הנתבע טוען כי החליף את התובעת בועד הבית לאחר שהתגלה כי הניהול שלה היה כושל, כי היו אי סדרים בקופת ועד הבית, כי שיקים של ועד הבית הועברו לשוק האפור וכי פעולותיה נעשו כדי להעשיר את הבוס שלה.
כפי שעולה מהפרוט שלעיל, וכפי שעוד יפורט להלן, בעניינינו מדובר בפרסומים בוטים, חוזרים ונשנים, בתדירות גבוהה ומשך תקופה ממושכת, ואלו עולים כדי לשון הרע.
זאת ועוד, כמפורט לעיל, הנתבע לא הסתפק בגידופים, אלא גם האשים את התובעת במעשים הנתפסים על ידי כל אדם כלשון הרע, פגיעה בגינה, אי תשלום דמי וועד בית בתקופה בה כיהנה כחברת וועד, ועוד.
עצם היות הנתבע חבר בועד הבית (בחלק מהתקופה בה ביצע את הפרסומים), אינה מהוה הגנה ואינה מקימה מחסום מפני תביעה נגדו בלשון הרע (ראו פסק דינה של כב' השופטת ה' סילש ב- ת.א. (שלום ראשל"צ) 8474-05-13 שנבל נ' דוידוביץ ואח' (10.9.2015)]
הנטל להוכיח את ההגנות, לרבות את הגנת אמת הפירסום והגנת תום הלב, מוטלת על הנתבע.
ייתכן, ואינני קובעת כי כך הוא, כי וועד הבית לא ניהל רישום נאות של התקבולים וההוצאות, אולם, לא הובאה כל ראייה כי נעשו מעשים לא נאותים בגביית הכספים מבעלי הדירות או בשימוש בהם, או כי נעשה בהם שימוש אלא לצרכי הבית.
...
הנתבע טוען כי יש לדחות את התביעה.
אינני מקבלת טענה זו. ראשית, התובעת הגישה תביעה מכוח הוראות החוק המאפשרות פיצוי ללא הוכחת נזק.
בענייננו, כפי שפורט לעיל, שוכנעתי כי הפרסומים נעשו בכוונה לפגוע.
אמנם אין מונים כל פרסום ופרסום שנעשה מבין שלל פרסומי לשון הרע שביצע הנתבע, אולם יש מקום לפסוק לתובעים בגין מספר פרסומים בהתאם לחלוקתם לקבוצות: פרסומים שנעשו לדיירי הבניין, פרסומים שנעשו לדיירי הבניינים הסמוכים ופרסומים במקום עבודתה של התובעת [ראו: ע"א 9712-12-13 קר שרותי רפואה בע"מ ואח' נ' א.מ.ל אמריקן לייזר בע"מ ואח' מפי כב' ס' הנשיאה י' ענבר, ובהסכמת השופטים י' שבח וש' שוחט (13.4.2015) שם נעשו פרסומים במדיות שונות]
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי על הנתבע לשלם לתובעת פיצויים בסך כולל של 75,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבע, הוצאות משפט בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי התובעים ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבע, וכן שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבע.