אני קובע כי, בכל מקרה, לא התובעים הם אלו שצריכים היו לשאת בתוצאות טעות זו.
על כן, מוצא אני כי התובעים זכאים לפצויי מכוח האמור בסעיף 11 לחוק גם מאל על, וזאת בשל סרובה של אל על להעלות את התובעים לטיסה; כאמור, לתובע נמצאה טיסה חלופית באותו המועד, כך שלא עוכב או נידרש לשלם את ההפרש בין הכרטיס שהונפק לו, לבין כרטיס יקר יותר במחלקה הראשונה, אך לתובעת – אין ספק שניגרם הפסד ממון, ולשניהם, לנוכח ההתנהלות בנמל התעופה – עגמת נפש.
זאת, הואיל ומיחד, בנסיבות, דלתא אחראית ממילא על מתן אפשרות לטיסה חלופית לתובעים לארץ; והואיל ומאידך, לא הוכח לי כי הסרוב של אל על להטיס את התובעים בכרטיסים שכורטסו להם היה על זכות שבדין.
...
לטענת התובעים בכתב התביעה, האיחור בהגעה לארץ נגרם בגין מעשים ו/או מחדלים של סוכנות נסיעות ושל שלוש חברות תעופה, אשר בהשתלשלות הנסיבות העבירו את השרביט מיד ליד, מה שהוביל להצטברות של עיכובים במסעם לארץ, ובסופו של דבר - לאיחור גדול, כאמור.
אמינה בעיניי גרסתם של התובעים, אשר טענו כי התייצבו מבעוד מועד בדלפק אל על, כי הסבירו לנציגי אל על את השתלשלות האירועים, וכי הביאו לידיעתם כי הוזמנו להם הכרטיסים במקומות הנ"ל.
סוף דבר – דלתא ואל על יחלקו בפיצוי התובעים
הנתבעות לא מצאו לנכון להגיש הודעות לצדדים שלישיים בנדון.
אני מוצא כי אין זה מתפקידו של בית משפט לתביעות קטנות ליתן הכרעות דין בין גופי תעופה גדולים באשר ליישום חוקי יאט"א ביניהם, ואינני מוצא להכריע במחלוקת זו. אני סמוך ובטוח ששתי חברות כמו דלתא ואל על ימצאו לפתור מחלוקת זו ביניהם בפרוצדורה מהירה, כמו למשל בוררות על פי הנחיות יאט"א.
לסיכום, מצאתי כי, בנסיבות, זכאים התובעים לפיצוי שישקף את השבת התשלום ששילמו לאל על ביתר בגין כרטיס התובעת במחלקה הראשונה על מנת לאפשר לתובעת לטוס בטיסה החלופית שאורגנה לה, וכי החבות בפיצוי התובעים, חלה על דלתא ועל אל על יחדיו.
סוף דבר
התביעה נגד הנתבעת 1 נדחית; בנסיבות, ללא צו להוצאות.