בכתב האישום נטען כי ביום 18.6.2017, בשעה 13:58, ברחוב גולדה מאיר, קריית מלאכי, נמצא כי הנאשם ביצע שיפוצים ולא פינה את פסולת הבניין, ובמעשים אלה לא מילא את חובתו של האחראי על ביצוע העבודות לפנות פסולת ביניין בהתאם להוראות העיריה.
בסעיף 30(א) לחוק עזר קריית מלאכי (שמירת הבטיחות, הסדר והניקיון ומניעת מפגעים ומטרדים) התשמ"ח- 1988, נקבע כי "אחד או יותר מאלה: בעל נכס, האחראי לבצוע עבודות הבניה או ההריסה, חייבים בפנוי פסולת ביניין".
בשים לב לטענתו של הנאשם לפיה "אני שימשתי כמפקח על הבניה במקום. אני אחראי על הבניה ועל התאום של הבעלים מול הקבלנים..." (ע' 5, ש' 26-28), הרי שיש להחזיקו כאחראי לבצוע עבודות הבניה החייב בפנוי פסולת ביניין על פי דבר החקיקה הנ"ל, ומכאן שבין המאשימה לבין הנאשם קיימת יריבות על פי הדין.
הנאשם טען כי בשלב הראשון הפקח רשם אזהרה לצורך פינוי המפגע עד לסוף היום, ו"לאחר שסירבתי לחתום על האזהרה בטענה שאני באופן אישי לא הנמען לרישום הדו"ח מתוקף תפקידי באתר, היתנהגות זו לא מצאה חן בעיני הפקח ו/או השוטרת שבעקבות תגובתי החליטו לקרוע את המצאת האזהרה ולרשום דוח בנגוד לסמכותם" (ע' 12, ש' 35; ע' 13, ש' 1-3).
מחומר הראיות עולה כי הרכב חנה במקום אסור לחניה, כך לפי הסימון על שפת המדרכה, ונראה שאין מחלוקת בעיניין זה. הפקח העיד שבקש מהנאשם להזיז את הרכב מהמקום אלא שהנאשם סרב לכך (ע' 11, ש' 10-11), ולכן הוצא דו"ח החנייה, ומכל מקום, וגם אילמלא קדמו להוצאת הדו"ח חילופי הדברים הנ"ל, הוצאת הדו"ח מתיישבת עם חובתו של הפקח, מתוקף תפקידו, לאכוף את חוקי העזר הערוניים.
...
דיון הוכחות נערך ביום 20.2.2018 והסיכומים ניתנו בעל פה.
לאחר שעיינתי בכל שהוגש בהליך זה, בטענות הצדדים, ובחומר הראיות, מצאתי לנכון להרשיע את הנאשם בעבירה שיוחסה לו.
אין מחלוקת בין הצדדים כי ביום 18.6.2017, בעת שהנאשם שימש כאחראי על הבניין, ועל התיאום מטעם בעלי הקרקע כלפי הקבלנים, לגבי הנכס האמור, נמצאה פסולת בניין על המדרכה הסמוכה לבניין, כפי שניתן להבחין בתמונות שהוצגו (ת/- ת/4).
הנאשם טען כי פסולת הבניין ולוחות העץ הונחו במקום במהלך העבודה הרגיל של בניית המבנה, אלא שגם אם אניח כי העבודה בוצעה עוד באותו היום, ואף זמן קצר לפני בואו של הפקח למקום, סבורני שהיה מקום לפנותה מיד עם סיום העבודה בשים לב לכך שחסמו את המדרכה למעבר הציבור והיוו מפגע המסכן את שלומו.
המאשימה טענה לקיומה של יריבות משפטית בינה לבין הנאשם וזאת בשים לב לאמור בסעיף 30 לחוק ולנסיבות העניין, וסבורני שיש ממש בטענתה.
ראוי לציין, כי עניינו של הדו"ח שהוצא בשל עבירת החניה אינו נדון בפניי בגדרו של הליך זה, ויש להניח שהנאשם כיוון למניעים הפסולים, כך לטענתו, שעמדו בפני הפקח עובר להוצאת הדו"ח האמור, אלא שאין בידי לקבל את הטענה.
הנאשם העלה טענה נוספת שלפיה תושבי המקום נוהגים להחנות את רכביהם על שפת המדרכה, למרות איסור החניה לפי הסימון על שפת המדרכה, ופקחי העיריה אינם נוהגים להוציא דו"חות לרכבים החונים שלא כחוק במקום, וככל שהנאשם כיוון לטענת הגנה מן הצדק של אפליה פסולה, הרי שאין בידי לקבלה מכיוון שלא הונחה בפניי תשתית ראייתית של ממש מטעמו לצורך הוכחתה.
התוצאה הינה שהנאשם מורשע בביצוע עבירה לפי סעיף 30 לחוק עזר קריית מלאכי (שמירת הבטיחות, הסדר והניקיון ומניעת מפגעים ומטרדים) התשמ"ח – 1988.