ביום 19.4.2023 הוגש נגד המבקש, רביב אניסימוב, כתב אישום המייחס לו מספר עבירות: עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה
נוסח חדש] (להלן: פקודת התעבורה); עבירה של אי ציות לאות שוטר במדים לפי תקנה 23(א)(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: תקנות התעבורה); עבירה של נהיגה מעל המהירות המותרת לפי תקנה 54(א) לתקנות התעבורה; עבירה של נהיגה ברכב שאין עליו רישיון רכב תקף לפי סעיף 2 לפקודת התעבורה; עבירה של נהיגה ברכב ללא ביטוח לפי סעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
תחילה אעיר, כי אפילו הייתי מניח, לטובת רביב, כי בית המשפט המחוזי אכן סטה מעקרונות היסוד של דיני המעצרים – ולהלן אבהיר כי איני סבור כן – לא היה בדבר כדי לכונן "הלכה גורפת", כדברי רביב; לכל היותר, היה זה יישום שגוי של הדין הקיים.
...
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערור, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, אף ללא צורך בתשובה מאת המשיבה.
רביב רואה בשורות קצרות אלה משום קביעת כלל גורף, על-ידי בית המשפט המחוזי, שלפיו תקום חובת מעצר עד תום ההליכים בנסיבות כגון דא, מבלי להותיר מקום לשיקול דעת בעניין, מה שיוביל, דה-פקטו, לייתור "הדיון [במעצר] בכל מקרה בו אדם נוהג ללא רישיון כאשר מרחף מעל ראשו מאסר מותנה, שכן, בהתאם לכלל הנ"ל שנקבע, מדובר במעצר חובה". משכך, לשיטת רביב, מתן הרשות לערור בעניינו חשובה כדי לבלום כלל זה, "בטרם תשתרש הלכה גורפת המנוגדת לכל עקרונות היסוד של דיני המעצרים".
אין בידי לקבל דברים אלה.
בקשת רשות הערר נדחית אפוא בזאת.