התביעה ניסתה אפוא לאבחן בסיכומיה את ענין ברגותי, ובהתאם טענה בסיכומיה כי: "במקרה דנן הנאשם פנה לאנשים מסוימים תוך היתקהלות חסויה לבצע התקשרויות לאנשים מסוימים תוך מתן מספרים מסוימים, פרסונאליים ובעתים ספציפיים. הקריאה היתה ממוקדת למשודל ובתוכן והמועד שנימסר לו מתי לבצע את העבירה".
עוד נטען, במגמה לאבחן את ענין ברגותי - כי "במקרה דנן, אין מדובר בציבור אנונימי, עלום זהות, אקראי ורנדומלי. מדובר בקהל בני אדם מוגדר וספציפי שהנאשם ידע למנות את כמותו... אותו קהל, המטרידים אשר קיבלו את הקוד הסודי זיהו את הדובר כנאשם וגם ידעו כי הנאשם הוא שמנהל את הקו ומספק אותו אותו קוד סודי, ואילו מצד הנאשם, העידוד וההפצרה לבצע את גל השיחות המטרידות, בוצע כלפי אותו קהל ספציפי ומוגדר (שניתן לו הקוד) – של המתקשרים לקו".
התביעה טענה כי ניתן לבצע עבירות שדול וקשירת קשר לבצוע עבירה גם ללא פגישה פיזית בין המעורבים, וזאת לנוכח "התפתחות הטכנולוגיה". ביחס לעבירת הקשר, טענה המאשימה כי: "אף אם לא היתה הכרות פרסונאלית בין הנאשם לבין כל אחד ואחד מהמנויים המתקשרים, הרי כעולה מחומר הראיות – היתה לכלל קבוצת המטרידים מטרה משותפת בלתי כשרה...".
סיכומי ההגנה
ההגנה עתרה בסיכומיה להורות על זיכויו של הנאשם.
עדויות המטרידים (המתקשרים)
התביעה טענה, ביחס לכל המטרידים, כי הם "הגיעו למשפט במטרה אחת להגן על הנאשם, לא היה עד שלא היה זקוק לריענון או להגדרתו כעד עוין"; ובמקום אחר: "... ברור שהמטרידים העידו מטעם וברור שרצו לשוות מצג לפיו הנאשם ופועלו היו זניחים ניסו להסתיר ו/או לצמצם את גודל משקלו של הנאשם. דוקא מתוך ניסיונות אלה, נכון הוא לראות את מעמדו של הנאשם ביחס לאחרים. לדעת המאשימה – בדרך טבעית ומתוך פעולותיו מדרג עצמו במעמד מסוים ושונה מיתר המעורבים, בהקשר הזה לכל התשובות המתחמקות של המטרידים כאשר נישאלו על ידי בית המשפט מה מעמדו של הנאשם בעיניהם. לא בכדי מרבית המטרידים סיפרו בתחילת עדותם שהשיגו את המספר ממקור כזה או אחר ורק אחר רענון עד מסרו כי השיגו קו המאבק...".
לאחר עיון בעדויותיהם של המטרידים, מצאתי כי לא ניתן לקבל את טענת התביעה דלעיל.
הנאשם הוסיף כי לאחר "פחות מחודש הקו הפך לקו שמאגד את הציבור, היה שיח בין אנשים שהיו מתחבאים ולא פחדו להזדהות ברחוב, סיפרו מה עברו. היו המון סיפורים. ובהמשך הקו הפך לכלי הצבורי החזק לשכנוע לעזור לעיתון למנויים, להביא עוד כוח, היה הסכמים לכל מיני חברות סחר...".
אשר לפירסום המספרים בקוו, סיפר טריגר כי "לא זכור לי שבקו היה טלפונים של אנשים, כימעט ולא היה. יש טלפונים יותר מפורסמים". הנאשם אישר כי "היתה קריאה בקוו למחאה נגד העוול שניגרם לציבור", אולם שלל כי עודד אנשים להטריד, והוסיף: "... אמרנו בקוו תדברו בעדינות, אנחנו לא באים להציק למישהו. אנחנו רוצים להסביר את המצב...". ובהמשך: "... אמרנו יותר מפעם אחת שאין להיתקשר לפלוני יותר מפעם אחת..."; עם זאת הוסיף: "... אין מחלוקת שמחאה עניינה ליצור לחץ. למה אומרים לך להיתעלם מאנשים? אף אחד לא בא לפגישה קפה על קפה לשכנע אותו – הינה. רצינו לשכנע את המנכלים ואנשים הרלוואנטיים שיש כאן ציבור שלם שהוא מודר".
בחקירתו הנגדית, אישר הנאשם שוב, לשאלת התובע, כי הוא הקליד "מספרים" בקוו המאבק, כך: "... אכן, היה קו מאבק שגם אני הקלדתי בו מספרים. בהמשך הזמן הצטרפו עוד שהקלידו אבל בהתחלה זה היה אנוכי". בהמשך העיד הנאשם, בין היתר, כך:
"ש. מי היה אחראי לספק קוד טלפוני כדי לאפשר למאזינים לשמוע את התוכן בקוו המאבק?
עדותו של פדר
עדותו של פדר ביחס למועד ההטרדות כלפיו רק החלישה עוד יותר את המסכת הראייתית נגד טריגר ביחס לשידולם של המעורבים באישום זה.
ניכר מעדותו של פדר כי היתקיימו, על פני הדברים, "מקורות דרבון" אחרים לבצוע ההטרדות כלפיו, והיו מתקשרים רבים, מעבר לזינגר, ויסנשטרן וריזי, אשר הטרידו אותו ואת ומשפחתו; כל זאת נוכח הפירסום של חברת טרה בעתון יתד נאמן, לאחר מועד מסוים (ימי שלישי, עת העתון מופץ בחינם).
...
תוכן
המסגרת העובדתית 3
כתב האישום 3
המענה לכתב האישום 8
המשפט 10
סיכומי הצדדים 11
הקדמה - מסגרת הדיון – מה שעל התביעה להוכיח 16
הטרדה באמצעות מתקן בזק 16
קשירת קשר לביצוע הטרדה באמצעות מתקן בזק 17
שידול להטרדה באמצעות מתקן בזק 20
סיוע להטרדה באמצעות מתקן בזק 24
מסקנה משפטית מקדימה 27
דיון והכרעה 27
קביעות עובדתיות מקדימות 27
מאזיני קו המאבק – האם היו קבוצה מוגדרת אותה ניתן לשדל ועמה ניתן לקשור קשר? 27
עדויות המוטרדים (המתלוננים) 30
עדויות המטרידים (המתקשרים) 31
שיחות בנות שנייה אחת או שיחות "ל.ח" 33
האישומים 36
החלק הכללי של כתב האישום: הפילוג והמחלוקת בין יתד נאמן לבין הפלס, וחלקו של טריגר בקו המאבק 36
אישום 1 44
כתב האישום וטענות הצדדים 44
התביעה לא הוכיחה את מועד פרסום דברי העידוד להטריד את כץ בקו המאבק 46
הטעמים להטרדתו של כץ – סכסוך אישי ו"צינתוקים" 48
אליהו פישר 51
חיים זינגר 52
אליהו ריזי 52
ישראל דושינסקי 53
יהושע כהנא 54
יצחק שלמה גינסברג 58
יעקב אופנהיימר 60
אברהם יונגרייז 62
משה הרשלר 63
אלקנה ויסנשטרן 65
תוצאה 65
אישום 2 66
כתב האישום שגיאה! הסימניה אינה מוגדרת.
לאחר כל הדברים האלה, בכל זאת – ואולי גם נוכח התוצאה אליה הגעתי ממילא - לא שוכנעתי כי בקיומו של ההליך הפלילי דנא יש משום פגיעה "חריפה" בתחושת הצדק וההגינות באופן שמצדיק ביטולו של כתב האישום.
הגם ששוכנעתי כי היה על המשטרה לשקול להפעיל אמצעים מידתיים יותר בביצוע הצווים, לא התרשמתי כי פגיעה זו היתה ברמת החומרה הגבוהה ביותר, וכן התרשמתי שהיא לא השפיעה על יכולתו של הנאשם להתגונן.
]
לאור האמור לעיל, אני מורה על זיכויו של הנאשם מכל המיוחס לו בכתב האישום.