איפשרתי למבקש להשיב לדברים וזה טען בתמצית, כי:
· היה זה המשיב שלא צירף תצהיר.
תקנה 8 לתקנות סדרי הדין בעניני בוררות, תשכ"ט-1968 (להלן: "התקנות"), מסדירה את אופן הגשת הבקשה לאישור פסק בוררות, כדלקמן: "בעל דין הרוצה באישור פסק בוררות על ידי בית המשפט, יגיש בקשה על כך בצורת הודעה, ערוכה לפי טופס 3 שבתוספת, ויצרף עותק של פסק הבוררות חתום על ידי הבורר ומספר העתקים נוספים כמספר המשיבים לשם המצאה לכל משיב". היינו, אין צורך בהגשת תצהיר.
...
"עוד נזכיר כי לאישור פסק בורר לא נקבע מועד התיישנות, בין היתר מפני שאישור פסק הבורר בבית-משפט אינו תנאי לתוקפו. פסק הבורר עומד בפני עצמו, ורק כאשר מבקש זוכה להעניק לו מעמד של פסק דין, למשל, לצורך ביצועו בהוצאה לפועל, יש להגיש תביעה לאישור פסק הבורר בבית המשפט וזאת בשונה מבקשה לביטול פסק בורר, שמצריך החלטה שיפוטית"
עוד ראו, הפ"ב (י-ם) 8200-02-13 שלמה סלמון וענונו נ' צור אדם בע"מ (18.8.13):
"ראשית אציין, כי אין בידי לקבל את טענת המשיבים לפיה מכוח הוראה שיורית בחוק ההתיישנות יש להסיק כי בחלוף שבע שנים לא ניתן להגיש בקשה לאישור פסק בורר. זאת, משום שחוק הבוררות אינו מגביל את בקשת אישור פסק הבוררות בזמן, וכן לא חלה לגביה תקופת ההתיישנות הרגילה, משום שהיא אינה בגדר "תביעה", אלא דומה היא יותר לבקשה לפסק דין הצהרתי (פרופ' אוטולנגי, עמ' 914 לספרה הנ"ל)".
דין הטענות בדבר שיהוי להידחות:
בעמ' 915 לספרה מציינת פרופ' אוטולנגי, כי: "הגם שהבקשה לאישור איננה מוגבלת בזמן, כאמור, יכולה להיטען מניעות מצד המבקש לאשר את הפסק, אם במרוצת השנים שחלפו מאז ניתן התעלם ממנו, לא פעל על פיו, תוך התעלמות ממנו וכד'".
בפסיקה נקבע, כי לצורך הוכחת טענת השיהוי, יש להוכיח כי בנסיבות המקרה זנח התובע את זכות התביעה העומדת לו; כי במשך הזמן שינה הנתבע את מצבו לרעה.
אלא שמבלי לגרוע מן האמור, שיהוי קיים, ולא שוכנעתי כי בנסיבות העניין לא יכול היה המבקש להגיש את בקשתו לאישור פסק הבוררות במהלך השנים (גם אם אין מדובר בשיהוי מאיין).
סוף דבר:
הבקשה מתקבלת.