לאחר הגשת התביעה, הגיש התובע בקשה לפטור מתשלום אגרה.
דיון והכרעה
אי מתן הודעה בדבר תנאי עבודה
בסעיף 2 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד") הטיל המחוקק על המעסיק חובה למסור לעובד הודעה על תנאי העסקתו או שינוי בהם, ואף הגדיר באופן מפורט את תוכן ההודעה על תנאי העבודה.
הכחשת התובע כי קיבל את תלושי השכר, (בכתבי טענותיו וגם בדיון המוקדם, ראו עמ' 4, ש' 6), נסתרה בעדותו עת אישר כי קיבל את תלושי השכר בזמן אמת – "כל הזמן קבלתי משכורת קבועה ותלושים – היה הסכם, מתי שאתה רוצה, לבקש ויוציאו לי. כשביקשתי, קבלתי. בתחילת שנה, כשאשתי היתה צריכה לקבל טופס 106." עמ' 14, ש' 12-11.
ראו דברי אלי, עמ' 21, ש' 12-3, בתשובה לשאלה לגבי מעורבותו בסיום עבודתו של התובע –
"היה בעיות של החתמת כרטיס והיו על כך פיצוצים. ביקשנו למען הסדר, לראות החתמת כרטיס אם היה או לא. כרמל אומר ככה. אמרתי שנעשה החתמת כרטיס לראות מתי הגיע, ליפתור את הבעיה. כרמל אמר אז שגם חוקית מחויב להחתמת כרטיס אחרת זה הפרת חוק. הייתי פחות מודע לחלק הזה. כל זה התחיל לפני השיחה... כמה חודשים לפני, הערות שלי ושל חיים עם כרמל על מתי הגיע התובע, היו כל מיני ויכוחים על זה ובאנו בטענות לכרמל. היו כמה שיחות. פעם הגענו להסכם שכן יחתים כרטיס ופעם לא עשה את זה. או שבאנו למקום ולא החתים כרטיס, ישבנו במשרד ודיברנו על זה אחרי שהיו פיצוצים.
בדיון המוקדם הסביר בא כוח התובע כי התובע התייצב לאירועים מתי שקראו לו עמ' 5 ש' 12-10.
...
לא מצאנו כי עומדת לזכות התובע יתרה לתשלום.
על כן, אנו דוחים רכיב תביעה זה.
לסיכום
רכיבי התביעה – אי מתן הודעה בדבר תנאי עבודה, פיצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, הפרשי שכר, שכר עבודה, פדיון חופשה, דמי הבראה והחזר הוצאות רכב, – נדחים בזאת.
מצאנו כי טענות התובע היו מוגזמות, חסרות תום לב ונוגדות את ההסכמות מצדו לתנאי העבודה והשכר בכל תקופת העבודה, בחלקן הודה בעצמו.