השאלה האם יחסים התגבשו לכדי יחסי עורך-דין-לקוח היא בעלת משמעות רבה נוכח חובות הנאמנות, האמון והזהירות המוטלות על עורך דין כלפי לקוחו, בהתאם לדין ולפסיקה:
"אחת החובות הבסיסיות המוטלות על עורך דין בחוק לישכת עורכי הדין היא החובה הקבועה בסעיף 54, ולפיה:
ואולם, בית משפט זה קבע כי ניתן לגזור מתוך חובות אלה אמות מידה ראויות לעיצוב סטאנדרט המיומנות והזהירות שיש לידרוש מעורך דין כלפי לקוחו גם במישור עוולת הרשלנות הנזיקית (עניין שרמן, בעמ' 462; ראו לעניין זה גם: גבריאל קלינג אתיקה בעריכת דין 447-443 (2001) (להלן: קלינג)).
כבר בפנייתו הראשונה של עו"ד יג'מור לדויק בהודעת הדוא"ל מיום 11.6.2014 כתב הוא: "הכי חשוב הוא שאני שמתי תנאי כי יהיה רישום בטבו וכי המוכר הסכים לזה וכי אין בעיות ברשום הדירה בטבו", דהיינו אין מדובר בהודעה על דירה למכירה בלבד, אלא בהודעה הכוללת מידע מן התחום המשפטי, ועליה חתם עו"ד יג'מור "בכבוד רב, עוני יג'מור עו"ד". כמו כן, לאחר אותה הודעה היו התכתבויות נוספות בין הצדדים, ולהודעה מיום 13.6.2014 צירף עו"ד יג'מור שורת מסמכים, ובהם העתק מלוח הזכויות, צו ירושה, תשריט, ייפויי כוח (מסלמי לנבלסי, ומאחותו של סלמי, פאטמה, לסלמי) והיתר בניה (נספח ע/3 לתצהיר עו"ד יג'מור).
כן טוען נבלסי כי דויק הפר את הסכם המכר גם בפעולות נוספות שביצע, ובכלל זאת, בכך שגרם לנזקים לרכוש המשותף, היתנגד לבצוע עבודות שנועדו להכשיר את הבניה, היתנגד לעבודות בניה על חלק אחר של החלקה, והעלה דרישות שונות הקשורות לגג, לחניות, לחיבור למערכת הביוב ולמרתף.
לעניין האדן הראשון, בהתאם לנטען בכתב התביעה שכנגד הסעיף אשר לפי הטענה אינו בר ביצוע הוא סעיף 3 להסכם הקובע (בהתאם לתרגום המובא בכתב התביעה שכנגד):
"הצד הראשון מאשר ומצהיר כי הוא פועל לשם הכשרת הבניה הבלתי מוכשרת, והרשומה על שם חסן אברהים סלמי, וכי הוא מחוייב באופן עצמאי לסיים את ההכשרה באופן שלם, מבלי לידרוש מהצד השני כל תשלום".
בכתב התביעה שכנגד נטען כי על בית המשפט לידון ולהכריע "מה דין הוראה זו, אשר לא ניתנת ליישום". אולם בכתב התביעה שכנגד לא פורט ולא הובהר מדוע ההוראה האמורה אינה ניתנת ליישום, ונראה כי במעשיו בפועל ובטיעוניו בהמשך ההליך חזר בו נבלסי למעשה מטענה זו. כך, בתצהירו של נבלסי הצהיר הוא כי הוא פועל להכשרת הבניין, הפנה לתכנית ביניין עיר מס' 13618 ולתשלומי אגרת היטל בניה שישלם.
אולם נבלסי מכחיש את טענותיו אלו של דויק, ומכל מקום לא טען בהליך הנוכחי כי היתר הבניה שניתן אינו תואם את הסכמות הצדדים או כי לא ניתן להוציא היתר התואם את אותן הסכמות וכי מטעם זה ההסכם אינו ישים (ויוער כי בדיון להשלמת הסיכומים, ציין בא-כוחו של נבלסי: "נניח שהייתי בשם מרשי [א]ומר על דוכן העדים שאי אפשר להוציא היתר בנייה. מה היה בית המשפט פוסק? אי אפשר לקיים את ההסכם, שאי אפשר לקיים הכל מבוטל" (עמוד 174 שורות 12-13 לפרוטוקול).
...
על יסוד כל הטעמים עליהם עמדתי לעיל, דין התביעה שכנגד להידחות, והיא נדחית אפוא.
אוסיף כי במסגרת התביעה שכנגד עתר נבלסי להתיר פיצול סעדים, אולם אין מקום להיעתר לכך נוכח דחיית התביעה, היות שזנח בקשה זו בסיכומיו, והיות שלא פירט אילו נזקים נטענים טרם התגבשו במועד הגשת התביעה שכנגד.
סיכומם של דברים
מכל הטעמים עליהם עמדתי לעיל והמסקנות המפורטות, אני מורה כדלקמן:
(א) תביעתו של דויק כנגד עו"ד יג'מור מתקבלת בחלקה, כך שעו"ד יג'מור מחויב בפיצוי בגובה תשלום הקנס בגין האיחור בדיווח לרשויות המיסים בסך של 13,780 ש"ח, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהמועד האחרון לתשלום הקנס (12.7.2017) ועד למועד תשלום הפיצוי בפועל; ובנוסף מחויב הוא בתשלום פיצוי לדויק בגין הנזק הלא ממוני שנגרם לו, בסך של 80,000 ש"ח.
(ב) בנותני דעתי לכלל נסיבות העניין, ובין היתר להיקף ההליך ולכמות החומר שהוגשה מצד אחד, ולכך שהתביעה לא התקבלה במלואה מן הצד השני, מחויב עו"ד יג'מור בתשלום הוצאות ושכ"ט עו"ד של דויק, בסך כולל של 35,000 ש"ח.
(ג) התביעה שכנגד שהגיש נבלסי כנגד דויק, נדחית.