בפני בקשה להארכת מועד להשפט בגין עבירה בגינה קובע קנס מנהלי .
המשיבה ציינה כי הודעת תשלום הקנס נשלחה אל המבקש בדואר רשום עם אישור מסירה וביום 1.2.21 צויין על אישור המסירה כי דבר הדואר "לא נידרש", תוך שהפנתה להוראות החוק ולפסיקה הרלוואנטית.
גם אם פעלה המבקשת בתום לב כשהגישה את הבקשה המחודדת הרי שלא התקבלה תשובה בהקדם בתוך ה 30 יום היה עליה להזדרז בהגשת בקשה לבית המשפט ובמקביל לפנות למשיבה בבקשה להזדרז עם תשובתה ולא לבנות על כך שתזכה להארכת מועד בהליך שיצרה.
ראו בעיניין זה ע"פ(באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07):
" לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור. [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279.] על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הצבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט".
לאור האמור, לא שוכנעתי כי היתה סיבה מוצדקת להמנעותו המבקשת מלהגיש את הבקשה במועד, ולא הוצגו בפני טיעוני הגנה משכנעים או נימוקים מיוחדים המצדיקים ליתן למבקשת הארכת מועד להשפט.
...
בעפ"א (ארצי) 14/05 סיוון תכשיטים בע"מ- מדינת ישראל (12.3.06) נקבע כי :
"על-מנת להיעתר לבקשה להארכת המועד להגשת בקשה להישפט, על בית-הדין לדון בעניין על-פי כלל נסיבותיו המיוחדות ולהשתכנע כי קיימת סיבה סבירה - הצדק ראוי - להגשת הבקשה באיחור או כי קיים טעם אשר בגינו מוצדק לאפשר את הגשת הבקשה חרף האיחור בהגשתה. אין ספק, כי מדובר בטעמים בעלי משקל משמעותי, שהרי אין הכוונה כי ייפתח פתח בו כל דיכפין ייטה וייכנס. נשוב ונדגיש, "המסלול המינהלי" הינו דרך המלך - בבחינת הכלל העולה מתכליתו של חוק העבירות המינהליות ואילו "המסלול הפלילי" ומתן ארכה להגשת בקשה להשפט הינם בבחינת היוצא מן הכלל".
ראו בעניין זה ע"פ(באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07):
" לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור. [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279.] על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט".
לאור האמור, לא שוכנעתי כי היתה סיבה מוצדקת להימנעותו המבקשת מלהגיש את הבקשה במועד, ולא הוצגו בפני טיעוני הגנה משכנעים או נימוקים מיוחדים המצדיקים ליתן למבקשת הארכת מועד להישפט.
אשר על כן , הבקשה להארכת מועד להישפט נדחית.