מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי רישום מעקב ימי חופשה של עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

נדגיש, כי לצורך פסיקת פיצויים לפי חוק הגנת השכר יש להבחין בין קביעתנו לעיל לפיה משרתו של התובע אינה משרת אמון, לבין העובדה כי בזמן אמת, הצדדים התנהלו כאילו מדובר במשרת אמון – כך שלא נעשה מעקב אחר שעות העבודה של התובע – כך שאי רישום השעות בתלוש השכר לא נעשה "ביודעין". לפיכך, לא מצאנו כי קיימת הצדקה לפסיקת פיצוי בגין אי רישום שעות העבודה בתלוש השכר\ אשר לאי רישום ימי חופשה ו/או מחלה משהתובע כלל לא יצא לחופשה או מחלה, וכן לא קיבל תשלום עבור ימים אלו, הרי שבפועל התלושים תואמים את המציאות.
...
יש גם ממש ביתר טענותיה בראש פרק זה ואולם נוכח מסקנותינו לעיל לא מצאנו כי יש לכך נפקות מבחינת הסעדים.
סיכום התביעה נדחית ברובה למעט חבותה של המועצה בתשלום פדיון חופשה שנתית בסך של 1,400 ₪ שישולמו בצירוף הפרשי הצמדה ורבית כדין החל מיום 1.6.16 ועד התשלום בפועל.
מצאנו לאבחן בין המועצה – אשר כאמור לעיל יד יש לה בכך שתנאי עבודתו של התובע לא הוסדרו כדבעי, לבין הרב (אשר אף שילם עשרות אלפי ₪ לתובע מכספו הפרטי בשל כך) – לענין זה .

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר בחינת חומר הראיות והעדויות ונטלי הראיה, הכריע בית הדין האיזורי כי "הוכח כי ההודעה עליה חתם סמוך לתחילת עבודתו כללה פרטים מהותיים שאינם נכונים, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי. הנתבעת תשלם לתובע סך 5,000 ₪ עבור פגם בהודעה לעובד" (סעיף 20 לפסק הדין); "הוכח... התובע קיבל את שכרו הנקוב בתלוש, ולא מעבר לכך, ואין ממש בטענתו שקבל שכר נוסף במזומן. עם זאת, תלושי השכר אכן אינם עומדים בתנאי ס' 24 לחוק הגנת השכר, תשי"ח–1958, שכן רישום רכיבי השכר אינו תקין וכנדרש, משנכתב בו כי השכר ניתן באופן שעתי, לא נכתבו כמות השעות שבוצעו בפועל, ולא נרשם תשלום עבור ימי חופשה ומחלה... נוכח האמור, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי, הנתבעת תשלם לתובע 1,000 ₪ עבור פיצוי לכל תלוש לא תקין שניתן לו, וסה"כ 26,000 ₪" (סעיפים 29- 31); נקבע כי המשיב התפטר ולא פוטר, אך נפסק שאין המבקשת רשאית לקזז דמי הודעה מוקדמת מאחר "שאף שאין חולק כי התובע לא עבד את כל מספר הימים שסוכם עימו, הנתבעת לא הוכיחה כמה ימים החסיר התובע מעבודתו וכן לא הרימה את הנטל להוכיח שעזב בטרם הושלמה ההודעה המוקדמת מטעמו" (סעיף 59); בהתאם להלכה בע"ע (ארצי) 47715-09-14 עוזי ריעני - אליאסי שיווק בע"מ (29.3.17), נפסק כי "הנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה עבור 60 שעות חודשיות לכל חודש שעבד" (סעיף 81), בסך כולל של 48,436 ₪; "בתלושי השכר נרשם מחודש 9/15 מדי חודש בחודשו סכום הבראה... נוכח האמור, התשלומים שנרשמו כהבראה, שולמו עבור הבראה. התובע זכאי עבור שנתיים אחרונות לאחד עשר ימי הבראה בשווי 378 ₪ כל אחד, וסה"כ 4,158 ₪. מסכום זה יש להפחית 2,629 ₪. הנתבעת תשלם לתובע הפרש דמי הבראה בסך 1529 ₪" (סעיפים 90- 92); "הנתבעת טענה כי התובע שהה בהפסקות באורך 45 דקות מידי יום, והפסקות אלו לא קוזזו משכרו, וכי על התובע להשיב את התשלום שקבל עבור שעות אלו בהן שהה בהפסקה, ויש לקזז זאת מכל סכום שייפסק לתובע... הנתבעת משכה ידה מטענה זו בסיכומיה, לרבות לטענת הקזוז משכך זנחה טענה זו , ודי בכך בכדי לדחות את תביעתה... למעלה מן הצורך... הנתבעת כלל לא טענה שהתשלום בגין ההפסקות נבע מטעות, וגם בגין כך יש לדחות את טענתה" (סעיפים 114- 118); "הנתבעת טענה כי עם סיום עבודתו נותר התובע ביתרה שלילית של 9.5 ימי חופשה, ובגין כך יש לקזז מכל סכום שייפסק עבורו. טענה זו נסמכת על המופיע בתלושי השכר... הנתבעת לא צרפה פנקס חופשה שהיה עליה לנהלו, ולא הציגה כל רישום נוכחות התומך ברישום בתלושי השכר. בנוגע לרישומים בתלושי השכר, החלק היחיד עליו ניתן להסתמך הנו רכיבי הסיכום ושכר הנטו הרשומים בו. בתחילת עבודתו כלל לא נרשם מעקב אחר ימי החופשה, ואף משהתחיל מעקב, נרשם ניצול של ימי חופשה מדי חודש מבלי שניתן לכך ביטוי בפירוט רכיבי השכר. בשל כך, לא ניתן לקבוע רק בהסתמך על תלושי השכר כי אכן התובע נותר ביתרה שלילית של ימי החופשה... טענת הנתבעת לקזוז ימי החופשה נדחית" (סעיפים 119- 124).
שכרו של התובע שולם לו בסכומים שנרשמו בתלושי השכר, אך כתשלום חודשי ולא שעתי.
...
לאחר בחינת חומר הראיות והעדויות ונטלי הראיה, הכריע בית הדין האזורי כי "הוכח כי ההודעה עליה חתם סמוך לתחילת עבודתו כללה פרטים מהותיים שאינם נכונים, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי. הנתבעת תשלם לתובע סך 5,000 ₪ עבור פגם בהודעה לעובד" (סעיף 20 לפסק הדין); "הוכח... התובע קיבל את שכרו הנקוב בתלוש, ולא מעבר לכך, ואין ממש בטענתו שקיבל שכר נוסף במזומן. עם זאת, תלושי השכר אכן אינם עומדים בתנאי ס' 24 לחוק הגנת השכר, תשי"ח–1958, שכן רישום רכיבי השכר אינו תקין וכנדרש, משנכתב בו כי השכר ניתן באופן שעתי, לא נכתבו כמות השעות שבוצעו בפועל, ולא נרשם תשלום עבור ימי חופשה ומחלה... נוכח האמור, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי, הנתבעת תשלם לתובע 1,000 ₪ עבור פיצוי לכל תלוש לא תקין שניתן לו, וסה"כ 26,000 ₪" (סעיפים 29- 31); נקבע כי המשיב התפטר ולא פוטר, אך נפסק שאין המבקשת רשאית לקזז דמי הודעה מוקדמת מאחר "שאף שאין חולק כי התובע לא עבד את כל מספר הימים שסוכם עימו, הנתבעת לא הוכיחה כמה ימים החסיר התובע מעבודתו וכן לא הרימה את הנטל להוכיח שעזב בטרם הושלמה ההודעה המוקדמת מטעמו" (סעיף 59); בהתאם להלכה בע"ע (ארצי) 47715-09-14 עוזי ריעני - אליאסי שיווק בע"מ (29.3.17), נפסק כי "הנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה עבור 60 שעות חודשיות לכל חודש שעבד" (סעיף 81), בסך כולל של 48,436 ₪; "בתלושי השכר נרשם מחודש 9/15 מדי חודש בחודשו סכום הבראה... נוכח האמור, התשלומים שנרשמו כהבראה, שולמו עבור הבראה. התובע זכאי עבור שנתיים אחרונות לאחד עשר ימי הבראה בשווי 378 ₪ כל אחד, וסה"כ 4,158 ₪. מסכום זה יש להפחית 2,629 ₪. הנתבעת תשלם לתובע הפרש דמי הבראה בסך 1529 ₪" (סעיפים 90- 92); "הנתבעת טענה כי התובע שהה בהפסקות באורך 45 דקות מידי יום, והפסקות אלו לא קוזזו משכרו, וכי על התובע להשיב את התשלום שקיבל עבור שעות אלו בהן שהה בהפסקה, ויש לקזז זאת מכל סכום שייפסק לתובע... הנתבעת משכה ידה מטענה זו בסיכומיה, לרבות לטענת הקיזוז משכך זנחה טענה זו , ודי בכך בכדי לדחות את תביעתה... למעלה מן הצורך... הנתבעת כלל לא טענה שהתשלום בגין ההפסקות נבע מטעות, וגם בגין כך יש לדחות את טענתה" (סעיפים 114- 118); "הנתבעת טענה כי עם סיום עבודתו נותר התובע ביתרה שלילית של 9.5 ימי חופשה, ובגין כך יש לקזז מכל סכום שייפסק עבורו. טענה זו נסמכת על המופיע בתלושי השכר... הנתבעת לא צירפה פנקס חופשה שהיה עליה לנהלו, ולא הציגה כל רישום נוכחות התומך ברשום בתלושי השכר. בנוגע לרישומים בתלושי השכר, החלק היחיד עליו ניתן להסתמך הינו רכיבי הסיכום ושכר הנטו הרשומים בו. בתחילת עבודתו כלל לא נרשם מעקב אחר ימי החופשה, ואף משהתחיל מעקב, נרשם ניצול של ימי חופשה מדי חודש מבלי שניתן לכך ביטוי בפירוט רכיבי השכר. בשל כך, לא ניתן לקבוע רק בהסתמך על תלושי השכר כי אכן התובע נותר ביתרה שלילית של ימי החופשה... טענת הנתבעת לקיזוז ימי החופשה נדחית" (סעיפים 119- 124).
לאחר שעיינתי בפסק הדין, בטענות הצדדים ובכלל החומר בתיק, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל באופן חלקי, בכפוף להפקדת הסכום הפסוק בסך 80,967 ₪ בקופת בית הדין בתוך 30 ימים.
על כן, בבחינה משולבת של סיכויי הערעור עם מאזן הנוחות, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל חלקית, באופן שהסכום הפסוק בסך 80,967 ₪ (ולמעט שכר הטרחה בסך 9,500 ₪) יעוכב - בכפוף לכך שהמבקשת תפקיד את סכום זה בקופת בית הדין בתוך 30 ימים.
סוף דבר – דין הבקשה להתקבל חלקית ובכפוף להפקדה בקופת בית הדין, כאמור בסעיף 9 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

משרת אמון? -ישום מבחני הפסיקה על נסיבות התיק דנן מעלה שהתובע לא הועסק במשרת אמון כנטען ע"י הנתבעת- לא בהיתחשב בגובה השכר, לא בהיתחשב בחובת הדוווח על שעות ולא בהיתחשב ביכולת המלאה לעקוב אחר מעשיו.
התובע העיד שעת יצא להפסקות היה עורך רישום ומשלים שעות אלו ביום למחרת, אך כשעומת עם דוחות הנוכחות שינה עדותו וטען שעשה כן רק כשאיתן הורה לו כך (עמ' 21, ש' 1), בהמשך הצדיק אי רישום יציאות מהעבודה בכך שלא שולמו לו נסיעות (עמ' 21, ש' 10).
נוכח פערי הגרסאות מצד הנתבעת והיעדר רישום (לא בהסכם העבודה ולא בדוחות הנוכחות) כמתחייב מחד גיסא, ונוכח מסקנתנו כי התובע לא אמר אמת ביחס ליציאתו להפסקות, מצאנו לאמוד את אורך ההפסקה היומית של התובע בחצי שעה, שבה היה פנוי במהלך ההפסקה לעיסוקיו וכשקלניקסט הייתה אדישה לנוכחותו או אי נוכחותו בבניין בזמן זה. תוצאת האמור היא שיש לנכות את משך ההפסקה מיום עבודתו של התובע לצורך חישוב הפרישי ש"נ. לכתחילה ערך התובע חישובים בהתאם לשיטתו לפיה לא היתה הפסקה.
הפחתת ימי החופשה שנוצלו מימי הזכאות מעלה שהתובע נותר זכאי ל- 26 ימי חפשה.
...
לא מצאנו לפסוק לתובע פיצוי כלשהו בגין פיטורין שלא כדין הן לאור קביעתנו כי מדובר בפיטורים שהוסכמו בין שני הצדדים מראש, והן כיוון שלא נגרם כל נזק לתובע בשל העדר שימוע, שכן הוא חפץ בכך, ידע עוד קודם לפיטורים שהם צפויים נוכח הפסקת התקשרות ועד הבית עם קלינקסט ולכן לא היו בפיו טענות להוסיף ולטעון בשימוע .
התביעה ברכיב זה נדחית תוספת ותק בהתאם לסעיף 7 לצו ההרחבה החל מהשנה השנייה לעבודה חב מעסיק בתשלום תוספת ותק בשיעור 0.35 אג' לכל שעת עבודה.
לאור האמור תשלם קלינקס לתובע סך 3,478 ₪ בגין רכיב זה. סוף דבר התביעה כנגד שיאון נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

חובת הרישום והמעקב אחר ניצול ימי החופשה של העובד מוטלת על המעסיק, ואין לקבל את הטענה ש"כנראה" מדובר ב"טעות" מבלי לתמוך אותה בדבר או להסביר מה מקור הטעות.
בנסיבות אלה אנו קובעים שיש הצדקה להרים את מסך ההיתאגדות ולחייב את מר סבג ואת מר חוצה בשתי עילות: האחת, תשלום ההפקדות של העובד ושל המעסיק לקרן פנסיה, והשניה של פדיון ימי חופשה.
...
אין בידינו לקבל את טענתם זו. טענה זו מהווה הרחבת חזית שהתובע התנגד לה. עוד, טענת הנתבעים אינה מתיישבת עם התנהלותם לאחר השימוע.
סוף דבר אנו מחייבים את הנתבעות 2-1 יחד ולחוד בתשלום הסכומים המפורטים מטה: פיצוי בגין תמורת הודעה מוקדמת בסך 11,003 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (17.2.2022) ועד לתשלום המלא בפועל.
אנו מחייבים את הנתבעים 4-1 יחד ולחוד בתשלום הסכומים המפורטים מטה: פדיון חופשה בסך 7,650 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (17.2.2022) ועד לתשלום המלא בפועל.
לאחר ששקלנו בכובד ראש את שאלת ההוצאות ושכ"ט עו"ד ובשים לב לכך שתביעת התובע התקבלה בחלקה הגדול ואילו התביעה שכנגד מטעם הנתבעים נדחתה ברובה כמו גם האשמות שווא שהוטלו בתובע וכן אופן התנהלותם הדיונית של הנתבעים במועד ישיבת ההוכחות שכללה בקשות דיוניות שחלף המועד להגשתן ,החלטנו לחייב את הנתבעים לשלם לתובע 4,000 ₪ בגין הוצאות וכן ישלמו הנתבעים שכר טרחת עו"ד התובע בסך 11,000 ש"ח. סכומים אלו ישולמו בתוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס לתלושי השכר טוען התובע כי כל תלושי השכר סתמיים וכוללם חלק מהשכר ששולם לו. בנוסף, התלושים מכילים רכיבים פקטביים, מבלי שנרשמו בהם שעות העבודה בהן עבד התובע בפועל.
מן הכלל אל הפרט חובת הרישום והמעקב אחר ניצול ימי החופשה של העובד מוטלת על המעסיק.
בהתאם לאמור אנו קובעים כי שווי יום עבודה של התובע הנו 75 ₪ ולפיכך התובע זכאי לסך של 3,750 ₪ בגין פדיון ימי חופשה.
...
לאור האמור, התביעה כנגד הנתבעים 2-3 – נדחית.
סוף דבר – התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת ברובה.
כן תשלם הנתבעת 1 שכר טרחת ב"כ התובע בסך 5,000 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו