המערערות טוענות כי זכויות השכירות בנכסים הועברו, בין בהעברת הזכות ובין בהשכרתו לצדדים שלישיים בחלקים ובזמנים שונים, וכי הצדדים השלישיים הם החייבים בתשלום הארנונה בהתאמה לתקופות השכירות ולפי השטחים שהושכרו, ולא הן. המשיבה טוענת כי המערערות הן חברות בשליטת גורם אחד, מר יאיר קרני, שנימנע במירמה מתשלום חובות הארנונה ומיסי הערייה, והערעור הוא המשך היתנהלות זו, במטרה להיתחמק מתשלום החובות.
המערערות מצידן הגישו עררים על שומות הארנונה, וערעורים על החלטות הועדה בהם, הן בעמ"נ 13620-04-16 שבו ניתן ביום 25.05.2017 פסק הדין של סגנית הנשיא כב' השופטת צילה צפת, הן בעירעור שלפניי.
בנוסף, העיריה סומכת את טענת המירמה, על תשובת הבעלים לפנייתה הנ"ל, שציינה כי החוזה המקורי ונספח העברת זכות השכירות הם בתוקף, וכי השוכרת של הנכס כולו היא המערערת 2 (עוד מציינים הבעלים במכתב כי חלק מהנכס בו החזיקו נמכר לחברת יאיר קרני (נספח 9 לסיכומי הערייה); ועל מיסמך נוסף מיום 01.01.2007, שצירפה המערערת 1 להשגה שהגישה בעיניין שומת הארנונה לנכס לשנת 2013, שלפיו טענה כי העבירה את זכות השכירות שלה לחברה שלישית בקבוצת החברות יחד עם המערערות בשם אי. אם. אם. טכנולוג'יס בע"מ (להלן: אי. אם. אם. טכנולוג'יס), אשר אינה משתתפת בהליך שלפניי, אך היתה צד להליכים אחרים שהתקיימו בין הצדדים.
החלטת הועדה
ועדת הערר קבעה בהחלטתה כי המערערות לא הוכיחו בודאות מספקת כי הודיעו לעירייה בזמן אמת מיהם השוכרים, היות שההודעות שנשלחו לכאורה היו חלקיות, לא ברורות, מתוארכות הרבה אחרי תחילת השכירות, ללא שצורפו להן חוזי שכירות וללא שננקטו הליכים לחיוב הערייה לרשום את דבר החזקתם בנכס, ולפיכך נדחו העררים.
...
לפיכך, בכדי להעניק לשני הצדדים את "יומם בבית המשפט" אין מנוס מלקבוע כי הכרעות בית המשפט המחוזי והממצאים שמצא ביחס לזהות המחזיק, סיווג הנכס ושטחו – בטלות.
במקרה שלפניי, אין מנוס מביטול ההחלטה והשבת העניין לועדת הערר.
סוף דבר
הערעור מתקבל בחלקו.