מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי מתן זמן להתכונן לישיבת שימוע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת, כי לתובעת ניתן זמן מספיק להתכונן לישיבת השימוע (כשבועיים), היא התייצבה לשימוע יחד עם נציגת הועד, דבריה נשמעו בלב פתוח ונפש חפצה וכל טענותיה נבחנו.
אלא שכעולה מהמשובים שהוצגו בפנינו (נספחי כט לתצהירי הנתבעת), ציוניה של התובעת היו בינוניים עוד קודם ליציאתה לחופשת הלידה וטענתה כי עמדה ביעדים, אינה עולה בקנה אחד עם המשובים ושיחות ההערכה שנערכו לה. משלנתבעת מסורה הפררוגטיבה לקבוע בחלוף עשר שנים לעבודת התובעת, וכאשר היא עומדת בפני צמצומים מאסיביים, כי נעשו מספיק נסיונות לסייע לתובעת, נסיונות שלא צלחו, ולא ניתן להמשיך את העסקתה, אין מקום להתערב בפררוגטיבה זו. מכאן מצאנו, כי לתובעת ניתנה היזדמנות הוגנת להשמיע טענותיה, לא הוכח בפנינו כי לתובעת לא נימסרו מסמכים (או שכלל ביקשה כאלה בזמן אמת) ולא מצאנו כי נפל פגם בהליך השימוע.
...
משכך, תביעת התובעת לתשלום פיצוי בגין פיטוריה - נדחית.
התביעות לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, דמי הבראה ופדיון חופשה - נדחות.
בהתחשב בנסיבות האישיות של התובעת שהוצגו בפנינו ולפנים משורת הדין אנו קובעים כי התובעת תשא בהוצאות הנתבעת בסך של 5,000 ₪ בלבד כאשר אלה ישולמו תוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתאריך 25/12/17, זימנה המשיבה את המבקש לשימוע, כאשר במסגרת הזמנה זו צויין, בין היתר:"הננו להודיעך כי החברה החליטה לבטל את התקן אותו הנך ממלא, בעקבות החלטת החברה על שינוים אירגוניים ותוכניות התייעלות, במסגרתן יבוטל תקן קצין הביטחון והעברת רכיבי התפקיד לפונקציות אחרות בחברה. הנך מוזמן לישיבת שימוע בה יישקל סיום העסקתך". כן צויין במכתב ההזמנה לשימוע, המועד בו הוא היה צפוי להתקיים - 28/12/17 בשעה 9:30, הגורמים בפניו הוא יתקיים, האפשרות העומדת למבקש להביא עימו נציג מטעמו, העובדה כי הוא פטור מלהתייצב לעבודה עד לקבלת החלטה בעיניינו וזאת שלא על חשבון ימי חופשתו הצבורים ולשם "מתן זמן נאות עבורך להתכונן לישיבת השימוע". המבקש, באמצעות בא כוחו ביקש לדחות את ישיבת השימוע והיא, אכן נדחתה, ליום 14/1/18.
על בסיס המסמכים שהוגשו, עולה כי המבקש, אשר בסופו של יום, בחר להעלות את טענותיו, בכתב, עשה זאת בצורה מפורטת מאוד, אך במסגרת טיעוניו לא היתמודד עם הנקודה החשובה ביותר ועם הטענה כאילו בפועל תקפידו הצטמצם ל - 20%, וזאת למרות שניתן היה לצפות שיפרט כיצד נראה יום עבודתו השגרתי ובאלו עניינים הוא מטפל, וכמה זמן נמשך הטיפול בכל תחום - דבר שלו היה נעשה אולי היה גורם למשיבה להשתכנע שתפקיד הקב"ט הנו תפקיד שיש לשמרו, אך משלא נעשה, לא ניתן לקבוע, בשלב זה, שהחלטת המשיבה היתה בלתי סבירה ו/או חרגה ממיתחם הפררוגטיבה הניהולית שלה.
...
לסיכום.
לנוכח כל האמור לעיל ובהתבסס על העובדות הלכאוריות שקבעתי לעיל וכן בשים לב לטעם שמצאתי בטענות המשיבה וחרף טענות המבקש, אינני מורה על ביטול החלטת המשיבה לפטרו ולפיכך ייכנסו פיטוריו לתוקף ביום 1/3/18, בהתאם למכתב מיום 30/1/18.
הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד למרות שדחיתי את הבקשה, החלטתי לנהוג עם המבקש, לפנים משורת הדין ולא לחייבו, כבר כעת בהוצאות המשיבה אלא בשכר טרחת עו"ד אלא להמתין, עם הענין זה, עד לסיום בירור התביעה העיקרית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

די בכך שהייתה אפשרות שהתובעת תעבוד בשעות נוספות, לדוגמא לצורך סיום ישיבה עם לקוח שנמשכה מעבר לשעות העבודה הרגילות, בכדי להצדיק את התשלום, במיוחד בשים לב לכך שהתובעת עבדה 6 ימים בשבוע ולכן הייתה זכאית לגמול שעות נוספות כבר לאחר השעה השמינית לעבודתה.
שימוע נפסק כי "הגם שהגשמת חובת השימוע יכולה להיות במספר דרכים הרי שניתן לזהות מכנה משותף חיוני בין הדרכים השונות לקיומה, וזאת על מנת שתכלית השימוע תוגשם. מכנה זה – מבלי להתיימר למצותו – כולל, בין היתר, יידוע העובד בדבר אפשרות הפיטורים; מתן הנימוקים המפורטים בגינם נשקלת אפשרות פיטוריו מספיק זמן מראש, וזאת על מנת שתהא לעובד האפשרות להערך לקראת השימוע; שקילת טענות העובד בנפש פתוחה וחפצה; ככל שהעובד חפץ להיות מיוצג בהליך השימוע שמורה לו ככלל הזכות לכך" (עניין קנסטו.
נימנה להלן את עקרי הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים של התובעת: התובעת זומנה לשימוע פחות מחצי שעה לפני מועדו, באופן שלא נתן בידיה שהות מספקת להערך לקראתו, או לממש את זכותה כהלכה.
...
לבסוף יש לציין, כי מקובלת עלינו טענת הנתבעת לפיה הגמול הגלובלי בגין שעות נוספות שולם לעובדים גם עבור עצם הנכונות לעבוד לפי הצורך בשעות נוספות.
ראו בעדות התובעת, שלא מצאנו הצדקה לפקפק בה: "...אני גם לא ידעתי מה הרף שלה, ולא הבנתי איך היא אומרת לי שאני לא מוכרת בסכומים מספיקים כשאני מוכרת ברף הכי גבוה באולם המכירה..." (עמ' 9, ש' 4).
‏ סוף דבר על יסוד האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים: השלמת פיצויי פיטורים בסך 1,285 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 13.1.15 ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במהלך השימוע נשמעו טענות התובע ובאי כוחו בעל פה ובכתב ובכללן הטענה כי אי מתן זכות לעיון בהחלטת הנציבות המפנה את עניינו להליך משמעת פנימי פוסלת את הליך השימוע וכן כי היתייחסות מנהל בית החולים לאירועים כעבירות משמעת במכתב הזימון לשימוע מעידה על כך שההחלטה בעיניינו כבר גמורה ומנויה מראש.
גם אם המסמכים הומצאו לב"כ התובע באיחור, עמד לרשות התובע ובא כוחו די זמן לעיין במסמכים ולהערך כדבעי לישיבת השימוע.
...
גם התביעה לפיצוי כספי בגין הליך המשמעת הפנימי ומכתב ההתראה נדחית.
בכל הנוגע לטענות התובע בעניינו של ד"ר רוג'ר, מקובלת עלינו עמדת המדינה כי גם ד"ר רוג'ר אמר לתובע שהוא חוצפן על רקע העימות בינהם במהלך הישיבה, ול אף שמן הראוי היה שגם ד"ר רוג'ר יתבטא בצורה עדינה יותר, המשקל של האמירה של ד"ר רוג'ר שונה ממשקל האמירה של התובע כלפי ד"ר רוג'ר בהתחשב במעמד השונה של השניים, בהיררכיה הארגונית ובהיותו של ד"ר רוג'ר המדריך המקצועי של התובע ושל מתמחים נוספים במערך האורתופדי.
] סוף דבר התביעה נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מאחר שלפי סעיף 3 לחוק הודעה לעובד עמדו לרשות הנתבעת 30 ימים לשם מתן הודעה על שינוי בתנאי ההעסקה, ומאחר שלאחר 30 ימים ביקשה התובעת לחזור לתפקידה הקודם ובסמוך לאחר מכן פוטרה, הרי שהנתבעת לא הפרה את חובתה לפי חוק הודעה לעובד והתובעת אינה זכאית לפצוי בגין אי מתן הודעה על שינוי תנאי ההעסקה.
מועד השימוע לא איפשר לתובעת זמן להתכונן אליו ולא היה מפורט דיו.
מר ונונו נישאל מדוע אמר בישיבת המנהלים יום לאחר שיחת השימוע כי "התובעת כבר לא איתנו" אם עדין לא החליט לפטרה, וזה השיב שאמר זאת מאחר שהיא עזבה את התפקיד הניהולי וחזרה לסניף, והישיבה הייתה ישיבת מנהלים – "זה ברור שאני אומר בישיבת מנהלים שרויטל כבר לא בתפקיד הניסיוני של מנהלת איזור ואתה מנסה לטעון שאמרתי שהיא עזבה, לא איתנו, כאילו פוטרה וזה לא נכון." (עמ' 33 ש' 16-15).
ניתנה לתובעת היזדמנות להתכונן לשימוע והיא הגיעה לשימוע כשהיא מיוצגת עי בא כוח מטעמה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובראיות הגעתי לכדי מסקנה שאין לקבל את תביעת התובעת להלנת שכר בגין אי תשלום הבונוס.
לפיכך, דין תביעת התובעת לסכום הבונוס וכנגזרת מכך גם להלנת שכר – להידחות.
סוף דבר תביעת התובעת על כל רכיביה – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו