מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי ציות לתמרור עצור גרם לתאונת דרכים

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2015 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

לחובת הנאשם, הנוהג משנת 82', 47 הרשעות קודמות בתעבורה, ביניהן עבירה אחרונה משנת 2012 בגין סרוב לבדיקת שיכרות, עבירה משנת 2010 בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה, וכן עבירות של נהיגה כשברמזור אור אדום, אי ציות לתמרור 302 (עצור), תאונת דרכים שגרמה לחבלה של ממש ועוד.
...
לאור האמור לעיל, ולאחר שקלול כל הנתונים, אאמץ את הסדר הטיעון ברף הגבוה שלו ואגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל הנני גוזרת על הנאשם מאסר בפועל למשך 8 חודשים מאחורי סורג ובריח, בניכוי תקופת המעצר מיום 26.6.15.
מאסר על תנאי הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 7 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים או נהיגה ללא רישיון נהיגה או נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לסוג רכב.
הפעלת פסילה על תנאי אני מורה על הפעלת פסילה על תנאי בת 4 חודשים מהרשעה מס' 1 מתיק 1585-10-12 שניתן בבימ"ש השלום לתעבורה – פתח תקווה ביום 9.6.13 בחופף לפסילה שלעיל.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע, לאחר שמיעת הראיות בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום – נהיגה בקלות ראש, עבירה לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה, אי ציות לתמרור עצור (עבירה לפי תקנה 22(א) לתקנות התעבורה, היתנהגות הגורמת נזק, עבירה לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה וגרימת תאונת דרכים שבצידה חבלות של ממש – עבירה לפי סעיף 38(3) לפקודת התעבורה.
...
         "ביסוד הענישה אינו עומד שיקול אחד ויחיד, אלא מכלול של שיקולים. במלאכת הענישה בכל מקרה ומקרה חייב השופט למצוא את המשקל הראוי שיש להעניק לכל אחד מהשיקולים הנזכרים, תוך שהוא מודע לכך כי לעיתים קרובות שיקול אחד בא על חשבונו של שיקול אחר. מכאן, שהעונש אשר מוטל בסופו של דבר על הנאשם, אינו אלא תוצאה "משוקללת" – אם תרצה פשרה – של השיקולים השונים שיש להביאם בחשבון.
במצב דברים זה, אני סבור שהעונש המתאים שיוטל על הנאשם ישקף פסילה בפועל לתקופה שמעל הרף התחתון של המתחם, ותנוע שבין רף תחתון זה לבין הרף הבינוני.
הנני גוזר על הנאשם עונש מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים למשך 3 שנים והתנאי שהנאשם לא יעבור בפרק זמן זה על עבירות של נהיגה בזמן פסילה ו/או גרימת תאונת דרכים שבצידה חבלות של ממש, עבירות לפי סעיפים 67 ו/או 38(3) לפקודת התעבורה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תאונת דרכים, שכללה עבירות של אי שמירה על רווח, נהיגה בקלות ראש והתנהגות הגורמת נזק, משנת 2019, קפוח זכות השמוש בדרך, משנים 2019 ו-2014, חוסר לוחית זהוי קדמית/אחורית, משנת 2019, 5 הרשעות של מהירות, משנת 2015, 2 הרשעות של אי ציות לתמרור עצור, משנת 2014, שימוש בטלפון, משנת 2013, עצירה המפריעה לתנועה, משנת 2012, ועוד.
...
אשר לטענות ב"כ המבקש, שנוגעות לצורך הכלכלי של המבקש, קבלן שיפוצים במקצועו, דינן של אלה להידחות.
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים, מעורבותו של המבקש, לכאורה, בתאונת דרכים, והמסוכנות שניבטת מנסיבות ביצועה, ומעברו התעבורתי, שוכנעתי שאין לפני נסיבות המצדיקות ביטול פסילת רישיונו של המבקש.
לפיכך, הבקשה נדחית.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

עפ"ת 24519-02-15 אליהו מוטולה נ' מדינת ישראל, בו ביטל בית המשפט המחוזי 3 חודשי עבודות שירות שהוטלו על נאשם שהורשע בעבירות של אי ציות לתמרור עצור וגרימת תאונת דרכים בה ניחבל רוכב אופנוע חבלה של ממש.
...
לנוכח כל המקובץ לעיל, אני מציבה את הנאשם באמצעו של המתחם ואני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: קנס בסך 1,000 ₪.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ההליך בבית המשפט קמא בית המשפט קמא הרשיע את המשיב, בהתאם להודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן במסגרת הסדר טיעון, בבצוע עבירות של גרימת מוות בנהיגה רשלנית, לפי סעיף 64 לפקודת התעבורה, [נוסח חדש] התשכ"א- 1961 (להלן: פקודת התעבורה) ובנהיגה בקלות ראש ורשלנות שגרמה לתאונת דרכים בה ניחבל אדם חבלה של ממש, לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה יחד עם סעיף 38(3) לפקודת התעבורה.
בשלב הטיעונים לעונש הגישה המדינה את גיליון הרשעות התעבורה של המשיב, הכולל 46 הרשעות קודמות, בין השנים 1997 – 2013, במגוון רחב של עבירות: נהיגה ללא רישיון, נהיגה בנגוד לתמרורים שונים (לרבות אי ציות לתמרור עצור ולרמזור אדום) וכן עבירות רבות שאופייניות לנהגי משאיות, מיקצוע בו עסק המשיב בשעתו.
...
אחרי שאמרנו את שאמרנו, בהינתן תוצאותיה הקשות של התאונה (מות המנוחה ופציעתם של חמישה אחרים, חלק מהם פציעות קשות), כמו גם ברמת הענישה הנוהגת בתחום זה של עבירות, סבורני כי שגה בית המשפט קמא בהעמידו את רצפת מתחם העונש ההולם על 6 חודשי מאסר בלבד.
בנסיבות העניין סבורני כי העונש שראוי היה להשית על המשיב לא יכול היה לִפְחות מן העונש הראוי לו עתרה המערערת, קרי: 14 חודשי מאסר בפועל.
יורם צלקובניק, שופט עמית סוף דבר: ערעור המדינה מתקבל, כך שחלף 9 חודשי מאסר בעבודות שירות, יישא המשיב עונש מאסר בן 12 חודשים מאחורי סורג ובריח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו