מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי עצירה בצומת ו התנגשות ברכב אחר

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בנסיבות שם התבקש הנאשם לעצור לבדיקה שגרתית, כשלפתע החל לנהוג במהירות גבוהה, בניסיון לברוח מהשוטר, על אף שהשוטר אותת לו לעצור, לא ציית לתמרור עצור, ניכנס לצומת במהירות גבוהה עד שכמעט היתנגש ברכבם אחרים.
הנאשם נהג עם 6 מבוגרים ו-18 ילדים ובנהיגתו זו סיכן את הילדים.
...
על אף שהמתחם ההולם כולל מאסר בפועל, נוכח נסיבותיה האישיות והחריגות של הנאשמת, כעולה מתסקיר המבחן, לצד העדר עבר דומה, או מאסר על תנאי בר הפעלה, ורישום פלילי, והעובדה שעד היום הנאשמת לא נשאה מאסר, החלטתי להמנע מהטלת רכיב של מאסר.
יצוין שאני סבורה שמתחם הענישה שקבעתי בגזר הדין, מיום 4.3.20, שבוטל, שכלל פסילה בת 30 חודשים, משקף את משך הפסילה ההולם בתיק זה. בנסיבות שתוארו מן הראוי היה להרחיק את הנאשמת מהכביש לתקופה ארוכה, וכך להרתיעה מלשוב ולבצע עבירות דומות.
לפיכך, אני דנה את הנאשמת לעונשים הבאים: שלושה חודשים של מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל תעבור בתקופה הנ"ל אחת מהעבירות בהן הורשעה או עבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה, או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנאשם נהג ברשלנות ובקלות ראש ובהגיעו סמוך לצומת קריית חרושת, סטה לימין, עלה על אי תנועה בנוי והיתנגש ברכב פרטי אחר שעמד בצומת באור אדום ובו נהגה בוקי לוגר.
העדה תעדה דברי הנאשם מיד לאחר התאונה עת טען כי הנהגת המעורבת "נסעה באור אדום". הנאשם לא אישר זאת בעדותו, ובהודעתו מיום 14.12.08 טען כי השיחה היתנהלה כחודש לאחר התאונה וכי העלה זאת כמחשבה ולא כעובדה: "אף אחד לא תיחקר אותי במקום התאונה לאחר התאונה ואותה מתנדבת...כחודש לאחר התאונה...אמרתי לה שאני חושב שאחד משנינו עבר באור אדום ברמזור ושאתם המישטרה שוללים את זה". הבוחן דנינו יעקב: הבוחן מסר עדות ביום 1.4.12 ומסקנותיו פורטו בדו"ח הבוחן ת/16 סעיף 14: "רכב 1 שנסע על כביש 722 מכוון כללי צומת השומרים לכוון כללי צומת התשבי בצומת כפר יהושוע הרכב הנ"ל סטה לימין הדרך עלה על אי תנועה בנוי, פגע בעמודי שלטים, המשיך ועם חזיתו היתנגש בדופן צד שמאל של פרטית סוברו שהייתה לפני קו העצירה ביציאה מכוון ק. חרושת ולקח אותה אתו עד שנעצר על הנתיב שפונים ימינה מק. חרושת לתשבי על המדרכה הימנית. התאונה אירעה לפני קו העצירה ביציאה מק. חרושת ולא אירעה בעקבות אי ציות לרמזור מצד נהגת פרטית 2". גם בעדותו בבית המשפט הסביר הבוחן כי הגורם לתאונה הינו "הסטייה של הרכב של הנאשם לכוון הסוברו" והוסיף כי רכב הסוברו עמד בעת ההיתנגשות (עמ' 31, 32).
ד) בהמשך, בכביש היציאה מקרית חרושת, לפני קו העצירה, על נתיב נסיעת הנפגעת, איתר הבוחן שברי זכוכיות מדלתות הסוברו (סומן "ו" בתרשים), והסיק כי זהו מקום האימפקט.
...
ניכר כי העד ברר מילותיו בקפידה עת השתמש במילים "סבירות גבוהה" ולא במלה "ודאות". לשם השוואה, באמרתו בעמ' 16 ש' 21, שהנה חלק מחוות הדעת הכתובה, נתן תשובה ודאית: "אני קובע בוודאות ששני הנקרים האלה הם אחד הגורמים לתאונה". מסקנת ד"ר שרון כי לחצי הניפוח לפני נסיעה נמוכים יותר, ניתנה על סמך ההנחה שהגלגלים "היו קרים" עובר לנסיעה (עדותו עמ' 13 ש' 31) וכי במהלך מחצית השעה הראשונה לנסיעה לחץ הניפוח עולה (עמ' 14 ש' 1).
במקרה דנן, הובאו ראיות נסיבתיות המובילות למסקנה אחת ויחידה כי רכב הנאשם סטה ממסלול נסיעתו, סטייה שהביאה לתאונה קשה.
כמי שנושאת בנטל ההוכחה, על המאשימה להוכיח מעבר לספק סביר כי העובדות והראיות שהונחו בפני בית המשפט אינן מתיישבות עם מסקנה הגיונית אחרת זולת אשמת הנאשם.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

על פי הנטען, ביום 3.11.17 בשעה 7:30 נהג המבקש ברכבו, בכביש מס' 4, מכיוון דרום לצפון, כאשר הגיע לצומת מזרעה חצה את הצומת כשבכיוון נסיעתו אור אדום, חסם דרכו של רכב אחר שניכנס לצומת ובכך גרם לתאונת דרכים, שכללה נפגעים ונזקים לרכבים המעורבים.
מהודעת אמה של הנהגת, אסתר קורצברט, שנסעה ברכב, מיום 14.11.17, עולה כי רכב המבקש היתנגש ברכבן, וכך לדבריה: " כשהגענו לצומת מרומזר של הכניסה למזרע נעצרנו ברמזור אדום בנתיב השמאלי לפניה שמאלה והיינו רכב ראשון לפני הצומת. חיכינו לאור ירוק כדקה אחת ואחרי שהרמזור התחלף לירוק התחלנו לנסוע לאט ופנינו שמאלה בצומת. באותו זמן המבט שלי היה לכיוון הכניסה למזרע שלשם פנינו ואז הרגשתי מכה חזקה ברכב שלנו צד ימין שלי" (עמ' 1 להודעה, ש' 3-6).
שדה הראיה של המבקש היה פתוח לפנים בכיוון הגעתו עד לצומת 186 מטרים ומקוו העצירה בצומת פתוח לפנים 96 מטרים וניתן היה לראות את הרמזור ממרחק של 186 מטר.
...
ראיות לכאורה לאחר שעיינתי בנסיבות המקרה נראה כי קיימות ראיות לכאורה לעבירות המיוחסות כנגד המבקש.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שהועבר לעיוני, סבורני שלא נפל פגם בהחלטת הקצין הפוסל.
עם זאת, אתחשב בנסיבות האישיות של המבקש, ועל כן החלטתי לקצר את הפסילה המנהלית לתקופה של 45 יום.
באשר לשאלה המשפטית בדבר סמכותו של קצין משטרה לפסול את רישיון הנהיגה בזימון הנערך באיחור, אין לי אלא להפנות להחלטתו של כב' השופט אנגלרד בבש"פ 3019/00, שם נאמרו הדברים הבאים: "באופן עקרוני – ומבלי לגעת בשאלת התכולה של סעיף 10ג לחוק הפרשנות, תשמ"א – 1981, על ענייני הסדר הפלילי – סבור אני כי איחור של יום אחד בזימון אינו שולל את סמכותו של קצין המשטרה לפסול את רישיון הנהיגה. למעלה מן הצורך אוסיף כי על פי סעיף 215 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב – 1982, בית משפט רשאי לדחות ערעור אף אם קיבל טענה שנטענה, אם היה סבור כי לא נגרם עיוות דין. בנסיבות העניין שבפניי, דחיית הזימון ביום אחד, כשהיום השלישי הוא יום שבת, לא גרמה שום עיוות דין לעורר". אף בענייננו, מדובר כאמור בסטייה קלה מן המועד הנקוב בתקנות, ומששוכנעתי שלא נגרם כל עיוות דין למבקש, טענה זו נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, הגיע הנאשם לצומת חטיבת הנגב, בו דלק אותה עת אור אדום ברמזור, לא עצר, סטה לעבר הנתיב הימני של הכביש, המיועד לפניה ימינה, תוך שהוא חוצה אי תנועה בנוי, המשיך לנסוע ישר במהירות ובפראות תוך חציית הצומת, וניכנס לתוך באר שבע.
הנאשם נסע במהירות ברחוב צר בעל נתיב נסיעה אחד לכל כיוון, הגיע לצומת, אותה עת מספר כלי רכב שנעצרו ברמזור לפני הכניסה לצומת, חסמו את נתיב נסיעתו, בעקבות כך, סטה לעבר הנתיב הימני, נסע בו בנגוד לכיוון התנועה, ואף עלה על מדרכה, בשלב זה, נהג רכב שנסע כחוק בנתיב בו נסע הנאשם, נאלץ לסטות שמאלה, לבלום ולעצור על מנת להמנע מהתנגשות חזיתית.
המערער לא שעה להוראה זו, והמשיך בנסיעתו, השוטר בהמשך הורה לו שוב לעצור, והמערער החל נוסע במהירות, החל מרדף, המערער המשיך בנסיעתו, תוך שהוא חוצה כיכר בנגוד לכיוון התנועה וגורם לכלי רכב אחרים לסטות ימינה ולבלום, נסע בנתיב הנגדי וגרם לכלי רכב שנסעו במקום לסטות לצדדים, סטה ממסלולו ונגח בניידת המישטרה באמצעות רכבו, ובהמשך חסם כיוון נסיעת ניידת, כתוצאה מכך ארעה היתנגשות בין שני הרכבים, ובעקבותיה איבד המערער שליטה ברכבו ועלה על אי תנועה.
הפצוי לע.ת.5 הנו בגין הפגיעה בו ובגין הפגיעה ברכב, הפצוי לע.ת.6 הנו בגין הפגיעה בו, והפיצוי לע.ת.7 ו – 8 הנו בגין הפגיעות בכלי הרכב שלהן, כאשר לע.ת.8 היתה פגיעה גם במראה.
...
הערעור נדחה וביהמ"ש העליון הדגיש את חומרת העבירות והצורך בהרתעת הרבים: "מתברר כי אך כפסע היה בין נהיגתו הרת האסון והסיכונים של המערער את רכבו לבין פגיעה קשה בשוטרים שניצבו לצד המחסום המשטרתי. מעשיו של המערער משקפים לצערנו תופעה עבריינית קשה ומסוכנת שהפה למכת אזור ואשר ענישתה חייבת לשקף מסר ברור של הרתעה והתראה. העונש שהוטל על המערער אינו קל, אולם נמצא הוא ברמת הענישה אותה היתווה בית משפט זה לעוברי עבירות שכאלה." בע"פ 2100/06, 2238/06 מ"י נ' אבולקיען (7.6.2006) – המערער הורשע על פי הודאתו בעבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה.
לאור כל האמור, סבור שירות המבחן כי ייתכן והנאשם זקוק לענישה מרתיעה ומציבה גבולות, ועל כן הומלץ להטיל עליו ענישה מוחשית.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 45 חודשים.

בהליך בקשות שונות (ב"ש) שהוגש בשנת 2008 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיב "הוסיף לנסוע במהירות ובפראות בדרך הדרום תוך שהוא מוציא את ידו מבעד לחלון רכבו ומחווה בתנועה מגונה לעבר שוטרי הניידות שדלקו אחריו" בהמשך המרדף שעה שבכיוון נסיעתו דלק ברמזור אור אדום, המשיב הסיע את רכבו לכביש 40 שהוא עורק תנועה ראשי בין באר-שבע לתל אביב וההתנגשות בכלי רכב שהיו בצומת נימנעה רק בשל כך שהנהגים הצליחו לבלום את רכבם.
אף שהמדובר בתיק מעצר ולא בתיק העיקרי, חש אני צורך להסב תשומת לב הפרקליטות ובאמצעותה הכתובות הממשלתיות הנכונות, לצורך החברתי להתמודד חינוכית, בעיקר בקהילה הבדוית אך לא רק בה, עם תופעה זו, בבתי הספר ועל ידי מנהיגי ציבור ודת, וזאת בנוסף לאכיפה.
ראה גם בש"פ 1840/08 הנייה אבו רקייק נ' מדינת ישראל, (מיום 4.3.08) שם המישטרה ביקשה לעצור את המשיב שנמלט במהירות גבוהה של כ-150 קמ"ש, נסע באופן פראי, כימעט פגע באחד מאנשי המישטרה ובסוף התנגש במכונית אחרת.
...
אם לא די בכל האמור לעיל, בדומה לאלימות ולאיומים נגד שוטרים, המפורטים בכתבי האישום התלויים ועומדים בפ' 1455/07 של בית משפט השלום באשדוד ובפ' 1196/08 של בית משפט השלום בקרית גת, גם כאן לאחר שנעצר אמר לשוטר "אני אטפל בך, בוא נראה אותך גבר, אני אבוא עד אליך". אין מדובר בנער שביצע עבירת תעבורה וברח בשל כך שנבהל מהשוטרים, אלא במי שקבל החלטה למנוע בכל מחיר מהשוטרים לעצור אותו.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים בפ' 8278/08.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו