמסייג ההסתמכות של הנתבעת על פסק דין זה ככל שתממש זכויותיה בעתיד.
התובעים ישלמו לנתבעת שכ"ט בא כוחה בסך של 5,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו