מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי תשלום דמי תיווך למתווך רימקס

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעתו של התובע לתשלום דמי תיווך בסך של 16,666 ₪ ולתשלום סך של 7,000 ₪ בגין עגמת הנפש שנגרמה לו בשל אי תשלום דמי התיווך מהנתבע וזאת בקשר עם דירה שרכש הנתבע מאדם בשם אבנר אשטמקר.
העובדות הצריכות לעניין וטענות הצדדים, בקצרה התובע הנו מתווך בעל רישיון כדין ובמועד הרלוואנטי לתובענה עבד בסוכנות התיווך רימאקס בשדרות אשר נוהלה ע"י ה"ה כפיר אסולין ו**** מלכה.
...
סיכומו של דבר סיכומו של דבר, בהתחשב בכך כי לא הוכח שהתובע היה הגורם היעיל בהתקשרות בין המוכר לבין הנתבע או כי היה מעורב כלשהוא במשא ומתן בין שני אלו או כי בוצעה מצדו פעולה כלשהיא לאחר הצגת הדירה לנתבע לא די בעצם הצגת הדירה כדי לקיים את הדרישה כי המתווך יהא הגורם היעיל ואין בה גם כדי לענות על ההגדרה של "תיווך במקרקעין" במשמע ס' 1 לחוק.
המסקנה מן האמור הינה כי דין התביעה להידחות.
אני מורה אפוא על דחיית התובענה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

וכך נאמר בדרישה: "נלי ומשרדנו עבדו קשה מאוד על הנכס במשך למעלה משנתיים, והשקענו כסף זמן ואנרגיה כדי לשווק את הנכס ולהציגו לקונים רבים במהלך השנים שעבדנו עליו. גם לאחר שהסכם הבלעדיות פג היא (התובעת 2 – א.ר.), המשיכה לעבוד על הנכס והראתה אותו לקונים אפשריים... באפריל 2012 נלי הראתה נכסים לקונה בשם מיכאל גטושקין שבקש לראות נכסים עבורו ועבור ילדיו במטרה לקנות דירה. נלי הראתה לו שני נכסים בשכונה ולאחר מכן דנה אתו באפשרויות נוספות לרבות דירתכם במבוא דקר 2/13. היא עודדה את גטושקין לרכוש את דירתכם ומסרה לו את כל הפרטים לגביה כולל המחיר. כיוון שמר גטושקין גר באותו ביניין והוא חבר בועד הבית הוא אמר שהוא אינו צריך לראות פיזית את הדירה כיוון שהוא מכיר את המבנה של כל הדירות. היא שוחחה אתו ארוכות והוא שאל אותה אם תוכל לסייע לו להשיג מחיר טוב יותר כיוון שהמחיר המבוקש נשמע גבוה מדי. הוא חתם על מסמכים בהם נכתב שבמקרה שהוא או משפחתו ירכשו את דירתכם בכל זמן שבו אזי הוא מבין שהדירה הוצגה לו על ידי נלי מרימאקס והוא ישלם עמלה כנדרש לפי החוק. מר גטושקין ביקש מנלי להעביר הצעה בסכום של 1,340,000 ₪. נלי היתקשרה מיד לרולי (הנתבע 2 – א.ר.) ואמרה לו שמר גטושקין מוועד הבית של הבניין מעוניין לרכוש את דירתכם והגיש הצעה נמוכה של 1,340,000 ₪. היא דנה בעיניין עם רולי וביקשה ממנו לתת הצעה נגדית. רולי היה נחוש להשאר במחיר הגבוה יותר, אבל אמר שאם גטושקין יעלה את המחיר אז העניין ישמע יותר רציני ורולי ישקול זאת. נלי עידכנה את גטושקין בתשובתו של רולי, וגטושקין מסר שבשלב זה הוא איננו מעוניין להעלות את הצעתו והוא רוצה לראות נכסים אחרים, אך הוא יהיה בקשר עם נלי אם הוא יהיה מעוניין להמשיך." בסיומה של הדרישה כתבה התובעת 1 כי נודע לתובעות שבסופו של דבר הדירה נמכרה ל-"גטושקינים", ולכן הנתבעים 2-1 נדרשים לשלם דמי תיווך בשיעור של 2%, המסתכמים בסך של 34,220 ₪ בתוספת מע"מ. פניה דומה נעשתה גם לנתבע 3 שנידרש לשלם סכום דומה.
...
שוכנעתי מעדויותיהם המהימנות כי הם לא נזקקו לשירותי התובעות לשם התנעת העסקה וגם לא לשם גיבושה הסופי.
אשר על כן התביעה נדחית.
התובעות ישלמו, יחד ולחוד, לנתבעים הוצאות בסך של 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע הסיכום בין הצדדים היה כי המוכרים יקבלו סך של 850,000 ₪, ובתאום עם המתווכת מרימקס ניסגר על סך של 865,000 ₪, כך שההפרש היה בגובה של 15,000 ₪ - קרוב ל- 2% מהעיסקה – בגובה העמלה המקובלת.
בתמליל הקלטות השיחות שצורפו לכתב התביעה יוסי מודה מספר פעמים כי התובע הביא את הלקוח, אולם טוען בשיחה כי הוא הבהיר לתובע במפורש שהוא אינו משלם דמי תיווך.
...
אמנם הם לא יזמו את הפניה לתובע, אולם בסופו של דבר נכרת הסכם בין הצדדים בע"פ, והיתה התחייבות לתשלום דמי תיווך.
כך גם ע"א 3384/16 עמית מזרחי נ' אהוד מרקוביץ (פסק הדין מיום 05.07.2018)‏‏ קבעה השופטת דפנה ארז-ברק הבחנה בין מקרים בהם חסר פרט או פרטים בהסכם, לבין מקרים בהם אין כלל חוזה בכתב: "ראוי אפוא לומר כך: ההקפדה על עריכתו של חוזה תיווך בכתב הכולל את הפרטים הקבועים בחוק ובתקנות היא הכלל. במקרים שבהם קיים חוזה תיווך בכתב, אלא שהוא חסר פרט זה או אחר, על המתווך יהיה מוטל להראות כי יש לאפשר בנסיבות העניין את השלמתו של פרט זה (למשל באמצעות מסמך אחר או על סמך פרטים שמסירתם על-ידי המתווך הוכחה כדבעי). לעומת זאת, במקרים שבהם כלל לא קיים חוזה תיווך כתוב, אין מקום ללמוד במישרין מפסקי הדין המאפשרים התגברות על דרישת הכתב בחוזה מקרקעין, וככלל יש מקום להחמרה רבה יותר. אם לא כן – החוק ירוקן מכל תוכן, תוך פגיעה בתכלית של הסדרת שוק התיווך ובהגנה הנדרשת על מי שנזקקים לשירותי תיווך. בסופו של דבר, מתווך שזהו עיסוקו אמור להיות מודע לחובתו להחתים את לקוחותיו על חוזה תיווך כדין, דרישה שאינה מורכבת כל עיקר. אם אינו עושה כן הסיכון הכרוך בכך אמור להיות מונח לפתחו." (ההדגשה הוספה.
לאור הבחנה זו שנקבעה על ידי בית המשפט העליון, אני קובעת כי על אף שהוכח בפנינו חוסר תום ליבם של הנתבעת ובן זוגה, אין זה המקרה בו יגבר עקרון תום הלב על דרישת הכתב, לנוכח המדיניות המשפטית להגן על הציבור הנזקק לעזרתם של המתווכים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אני אומר לך שהסיבה שלא שולם כי זה לא הגיוני שיונתן ישלם 80% דמי תיווך על דירה שאת לוקחת לעצמך? יונתן יוצג על ידי הרווי וניהלנו מו"מ לגבי הדירה הזו וסיכמנו שלא ייגבו דמי תיווך על הדיר הזו.
בסעיף 16 להסכם נקבע: "The sale and advertising of the apartments and units and additional areas will be made exclusively through the Sara Rubinstein Real Estate agency, which will be entitled to receive a commission at the rate of 2% plus (two percent) VAT on the price of each sale." בהסכם שנכרת בין רימאקס לרובינשטיין ב.ש סחר ונדל"ן הוסכם על תשלום דמי תיווך בשיעור 2% בתוספת מע"מ ממחיר המכירה הכולל של המלון (מוצג נ/1).
...
בסופו של דבר שולמו לרימקס דמי תיווך בסך 1,150,000 ₪ ביום 27.5.2010 (החשבונית בגין התשלום הוגשה כמוצג נ/6).
בעניין זה פסק השופט השופט עציוני בע"א 294/76 אנגלו סכסון סוכנות לנכסים (סביון) נ' פרסמן, פ"ד לא(1) 589, 593 (1976): "כבר ב-ע"א 74/50, [1], נקבע כי "העובדה כי בשלבים הסופיים של המשא-ומתן בין הקונה והמוכרים פעל מתווך אחר אין בה כדי לשלול את תקפה של המסקנה כי תיווך המשיב שימש גורם יעיל ליצירת ההתקשרות". וכך גם נפסק ב-ת"א (י - ם) 3/61, [8], מפי כב' השופטת בן-פורת (כתארה דאז)".
התוצאה היא שהתביעה נדחית והתביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתביעה שהגיש המשיב לבית משפט קמא נטען כי המבקשת ממאנת לשלם דמי תיווך בגין הדירה אשר שכרה באמצעות עובדי משרד תיווך רימאקס עדיפות (להלן: משרד התיווך), המנוהל על ידו.
...
לאחר שנתתי דעתי לטענות המבקשת ולחומר שבפניי, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה למתן רשות לערער להידחות.
לא שוכנעתי כי מדובר באחד המקרים החריגים, בו קיימת הצדקה עניינית להתערבות כזו.
נוכח האמור, דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו