המשיבה עמדה על עקרונות תחשיב היטלי הפיתוח, בהתאם לעקרונות של "משק הכספים הסגור" ו"מיצוע התעריף", תוך שאיפה כי ההיטלים הנגבים בתחום הרשות, יכסו את מלוא התשתית העירונית הרלוואנטית בשטח הרשות, בנגוד לשיטת דמי ההישתתפות שנהגה בעבר אשר דרשה זיקה מימונית הדוקה בין עלות העבודות שבגינם נדרשו חיובים, ובין תעריפי החיובים האמורים.
המשיבה הפניתה להוראות חוקי העזר שעל פיהם נדרשו ההיטלים:
הוראת סעיף 2 לחוק העזר (תעול), שעל פיה יוטל היטל תעול על בעל נכס, בגין עבודות תעול באזור האיסוף שבו מצוי הנכס כאשר, על פי הוראת ס"ק 2(ג)(3)(ד): "היטל שעילתו אישור בקשה להיתר בנייה בעבור בנייה חדשה או בנייה חורגת, ישולם גם אם בוצעו עבודות תעול באיזור האיסוף שבו מצוי הנכס לפני תחילתו של חוק עזר זה".
הוראת סעיף 2 לחוק העזר (סלילה) שלפיה יוטל היטל סלילה על בעל נכס, בין היתר, בגין אישור בקשה להיתר בניה כאשר על פי ס"ק 2(ג) לחוק: "היטל שעילתו אישור בקשה להיתר בנייה בעבור בנייה חדשה או בנייה חורגת, ישולם גם אם הרחוב הגובל בנכס נסלל לפני תחילתו של חוק עזר זה".
הוראת ס"ק 4(ג) לחוק העזר (אספקת מים) שלפיה "בעל נכס, שבו קיימת כבר רשת פרטית מחוברת למפעל מים ישלם, אם הוגדל נפח הבניין או ניבנה בנין חדש בנכס, אגרת הנחת צנורות מים בשיעור שנקבע בתוספת לגבי תוספת הבניה או הבניה החדשה".
הוראת סעיף 3 לחוק העזר (ביוב) שלפיה: "נוספה בניה לנכס אחרי מסירת הודעה כאמור בסעיף 2, חייב בעלו בהיטל ביוב לכל מ"ר של בניה שנתווספה בשיעורים שנקבעו בתוספת".
המשיבה טענה, כי על יסוד אותן הוראות, ומשהיתרי הבניה שניתנו לעותרת, לבקשתה, על יסוד התכניות החדשות "...הגדילו את הקף זכויות הבניה שלה בכמה מונים", כאשר ברור, לסברת המשיבה, כי משמעות הגדלת זכויות הבניה הנה הגדלת העומס על התשתיות העירוניות, ומכל מקום יש בהגדלת זכויות הבניה האמורה, לבסס את הדרישה להיטל, בגין אותה בניה נוספת.
עוד יצויין, כי רשויות מקומיות נידרשות לגבות היטלי פיתוח, בהתאם להוראות חוקי העזר הרלוואנטיים, ואינן רשאיות לפטור בעלי נכסים מתשלום היטלים, או להעניק להם הנחות, בהיעדר הוראת דין המבססת פטור או הנחה כאמור (ע"א 7368/06 דירות יוקרה בע"מ נ' ראש עריית יבנה מר צבי גוב-ארי (27.6.2011), וכן עניין אשבד המוזכר לעיל בפיסקה 31).
...
סבורני כי יש לדחות את יתר טענות העותרת –
הטענה בדבר אכיפה סלקטיבית או הפליה, לא בוססה לסברתי די הצורך.
גם הטענה בדבר בטלות היטל הביוב דינה להידחות, נוכח האמור בתשובת העירייה לעניין זה, ובין היתר העבודות המתוכננות לשיקום תשתית הביוב כמפורט ב"תוכנית אב לביוב שדרות", שצורפה לתשובה.
העתירה מתקבלת אפוא, באופן חלקי, אך ורק לעניין תיקון התעריפים כמפורט בסעיף 9 לעיל, כאשר על המשיבה להוציא דרישות מתוקנות בהתאם, תוך 90 ימים.