בפרק ה"ממצאים" של חוות דעתו, ציין רס"ר אבוחצירה, בין היתר, כי "מוקד הדליקה נראה בתא מנוע" וכי "תבנית בעירה של המוקד באיזור מצבר הרכב". מסקנתו הייתה כי "כשל חשמלי הוא הגורם לדליקה בתא מנוע". כמו כן, צרפו התובעים לכתב התביעה חוות דעת של השמאי מר חיים אפשטיין ("השמאי"), שהעריך את ניזקי הרכב, שהוכרז אובדן כללי, לאחר ניכוי ערך השרידים, בסך של 78,850 ש"ח.
התובעים טענו בכתב התביעה, כי יש להחיל בנסיבות העניין את סעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] ("פקודת הנזיקין") (הדבר מעיד על עצמו), דהיינו, על הנתבעים הנטל להוכיח שלא התרשלו.
אי צירוף מסמכים מהותיים לתביעה: התובעים לא צרפו מסמכים מהותיים, לרבות ספר טיפולים, פוליסת ביטוח, קבלה בגין המצבר הקודם; מכתב הדרישה; תנאי אחריות; קבלה בגין שרידי הרכב ועוד.
כאשר נישאל רס"ר אבוחצירה באופן ישיר האם הוכח, לשיטתו, כי השריפה נגרמה כתוצאה מכשל במצבר, השיב: "חד משמעי, אני לא יכול להוכיח, אני לא מהנדס חשמל" (עמ' 10 ש' 11-10) ואף הוסיף, כי אינו יכול לשלול כשל חשמלי ברכיב אחר של הרכב (עמ' 10 ש' 15-14).
...
ניתוק הקשר הסיבתי
בנוסף לכל האמור לעיל, אוסיף שגם אם הייתה תשתית ראייתית כלשהי לכך שהנתבעים 2-1 או מי מהם הפרו את חובת הזהירות כלפי התובעים, הרי שיש יסוד לטענתם כי נותק הקשר הסיבתי בין הפרת החובה הנטענת ובין הנזק:
ראשית, בשל חלוף הזמן.
די בכל האמור לעיל על מנת להביא לדחיית התביעה.
סיכום
נוכח כל האמור לעיל, סבורני כי דין התביעה להידחות.